Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

"Πράσινη" συνάντηση υποψηφίων δημάρχων Μοσχάτου - Ταύρου

Χτες (Δευτέρα, 7/6), στο Δημαρχείο του Ταύρου έγινε συνάντηση μεταξύ υποψηφίων δημάρχων Μοσχάτου - Ταύρου. Στην συνάντηση συμμετείχαν οι: Δημήτρης Σούτος (νυν Δήμαρχος Ταύρου), Θανάσης Ντερέκας (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου), Παναγιώτης Ψύλλας, Κώστας Χρονόπουλος και Γιώργος Δαμηλάκος (Δημοτικοί Σύμβουλοι Ταύρου).

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι το κλίμα της συνάντησης ήταν θετικό, ενώ υπήρχε συχνή ταύτιση απόψεων και ιδεών. Ιδιαίτερη εντύπωση μας κάνει το γεγονός ότι ο νυν Δήμαρχος Ταύρου, Δημήτρης Σούτος, βρέθηκε και συζήτησε ισότιμα με τους υπόλοιπους υποψήφιους, δείχνοντας την σοβαρότητα της κατάστασης και ότι κανείς δεν πρέπει να δρα μόνος του.

Το Μοσχάτο Live! επικοινώνησε με τον Γιώργο Δαμηλάκο, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία για την συνάντηση και τον ρώτησε γι' αυτήν:

Για την κουβέντα που έγινε:

"Ήταν μια συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα. Το περιεχόμενο ήταν το μέλλον του νέου Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου. Κάτσαμε όλοι σε ένα τραπέζι και συζητήσαμε για το καλό της πόλης, ο καθένας έφερε τις προτάσεις του, πάνω στις οποίες συνθέσαμε και χτίσαμε. Η συνάντηση κράτησε πάνω από 3 ώρες και το πρόσημο είναι ξεκάθαρα θετικό. Η κουβέντα δεν ήταν δεσμευτική για κανέναν, έπρεπε όμως να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι γιατί έχουμε όλοι κοινή προέλευση και αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Αν έβαζα ένα τίτλο για την αποψινή συνάντηση θα ήταν: Ξανακοιταχτήκαμε στα μάτια."

Για τις απουσίες του Αντρέα Ευθυμίου και του Άρη Κρεμμύδα:

"Οι δύο ήταν απόντες για διαφορετικούς λόγους. Ο Αντρέας Ευθυμίου με τις ενέργειες του, δείχνει ότι δεν θέλει να κάνει τους υπόλοιπους συνυποψήφιους του κοινωνούς του εγχειρήματός του. Δεν υπάρχει καμία διάθεση αποκλεισμού, ο ίδιος δείχνει ότι θέλει να τραβήξει τον δρόμο μόνος του. Ο Άρης Κρεμμύδας είχε προσκληθεί, πιστεύαμε ότι θα έρθει, αλλά για λόγους τους οποίους δεν γνωρίζω, τελικά δεν προσήλθε.

Για πιθανή επανάληψη της κουβέντας:

"Αποφασίσαμε ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Με τον διάλογο κανείς δεν βγαίνει χαμένος. Πρέπει να συνεχίσουμε για να βρούμε αυτό που είναι το καλύτερο για τον Δήμο, ανεξαρτήτως προσωπικών φιλοδοξιών και συμφερόντων. Ήρθε η ώρα να βάλουμε το "εμείς" πιο πάνω από το "εγώ". Αποφασίσαμε να ορίσουμε ατζέντα στον επόμενο διάλογο, να γίνει πιο συγκεκριμένη η κουβέντα."

4 σχόλια:

  1. το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο...μονο του το χερι μισοδουλειες θα κανει!

    Μινωταυρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ante afhste tis vlakies sas kai enothite oloi gia ena kalytero dhmo.ti filodoksies einai aytes me ta dhmarxilikia; kante kliro sthn telikh. ti kapsa einai na ginete dhmarxoi. dhladh san antidhmarxoi sas xalaei!!!sovareyteite kareklokentayroi!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παναγιώτης Ψύλλας9 Ιουνίου 2010 στις 1:33 π.μ.

    Αγαπητέ Νοσχάτο live
    Επειδή με βάση το δημοσίευμα σου υπάρχει η πιθανότητα να δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις, που ελάχιστα έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα, θα μου επιτρέψεις να καταθέσω μερικές παρατηρήσεις.
    Το κλίμα πραγματικά ήταν καλό - άλλωστε υπάρχει ένα μακρύ, κοινό, κομματικό παρελθόν που μας ενώνει - αλλά σε καμιά περίπτωση, η συνάντηση αυτή δεν αποτελεί αφετηρία για μια κοινή πορεία. Χωρίς την παρουσία του Άρη και του Αντρέα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να καταλήξουμε. Πολύ περισσότερο, όταν πέρα από αυτά που μας ενώνουν υπάρχουν και πολλά που μας χωρίζουν. Και δε μιλάω μόνο για την επιλογή του επικεφαλής, αλλά και για ταύτιση σε ιδέες, θέσεις και προτάσεις. Η κοινή μας κομματική πορεία δε διασφαλίζει από μόνη της, την ταύτιση στα μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας αλλά και της αυτοδιοίκησης. Στο παρελθόν, άλλωστε, αν και μέλη του ίδιου κόμματος, δεν υπηρετήσαμε πάντα τις ίδιες πολιτικές. Σου θυμίζω ότι εδώ και οκτώ μήνες είμαι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ταύρου, όπως και άλλοι που παρευρέθηκαν στη σημερινή συνάντηση.
    Θα ‘θελα να θυμίσω μερικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη μου στην εφημερίδα Πόλης Όραμα, απλώς για να καταδείξω τον τρόπο σκέψης μου.

    «… πρέπει να εργαστούμε όλοι αν πραγματικά θέλουμε να υπηρετήσουμε την κοινωνία και όχι ιδιοτελείς σκοπούς και προσωπικά συμφέροντα. Κοινωνικές διεργασίες χωρίς την κοινωνία δε γίνονται. Οφείλουμε να το θυμόμαστε όλοι.»

    «Προσωπικά έχω πρόθεση να πάω κόντρα στα γνωστά κομματικά παιχνίδια. Δε θα ‘ναι άλλωστε η πρώτη φορά. Με δύναμη που πηγάζει από τις απλές λαϊκές φωνές, που προτρέπουν για το κτίσιμο μιας νέας διαφορετικής προοπτικής, θα προχωρήσω ανεξάρτητα από χρίσματα και δαχτυλίδια.»

    Οφείλουμε να συζητάμε. Με αίσθημα ευθύνης, με πολιτικές δεσμεύσεις, σεβασμό και συλλογικότητα ανοίγεται ο νέος δρόμος.Ένας δρόμος μακρύς, δύσκολος και με εξαιρετικά αμφίβολη κατάληξη.

    Με εκτίμηση
    Παναγιώτης Ψύλλας

    (ελπίζω η ΜΗ δημοσίευση του σχολείου μου που έστειλα με mail από το πρωί να οφείλεται ή σε δικό μου λάθος ή σε τυχαίο γεγονός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή