Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

E-mail του Στάθη Καραβασέλα για το θέμα των Δημοτικών Σχολείων

Ύστερα από ένα σχόλιο του κυρίου Τουφεξίδη, στο θέμα που αναρτήσαμε, σχετικά με τις εγγραφές στην Α' τάξη του 4ου/5ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου, ο Πρόεδρος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας - Μοσχάτου και Δάσκαλος του 4ου Δημοτικού, Στάθης Καραβασέλας μας απέστειλε e-mail - απάντηση και εμείς το δημοσιεύουμε αυτούσιο:


ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΑΣΕΛΑ ΣΤΑΘΗ
ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΤΟΥ 5ΟΥ ΔΗΜ. ΣΧ. ΜΟΣΧΑΤΟΥ


Αγαπητέ κ. Τουφεξίδη

Επιτρέψτε μου, αν και αναγνώστης σας, να μην είμαι τόσο φανατικός, με συνέπεια η συγκεκριμένη δημοσίευσή σας, το Νοέμβριο του 2009, να μου έχει διαφύγει.

Ως προς τα άλλα όμως στα οποία αναφέρεστε, έχω να σας απαντήσω ότι:

Από το 1994 περίπου, όταν ακόμη οι εκπαιδευτικοί του Μοσχάτου συνδικαλιστικά εκπροσωπούνταν από το σύλλογο « Α’ Πειραιά» ως εκπρόσωπός τους στη ΔΕΠ Μοσχάτου, είχα τονίσει πως μελλοντικά θα υπάρξει πρόβλημα στέγασης των μαθητών στο Βόρειο Μοσχάτο. Αυτά μέχρι και πριν τρία περίπου χρόνια, όπου ο Σύλλογός μας εκπροσωπούνταν από άλλον συνάδελφο, τον οποίο γνωρίζετε. Ταυτόχρονα πάγια ήταν η θέση μου σε κάθε Σχολικό Συμβούλιο, ή Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας, πως η μόνη μόνιμη και δυνατή λύση του προβλήματος θα ήταν η εύρεση κατάλληλου χώρου και η δέσμευσή του για την κατασκευή νέου διδακτηρίου. Όπως αντιλαμβάνεστε οι ενέργειες οι δικές μου, όπως και του οργάνου το οποίο εκπροσωπώ, είχαν ως σκοπό την ανάδειξη και την εξεύρεση λύσης για το πρόβλημα

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου για την τιμή που μου κάνουν να με εκλέγουν πάντα πρώτο για μακρό χρονικό διάστημα, όπως και τους θεσμικούς φορείς, Ένωση γονέων, Συλλόγους Γονέων του 4ου & 5ου Δημ. Σχολείου για τη συνεργασία μας πάνω στο ζήτημα αυτό.

Τα θεσμικά όργανα που μετέχουμε , πάντα εκλεγμένοι και αμισθί , δεν έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν, μόνο προτείνουν και αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο στο χώρο της Παιδείας για αυτό και παραλληλισμοί με άλλα πρόσωπα, διορισμένα ή έμμισθα δεν μας ταιριάζουν.

Ούτε μετέχουμε σε Οργανισμούς που αποφασίζουν, διορισμένοι από την Δημοτική Αρχή, όπως εσείς και οι συνεργάτες σας αν δεν κάνω λάθος.

Δεν ανακαλύψατε λοιπόν πρώτος εσείς «την Αμερική» πριν από λίγους μήνες. Σε κάθε περίπτωση, αν θέλατε την άποψή μας ξέρατε που θα μας βρείτε, καθώς αντιπρόεδρος στο Σύλλογό μας ήταν ο στενός σας συνεργάτης ο κος Ζώταλης. Από την άλλη Κύριε Τουφεξίδη εγώ ουδέποτε δήλωσα υποψήφιος δήμαρχος, όπως δηλώνουν άλλοι σε πάρκα και πλατείες. Επιτρέψτε μου όμως, ως πολίτη και ανθρώπου που ασχολείται με τα κοινά αυτού του τόπου, να έχω άποψη για το ποιος μπορεί να τον πάει μπροστά.

Όσο για τους αγώνες μας για τα παιδιά και την δωρεάν παιδεία σας παραπέμπω στις τελευταίες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, δέστε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας, ή της Δ.Ο.Ε ποιοι ήταν εκεί και ποιοι απουσίαζαν.

Τέλος θέλω να επισημάνω πως δε συνηθίζω να απαντώ σε σχόλια, σεβόμενος τη γνώμη των άλλων, είτε μου είναι αρεστή, είτε όχι. Αυτή την αντίληψη περί δημοκρατίας έχω. Εξαίρεση κάνω με το κείμενό σας, για του λόγου το αληθές και γατί πιστεύω ότι, ως άνθρωπος που δημοσιογραφείτε, θα έπρεπε να ερευνήσετε πρώτα, ανατρέχοντας και διαβάζοντας τα πρακτικά της ΔΕΠ προκειμένου να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Όπως επίσης η δεοντολογία επιβάλλει να αναδημοσιεύεται μια επιστολή στην οποία ασκείτε δημόσια κριτική, για να την γνωρίζουν οι αναγνώστες σας.

18 σχόλια:

  1. Τουφεξίδης Χάρης14 Ιουνίου 2010 στις 6:49 μ.μ.

    Αγαπητέ κ. Καραβασέλα
    Έλαβα την επιστολή σας και κατάλαβα πως τόσα χρόνια εκλέγεστε για μακρό χρονικό διάστημα πρώτος στον Σύλλογο σας αφού διαπίστωσα το ταλέντο σας να μπερδεύετε τα πράγματα και να αποφεύγετε επιμελώς τις ερωτήσεις με απαντήσεις άσχετες περί πως εκλέγεστε και πως διεκδικείτε. Στο προκείμενο τώρα, αφού οι περγαμηνές σας ουδόλως ενδιαφέρουν τους γονείς και τα παιδιά που θα ταλαιπωρούνται την επόμενη σχολική χρονιά. Μας λέτε ότι από το 1994 σαν εκπρόσωπος των δασκάλων Μοσχάτου στην Α’ Πειραιά είχατε τονίσει (!!!) ότι θα υπάρξει πρόβλημα στέγασης μαθητών στο Βόρειο Μοσχάτο. Και λοιπόν; Τόπατε και καθαρίσατε; Τόπατε και λύθηκε το πρόβλημα; Αυτό ήταν όλο το αγωνιστικό πάθος;
    Μας λέτε ότι το θεσμικό όργανο που μετέχετε δεν έχει την δυνατότητα να αποφασίζει παρά μόνο να προτείνει και να αγωνίζεται. Ποιά ήταν η αγωνιστική σας λοιπόν διεκδίκηση για το συγκεκριμένο πρόβλημα ;Που καταγράφεται αυτή; Γιατί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου σας δεν υπάρχει τίποτα σχετικό, στην δε ιστοσελίδα της ΔΟΕ θα εννοείτε προφανώς την διαδήλωση του Μαρτίου των εκπαιδευτικών όπου εμφανίζεστε εσείς να κρατάτε πανό με τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών (και μπράβο σας) αλλά δεν φαίνεται κάτι για το πρόβλημα του Βορείου Μοσχάτου που είναι τα θέμα μας.
    Μας κατηγορείτε, εμένα και τους συνεργάτες της εφημερίδας ότι είμαστε διορισμένοι από την δημοτική Αρχή σε Οργανισμούς. Σας ενημερώνω ότι εγώ έχω αποχωρήσει προ διετίας από μέλος του οργανισμού Κέντρου Παιδικής Μέριμνας για λόγους που δεν ενδιαφέρουν επί του παρόντος, οι δε Κ. Ζώταλης και κ. Ψυχογιός είναι μέλη στα Κέντρο Παιδικής Μέριμνας και ΟΝΑ αντίστοιχα και αυτό δεν έχει να κάνει τίποτα σχετικά με το σχόλιο μας. Η λάσπη σας κ. Καραβασέλα σας επιστρέφεται αφού, α) και δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό σε αυτές τις συμμετοχές , β) και εσείς ήσασταν μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης προ διετίας και που επιμελώς δεν το αναφέρετε.
    Μας λέτε ότι θα έπρεπε να ερευνήσουμε για τις απόψεις σας στα πρακτικά της ΔΕΠ. Μα αυτό είπαμε και μείς. Όταν γράψαμε το άρθρο γιατί δεν μας στείλατε τα πρακτικά με τις προτάσεις σας για το Βόρειο Μοσχάτου; Εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε πότε εκφράσατε αυτές και δεν μπορούμε να ψάχνουμε όλα τα πρακτικά χρόνων. Δική σας υποχρέωση ήταν να ενημερώσετε κ. Καραβασέλα τον κόσμο δια μέσου του τοπικού τύπου. Και αν όπως λέτε τα είχατε πει, αυτό δεν σας απαλλάσσει των ευθυνών σαν φορέα επίσημο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Το «εγώ τα είπα και καθάρισα» δεν ισχύει για δάσκαλο του σχολείου που έχει το πρόβλημα και πολύ περισσότερο προέδρου εκπαιδευτικών Μοσχάτου Καλλιθέας και πρώην μέλους της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Αγώνες πρέπει να μας επιδείξετε για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Την λύση του ζητούν από όλους τους αρμόδιους οι γονείς και τα παιδιά τόσα χρόνια και όχι «είπα ξείπα».
    Όσο για την δεοντολογία που επικαλείσθε ας την εφαρμόζατε πρώτα εσείς που ξεκινήσατε το θέμα με την αποστολή του e-mail σας σε όλο τον τοπικό τύπο έντυπο και ηλεκτρονικό και όχι μόνο σε ένα blog «επιλεκτικά» γιατί …. Αλήθεια γιατί μόνο εκεί;
    Τέλος πάντων νομίζω ότι αρκετά με την «ανακάλυψη της Αμερικής» γιατί εμείς θα συνεχίσουμε να καταγράφουμε τα προβλήματα που προκύπτουν από την «ανακάλυψη του Μοσχάτου» και να προτείνουμε λύσεις εγγράφως που αποτελούν και αποδεικτικά στοιχεία σε αντίθεση με σας που δεν μας δείχνετε κάτι γραπτό.


    Ζητώ συγγνώμη από το Blog Μοσχάτο live για τον χώρο που καταλαμβάνει η απάντηση μου αλλά υποσχομαι να είναι η τελευταία φορά που το κάνω για να απαντήσω στον κ. Καραβασέλα για το θέμα αυτό. Το πρόβλημα απασχολεί πολλούς κατοίκους του Μοσχάτου και είναι πολύ μεγάλο, για να το μεταθέτουμε σε μια απλή "κοντρα" μεταξύ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσπαθήστε,όσο είναι δυνατόν,ένα τόσο σοβαρό θέμα για την πόλη μας να μην το ανάγετε σε προσωπική κόντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γονέας της περιοχής14 Ιουνίου 2010 στις 7:57 μ.μ.

    Γιατί ρε δάσκαλε δεν πήρες το πιλοφόρι να αρχίσεις να χτίζεις το σχολείο;

    Γιατί έμεινες μόνο στα λόγια και τις καταγγελίες, αν και δάσκαλος του σχολείου;

    Γιατί σε κατηγορούν για "είπα ξείπα", έχεις αλλάξει δηλαδή γνώμη για το θέμα στη πορεία;

    Κύριοι έλεος!

    Δε σας κάνει εντύπωση που μόλις ο δάσκαλος μίλησε για το θέμα αυτό πέσανε να τον "φάνε";
    Πού είναι ο επίσημος Δήμος; Οι επίδοξοι Δήμαρχοι; Οι διοικητικοί υπέυθυνοι των δασκάλων;

    Εμείς οι γονείς της περιοχής γνωρίζουμε καλά τους αγώνες του καθενός, και δεν μας προξενεί
    εντύπωση που κάποιοι πρώιμοι "δημοσιογράφοι" έχουν βάλει στόχο το δάσκαλό μας,
    που δεν έκανε τίποτε άλλο απο το να πει και να διεκδικήσει το αυτονόητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ καλα τα λετε κ Τουφεξίδης πολλες φορες ο κ Καραβασέλας Κρυβεται...και εμφανιζεται εκει κοντα στις Δημοτικες,αυτο τον ενδιαφερει πιο πολυ να εκλεγει για να λουφαρει κιαλλο.Σαν "παλιος Μοσχατιωτης" κιαυτος εεεε.Χαρη γραφτα οπως παντα και μην μασας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πουνε κυριοι η κυρια διαμαντοπουλου να δωσει λυση?πουνε το πασοκ του μοσχατου?κανει συναυλιες και συγκεντρωσεις για ενα αλλο δημο.κυριοι ο δημος που εχετε ειναι αυτος με δισλειτουργιες στα σχολεια ,να πλημυριζει η χρυστ.σμυρνης χαλια πρασινο χαλια πλατειες χαλια παιδικες χαρες κ τ λ π.τυχαιο? δε νομιζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχετικά με το παραπάνω θέμα και δεν μιλώ για την εξεύρεση λύσης στο στεγαστικό πρόβλημα των μαθητών που έχει προκύψει στο 4ο και 5ο Δημ . Σχολεία Μοσχάτου και που όλοι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να βρεθεί λύση εδώ και τώρα σε όφελος των μαθητών μας , ΑΛΛΑ ΣΤΑ email που κυκλοφορούν και όπου αναφέρεται και το όνομά μου έχω να πω ότι :
    Με καλύπτει πλήρως η απάντηση του φίλου Χάρη Τουφεξίδη και να προσθέσω ότι κάποιοι μπερδεύουν τα αυγά με τα καλάθια......αφήνουν δε υπονοούμενα ...
    ΛΥΠΑΜΑΙ
    αν έχουν να πουν κάτι ας το πουν ευθέως .............αλλιώς ας ασχοληθούν με αυτό που πάντα αρέσκονται , να μετρούν τις ψήφους τους για τις επόμενες υποψηφιότητες τους !!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αγαπητε στο μονο mail που αναφερετε το ονομα σας ειναι του φίλου σας τουφεξιδη που σας καλυπτει πλήρως για τι πράμα μιλάτε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΟΣΧΑΤΙΩΤΗΣ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ14 Ιουνίου 2010 στις 11:35 μ.μ.

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραία εξελίσσεται το θέμα! Από μείζον τοπικό
    σε ασήμαντο προσωπικό. Το σύστημα -Μοσχάτο-, εναντίον ενός δάσκαλου.
    Εσείς κύριοι με τη στάση σας είστε υπεύθυνοι που δε σας παίρνει τελικά κανείς στα σοβαρά. Σοβαρευτήτε λίγο.
    Αλλοίμονο από τα παιδάκια που θα στιβαχτούν στις τάξεις του σχολείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ρε παιδια δεν μας ενδιαφερουν αυτες οι κοντρες οι μεν να κατηγουν τον δασκαλο για λογους κομπλεξ γιατι τοσα χρονια βγαινει πρωτος και τους εχει πατησει στον συλλογο διδασκοντων (μαγκια του) και οντας ανυπαρκτοι θελουν να το κτυπησουν στους μοσχατιωτες και οδε επαιρεται του γεγονοτος οτι ειναι πρωτος βγαζοντας αλαζονεια
    δεν μας ενδιαφερουν οι κοντρες σας λοιπον
    ας πατε απο υποψηφιο σε υποψηφιο να γλειφετε ποιοσ θα σας παρει και ποιοσ οχι στο ψηφοδελτιο γιατι αυτο σας ενδιαφερει οι καρεκλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το Μοσχατο Ανηκει στους Μοσχατιωτες του και ΜΟΝΟ αυτοι αποφασιζουν για το Μελλον του, Ολοι οι αλλοι πισω στα χωριά τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΟΤΕΨΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΕΣ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΙΩΤΗ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ . ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΤΟΠΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ...........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αντε πισω στα χωρια σας κολοβλαχοι και αφηστε το Μοσχατο ησυχο δεν σας θελουμε το καταλαβατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποιοι ειναι οι κολόβλαχοι ρε παιδια για να ξερουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. εαν δςν ηταν¨"οι κολοβλαχοι" οι Μοσχατίωτες τουείδους σου θα ηταν στισ λασπες ευτυχως εισαι μονοος και δειλος κρυβεσαι στην ανωνυμια 546

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ "ΚΟΛΟΒΛΑΧΟΥΣ"ΘΑ ΣΕ ΕΙΧΕ ΦΑΕΙ Η ΛΑΣΠΗ ΕΥΤΗΧΩΣ ΦΑΣΙΣΤΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ? ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΧΙΚΑ ΝΤΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γονέας απο το Βόρειο Μοσχάτο16 Ιουνίου 2010 στις 3:51 μ.μ.

    Κάποιοι βγάλανε τη "μπάλα", με πραγματικά ωραίο τρόπο, από το γήπεδο που αρχικά ήταν, ή μου φαίνεται; (είναι και το Μουντιάλ στην επικαιρότητα)
    Το πρόβλημα, κύριοι είναι οι ενέργειες που πρέπει, συντονισμένα, να γίνουν για να βρεθεί κάποτε η λύση για νέο σχολείο στο Μοσχάτο.
    Η λύση αυτού του θέματος δε νομίζεται πως αξίζει περισσότερο, από το να ασχολούμαστε με την καταγωγή του καθενός μας;
    Σε κάθε περίπτωση οι γονείς, αλλά και τα παιδιά ουδόλως ενδιαφέρονται, αν αυτός που θα βοηθήσει περισσότερο έχει την καταγωγή του από κάποιο μέρος της πατρίδας, όπως οι περισσότεροι.
    Από εμάς αυτός θα ΑΝΤΑΜΟΙΦΘΕΊ....(και ο νοών, νοείτο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή