Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Μήνυμα του Θανάση Ντερέκα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου και Υποψήφιος Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου, μας απέστειλε μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που είναι σήμερα 5 Ιουνίου. Το αναδημοσιεύουμε αυτούσιο:



5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με περισσή περίσκεψη για τα συμβαίνοντα γύρω μας γιορτάζουμε σήμερα την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

Λίγο πολύ σε όλους μας είναι γνωστά τα προβλήματα και οι κίνδυνοι για το περιβάλλον από την αλόγιστη χρήση πλήθους ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Πρόβλημα με τη διαχείριση των υδάτινων πόρων από την αλόγιστη χρήση αυτών. Πρόβλημα με την μόλυνση των ακτών και των θαλασσών μας από τα περιβαλλοντικά απόβλητα. Πρόβλημα με την βιοποικιλότητα εξαιτίας της υποβάθμισης των φυσικών περιοχών, μέσω της εντατικής καλλιέργειας, της ανάπτυξης της βιομηχανίας, της ρύπανσης και της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής. Πρόβλημα με την τελική εναπόθεση των σκουπιδιών και την μερική έως ανύπαρκτη αξιοποίηση της ανακύκλωσης των ανακυκλώσιμων υλικών. Πρόβλημα με την ηχορύπανση λόγω υπερτοπικών οδικών αξόνων. Πρόβλημα με την ρύπανση των ποταμών. Πρόβλημα με την καθαριότητα των δρόμων και των κοινόχρηστων χώρων.

Σε ότι μας αφορά και σε επίπεδο λειτουργίας Δήμου, πιστεύω ότι για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την περιβαλλοντική κατάσταση της πόλης μας, θα πρέπει τόσο οι επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά, να αρχίσουν να λειτουργούν με ένα τρόπο που θα σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμος και οι υπηρεσίες του θα είναι παρών να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώνουν συνεχώς τους πολίτες μας για να διατηρούμε την πόλη μας καθαρή.

Ορισμένες αστοχίες και λάθη στη λειτουργία της ανακύκλωσης τις καταδικάζουμε και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα εγγυηθούμε την βελτίωση του συστήματος για σωστή και έγκαιρη περισυλλογή τόσο των σκουπιδιών όσο και των ανακυκλώσιμων υλικών.

Η προσπάθεια των συμπολιτών μας για αξιοποίηση της ανακύκλωσης δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί, όπως και η εμπιστοσύνη και η ελπίδα των πολιτών για ένα καλύτερο περιβάλλον.

Το μήνυμα που θέλω να περάσω σήμερα στους συμπολίτες μας είναι:

Σεβασμός στο περιβάλλον, καθαρό Μοσχάτο

1 σχόλιο:

  1. Πρόεδρε ανέλαβε και την καθαριότητα γιατί έχει βρωμίσει όλο το Μοσχάτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή