Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Συμβαίνει τώρα: Συμπλοκή στο Μοσχάτο με αφορμή ληστεία (φωτό)

Μεγάλη συμπλοκή στο Μοσχάτο είχαμε πριν λίγη ώρα, στην πλατεία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κοραή και Αργοστολίου.

Αιτία για την συμπλοκή είναι ένα πολύ άσχημο συμβάν, αφού ένας 14χρονος έκλεψε και χτύπησε ένα 13χρονο παιδί.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πριν από περίπου μια ώρα, ένας 14χρόνος, μέλος παρέας που βρίσκεται στην πλατεία σε καθημερινή βάση (η παρέα με τα μηχανάκια, όπως αποκαλούνται από τους κατοίκους της περιοχής που ενοχλούνται καθημερινά), όπως γράψαμε παραπάνω, έκλεψε και χτύπησε στο πρόσωπο ένα 13χρονο παιδί που περνούσε από την πλατεία.

Η λεία του ήταν... 1,5 ευρώ, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να χτυπήσει το παιδί λίγο κάτω από το μάτι.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να έρθει η αστυνομία (φωτό), ύστερα από τηλεφώνημα, η οποία, όμως αποχώρησε άπραγη, καθώς ο 14χρονος είχε φύγει από την πλατεία, ενώ έγινε έλεγχος στους έφηβους που έχουν τα μηχανάκια.

Ύστερα από αυτό και ενώ η κατάσταση έδειχνε να ηρεμεί, κάτοικοι της περιοχής, γονείς οι περισσότεροι που κατέβηκαν στον δρόμο ύστερα από το περιστατικό προκλήθηκαν και τελικά συνεπλάκησαν με τους έφηβους με τα μηχανάκια, οι οποίοι δεν έφευγαν από την πλατεία.

Η Αστυνομία επέστρεψε στο σημείο και δήλωσε αναρμόδια να πράξει οτιδήποτε, λόγω φόρτου εργασίας. Παρ' όλα αυτά, αστυνομικοί παραμένουν στο σημείο.

Για οτιδήποτε νέο συμβεί, θα ενημερώσουμε.

10 σχόλια:

  1. AYTA TA ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΜΕ ΩΜΕΓΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. stin alli plateia ginontousan ta aisxi k pote den milage kaneis...twra ti egine ksafnika?>afiste ta paidia ysixa k min lete tin kathe malakia sas...ta paidia tha eixan logo pou egine afto k oxi gia 1.5 evro..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kala kanane ta paidia eimai ke egw enas apo aytous!eixame apolito dikio den xeretew ti mas lene ka8e mera kai ti ginete roufianoi paizoun padou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Ανώνυμο 12:05 :

    Δηλαδή πρέπει να εξακολουθήσουμε εφόσον υπάρχει προηγούμενο να μην μιλάμε. Φιμώστε μας.

    θα τα αφήσουμε ήσυχα όταν μας αφήσουν και αυτά, και πίστεψέ με αν αυτά είχαν λόγο όπως λες για το ξύλο στον 13χρόνω, υπάρχουν δεκάδες λόγοι για πολύ χειρότερα πράγματά....


    Προς Ανώνυμο 12:47 :

    Η διάφορα είναι ότι έκτος από απόλυτο άδικο δεν έχετε και μυαλό.

    Το μονό που σας έσωσε τόσο καιρό ήταν η ψυχραιμία κάποιον νοημόνων ανθρώπων που δυστυχώς για εσάς αρχίζει να χάνεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απλά πράγματα...όποιος έχει δίκιο και είναι εντάξει ΔΕΝ εξαφανίζεται όταν σκάσει (αραιά και που δηλαδή) η αστυνομία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. υπαρχει αυτο το προβλημα καιρο στο μοσχατο...αλλα κανενας δεν κανει κατι για να λυθει...το κακο ειναι οτι υπαρχουν σε αυτην την πλατεια πιτσιρικια 5 χρονων...κανενας δεν τα σκεφτεται αυτα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. o allos pou eir8e meta kai varese ena akuro paidi pou exei mhxanaki kala na pa8ei pou efage to 3ulo apo olous emas kai opoios exei to provlhma 8a borei na milaei eugenika kai na mn to paizei tsaboukas gt den vgazei akri o pappous me ta nea paidia!tr gia ton 14xrono pou pire ta lefta tou paidiou kai ton xtupise vrite afton kai mn xreonete akuro kosmo!exete dikio vrite ton 14xrono kai kremasteton alla den fteme emeis ta paidia me ta mhxanakia opws mas lete!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. kai opoios mas 8eorei kalopaida me wmega na er8ei kai na mas to pei na to sizitisoume!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν θα ήθελα να πάρω το μέρος της μιας ή της άλλης πλευράς, απλά θα ήθελα να κάνω μια επισήμανση. Είμαι 33 ετών και "παιδί της πλατείας" τη δεκαετία του '90. Επειδή καθόμαστε εκεί σε καθημερινή βάση, γελούσαμε δυνατά και καπνίζαμε, πολλοί μας είχαν προσφωνήσει ως "αλήτες", "πρεζάκια", "καθάρματα" και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Φυσικά, το οτιδήποτε γινόταν εκεί (σπασμένες ζαρντινιέρες, γκράφιτι, σκουπίδια κλπ.) το χρεωνόμαστε εμείς. Εκτός από τις φραστικές επιθέσεις που δεχόμαστε, μας είχαν κυνηγήσει και καταβρέξει με λάστιχα ποτίσματος. Κι όμως, εμείς απλώς καθόμαστε εκεί, ήταν το στέκι μας, η πλατεία μας, η "φωλιά μας"...
    Δεν αμφιβάλλω απόλυτα για τις διαμαρτυρίες των κατοίκων ούτε και φυσικά αμφισβητώ το περιστατικό με το παιδί που ληστέψανε. Απλώς φοβάμαι ότι, όπως σε πάρα πολλές περιπτώσεις, έτσι κι εδώ, επικρατεί αρκετή δόση υπερβολής που -ίσως- λειτουργεί καταλυτικά στο να "παίρνει η μπάλα" όποιον βρεθεί εκεί.
    Ίσως τα "παιδιά με τα μηχανάκια", όπως τα αποκαλείτε να μην είναι οι υπαίτιοι. Καλό θα ήταν και για τα παιδιά αλλά και για εσάς τους ίδιους, να το ψάξετε το θέμα. Είναι κρίμα να κατηγορείτε όποιον βρίσκετε εύκαιρο, μόνο και μόνο γιατί σας βολεύει. Αν είδατε κάποιον από αυτούς να κάνει κάτι κακό, αν κοινώς υπήρξατε μάρτυρες σε ένα τέτοιο περιστατικό, μπορείτε να προσφύγετε στην αστυνομία και να κάνετε επώνυμη καταγγελία ή και μήνυση ακόμη, διεκδικώντας το δίκιο σας! Το να βρίζετε και να κυνηγάτε όμως τα παιδιά, αν μη τι άλλο δεν σας κάνει πολιτισμένους.
    Σκεφτείτε λίγο, μπείτε στη θέση τους, κάποτε κι εσείς ήσαστε στην ηλικία τους. Όλοι περάσαμε από εκείνα τα χρόνια. Όλοι είχαμε ένα στέκι και πάντα υπήχε ένας "κακός / γεροπαράξενος / στριμμένος" που μας κυνηγούσε... Φανταζόσαστε ποτέ ότι κάποτε παίρνατε τη θέση του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή