Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Δημοτικό Συμβούλιο: "Συγγνώμη" από Ευθυμίου, φταίει και ο κόσμος

Η χθεσινή μεγάλη αποκάλυψη του Μοσχάτο Live! για την ανακύκλωση ήταν το πρώτο θέμα στην χθεσινη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το θέμα το έθεσε ο εκπρόσωπος της παράταξης "Πολίτες εν Δράσει" και υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα των Οικολόγων, Νίκος Σελλάς, ο οποίος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για την απάντηση του Αντρέα Ευθυμίου στο blog, όταν ο τελευταίος μίλησε για σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από την αποκάλυψή μας.

Στην απάντηση του, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας χαρακτήρισε το γεγονός ως μεμονωμένο περιστατικό, ζήτησε συγγνώμη γι' αυτό, αλλά, παράλληλα, έριξε σημαντικό μερίδιο των ευθυνών στους πολίτες που ρίχνουν σκουπίδια στους κάδους της ανακύκλωσης. Από την μεριά της συμπολίτευσης, ο μόνος που προσπάθησε να υπερασπιστεί τον κ. Ευθυμίου (χωρίς μεγάλη επιτυχία) ήταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η πόλη έχει πάρει τον κακό τον δρόμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας από τους 7 δημοτικούς συμβούλους που στηρίζουν την υποψηφιότητα Ευθυμίου δεν πήρε τον λόγο να μιλήσει για το θέμα, αδειάζοντας τον.

Τα άλλα θέματα του Συμβουλίου ήταν τυπικά και πέρασαν χωρίς ιδιαίτερη συζήτηση. Μόνη αξιοσημείωτη στιγμή ήταν όταν ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Βασίλης Σπανάκης, ρώτησε τον Αντώνη Μπούτση αν τα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου θα λειτουργήσουν κανονικά την Πέμπτη, υπονοώντας ότι δεν θα λειτουργήσουν για να υποστηριχθεί η εκδήλωση του Αντρέα Ευθυμίου. Ο τελευταίος απάντησε ότι θα λειτουργήσουν.

8 σχόλια:

  1. Καλα, οι υπάλληλοι είναι μενταλιστ να ξέρουν αν οι σακούλες έχουν σκουπίδια ή ανακυκλωσιμα;

    Ελεος που φταιει ο κοσμος... Μια χαρα λειτουργει την ανακυκλωση ο κοσμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O KOSMOS SAS FTAIEI K.EF8YMIOY?

    PALI APODIDINTAI OI EF8YNES EKEI POU DEN PREPEI..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mallon merikoi den forane pantelonia!!! o kosmos ftaiei h tou oti eimaste lamogia kai axrhstoi!!!! tuxaio...den nomizw...akou ftaiei o kosmos mexri kai oi hlikiwmenoi exoun ma8ei na kanoun anakuklwsh.umarton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΑΣ ΑΔΕΙΑΣΑΝΕ ΟΙ "ΦΙΛΟΙ" ΣΑΣ κ.ΕΥΘΥΜΙΟΥ?
    ΗΜΑΡΤΟΝ,ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΣΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ..
    ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΕΤΕ.
    ΑΠΟΚΗΡΥΞΤΕ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μηπως δεν ειχαν να πουν κατι...εστω κ κανενα ψεμματακι ως συνηθως ή το κλασσικο "φταινε οι πολιτες"...για να σας καλυψουν;;;

    Μινωταυρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακόμα κι εδώ σε ένα θέμα που αφόρα τον πλανήτη μας, βλέπω οτι αντιδρούμε σαν κλασσικοί Ελληνάρες, που πάντα αποδιδουμε τις ευθύνες στους άλλους.

    Μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να αναλαμβάνουμε τη μερίδα ευθύνης μας στα όσα γίνεται?

    Ανακυκλώνω καθημερινά και θα το κάνω όσα video κι αν δω, γιατί με τα ίδια μου τα μάτια έχω δει τα φορτηγά της ανακύκλωσης να κάνουν τη δουλειά τους, όπως έχω δει κι άπειρες φορές τους κάδους γεμάτους ξύλα ή σκουπίδια και μπορώ να σας εμπιστευτώ οτι δεν έχω κάποιο κληρονομικό χάρισμα ούτε είμαι μένταλιστ, μιας και φαίνεται οτι ο κάδος έχει σκουπίδια.

    Αυτό που θέλω να πω, είναι οτι αντί να ρίχνουμε τα σκουπίδια μας στον κάδο της ανακύκλωσης, επειδή των σκουπιδιών είναι γεμάτος, ας περπατίσουμε 10 μέτρα να πετάξουμε τα σκουπίδια μας στον επόμενο κάδο της γειτονιάς μας.

    Κι ας πούμε ένα μπράβο σε όλους αυτούς που πρόσπαθούν να καλυτερεύσουν την περιοχή μας και τον πλανήτη μας, με όσα μέσα διαθλετουν κάθε φορά, αντί να υποστηρίζουμε τυφλά μια παράταξη, ένα κόμμα ή μια αντιπολίτευση.

    Όλοι μας αν κάνουμε αυτό που πρέπει θα καλυτερεύσουμε την ποιότητα ζωής μας.

    Ευχαριστώ θερμά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kapoia alla skoypidia theloun anakuklvsh.ntroph sas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Oi proistamenoi ( EPISTATES ) dosane arketes fores tin diatagi na katharizonte oi kadoi anakiklosis mazi me ta skoupidia.... o logos ELIPSI ergatikou prosopikou KAI gia na min plirononte tis iperories oi ergates tou dimou!!! me liga logia oute extra oute nixterina!!!
    P.S OI PLIROFORIES ERXONTE MESA APO TON DIMO MAS!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή