Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Εξαγγελίες Μπιρμπίλη για την παραλία του Μοσχάτου

Η Υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, παρουσίασε το πρόγραμμα Αθήνα - Αττική 2004 και ανάμεσα στις εξαγγελίες για όλη την Αττική, είπε και για την παραλία (Φαληρικός Όρμος είναι η "επίσημη" ονομασία) τα εξής:


Ελπίζουμε να οριστικοποιήσουμε το σχέδιο γενικής διάταξης, ώστε σε μερικούς μήνες να είναι έτοιμες οι μελέτες που θα επιτρέψουν την έναρξη του έργου της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, και να αποκτήσει η πόλη ανοιχτό μέτωπο προς τη θάλασσα. Πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο πάρκο, που μαζί με το σταδιακό άνοιγμα των αυθαίρετα κλεισμένων παραλιών της πόλης, θα προσδώσει στην Αθήνα ένα μέρος από το χαμένο χαρακτήρα της.

Προβλέπεται εξάλλου από το ΥΠΠΟΤ, η μετατροπή του γηπέδου Tae Kwon Do μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο του, σε Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της Αθήνας.

Η διαμόρφωση του θαλάσσιου μετώπου σε πάρκο, θα έχει ενιαία φυσιογνωμία με αυτήν του περιβάλλοντα χώρου του συγκροτήματος της Λυρικής Σκηνής στο Φαληρικό Δέλτα. Ενδεικτικά θα περιλαμβάνει μεγάλο πυρήνα πρασίνου, γήπεδα αθλοπαιδιών, δίκτυα πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων και συνδέσεις με την περιοχή του Μοσχάτου.


Το πλήρες κείμενο του προγράμματος Αθήνα - Αττική 2014 μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου