Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Κατάληψη στο 2ο Λύκειο Μοσχάτου σήμερα

Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα (27/9) οι μαθητές στο 2ο Λύκειο Μοσχάτου, όπως συμβαίνει σε δεκάδες άλλα σχολεία της Αττικής.

Ύστερα από ψηφοφορία, οι μαθητές έκλεισαν το σχολείο, χωρίς να δημιουργηθούν ιδιαίτερες εντάσεις.

Τα αιτήματα των μαθητών αφορούν τα βιβλία που δεν έχουν μοιραστεί, την γενικότερη κατάσταση στην χώρα, αλλά και την Παιδεία, όπως επίσης σχολικά ζητήματα σε σχέση με το κτίριο και τους καθηγητές.

Δεν υπάρχει ακόμα εικόνα για το αν θα συνεχιστεί η κατάληψη και τις επόμενες μέρες.

11 σχόλια:

  1. 5 ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Η ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ!!!Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΑΣΗΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΤΟΜΕΤΑΞΥ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΗΣΤΗΜΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΕΙΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΗΨΗ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΠΑΝΕΠΗΣΤΙΜΙΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΙΓΑΝΕ ΠΕΡΣΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάθε χρόνο, τις τελευταίες δεκαετίες, έχουμε σταθερά το φαινόμενο των καταλήψεων στα σχολεία.
    Τα αιτήματα αλλάζουν και προσαρμόζονται στην εποχή, αλλά οι καταλήψεις "καταλήψεις".
    Θα είναι ευχάριστη έκπληξη μια χρονιά που δεν θα αρχίσει με καταλήψεις-λούφα.

    Νομίζω ότι η υπερβολική κατάχρηση ευτέλισε την ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ?ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ Η ΚΑΤΑΛΥΨΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ,ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ...ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσοι γράφουν παραπάνω ξέρουν ελληνικά?
    Είναι μαθητές? Τέτοια λάθη δεν κάνουν
    ούτε αλλοδαπά παιδάκια του δημοτικού.
    Άκου πανεπηστήμιο! φασηστικό!
    Έλεος πια ελληνάρες κακής ποιότητας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΕΡΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ!!!!!!!!!ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΙΣΒΑΡΟΥΣ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 10:26 μ.μ. απλα αυτοχαστουκισου μπας και συνελθεις.
    καμια εξεγερση δεν ειναι παρανομη. Και χτυπα και λιγο το κεφαλι σου στον τοιχο μπας και κανει εξεγερση το μυαλο σου και σκεφτεις λιγο παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΟΥΦΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 28 Σεπτεμβρίου 2011 5:06 μ.μ. ουτε επαναστατρια ειμαι (δηλαδη δεν γινεται να ειμαι),ουτε αγραμματος (σιγουρα εχω περισσοτερη μορφωση απο εσενα αλλα δεν λεει κατι αυτο) ουτε τιποτα, απλα δεν ειμαι προβατο σαν εσενα. Γυρνα λοιπον στο χωριο σου να κανεις τον καμποσο στα κατσικια γιατι πουθενα αλλου δεν περνανε οι αρλουμπες που λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή