Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Απάντηση του Στάθη Καραβασέλα σε δημοσιεύματα

Ο Πρόεδρος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μοσχάτου - Καλλιθέας και Δημοτικός Σύμβουλος, Στάθης Καραβασέλας, μας απέστειλε απάντηση σχετικά με δημοσίευμα σε τοπικό blog, την οποία παραθέτουμε αυτούσια:

Η άποψή μου για τα  γραφόμενα , φαιδρά και σοβαρά.

Αγαπητοί φίλοι…και εκδότη Χάρη

Είμαστε στη σχολική χρονιά των μνημονίων και των περικοπών.

Η έναρξη της , θα μείνει στην ιστορία ως η χρονιά με τα βιβλία να  φτάνουν στα σχολεία με το σταγονόμετρο, το νηπιαγωγείο να είναι το αποπαίδι της εκπαίδευσης, το ολοήμερο σχολείο να μετατρέπεται σε "παιδοφυλακτήριο" και τους εκπαιδευτικούς να βιώνουν τεράστιες περικοπές στις ήδη πολύ χαμηλές αποδοχές τους.

Ωστόσο:

Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουμε ότι έχουμε την αποφασιστικότητα ν' αγωνιστούμε για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα του δημόσιου σχολείου "εδώ και τώρα". Μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους γονείς.

Η Παιδεία είναι εθνική υπόθεση και ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της δεν αμφισβητείται.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υποθηκεύει το μέλλον της νέας γενιάς.

Αντί λοιπόν να τονίσουμε αυτά που ενώνουν την ελληνική κοινωνία, τους φυσικούς συνεργάτες που λέγονται γονείς και εκπαιδευτικοί, κάνουμε σπέκουλα πάνω σε κάτι που εκ παραδρομής γράφτηκε σε ένα καθ’ όλα αξιόπιστο μέσο, παραβλέποντας ότι έγινε πραγματικότητα , ένα πάγιο αίτημα των δασκάλων μας , μετά από πολλά χρόνια να παραδίδονται τα βιβλία στα σχολεία και να πάψουν οι δάσκαλοι να απαξιώνονται  και να μετατρέπονται σε αχθοφόρους.

Αυτό έπραξε πιστεύω αυτή η Δημοτική Αρχή

Όσο με αφορά εύχομαι καλή σχολική χρονιά και θέληση για το καλύτερο.

Ας αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν  και ας παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο , για τα παιδιά μας , για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο.

Καραβασέλας Στάθης

Πρόεδρος Εκ/κων Π.Ε. Καλλιθέας – Μοσχάτου
Δημοτικός σύμβουλος Μοσχάτου - Ταύρου

4 σχόλια:

  1. Πολύ αγωνία βλέπω στους καθημερινούς θαμώνες της οδού Αργοστολίου και Κεφαλληνίας.....Τι έγινε ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ σας την έφεραν πάλι στη στροφή!!!!Τόσα προβλήματα και εσείς κοιτάτε την καρεκλά του 3ου ορόφου στην Κοραή μήπως αδειάσει...Σας γνωρίζουν και εσάς οι πολίτες του ΜΟΣΧΑΤΟΥ...όλους σας έχουν πάρει χαμπάρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαλλον βλεπεις τα μισα γιατι αν τα εβλεπες ολα θα εβλεπες και την ανακοινωση απο που πολιτες μπροστα που εχει το ιδιο μηνυμα με αυτο του κ.Καραβασελα.Αυτο που καυτιριαζεται ειναι οι καθε λογης κονδυλοφοροι που θεωρουν τους εαυτους τους ηρακληδεις του στεματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ καλα τα λεει ο 6:55μμ, Αλλοπδαποι σωτηρες του Μοσχατου ,και κατι επικοινωνιακο, τωρα πια οι πολλες σειρες μετα το ονομα -υπογραφη- με τους τιτλους περι Προεδρων και συμβουλων εχει πια ξεπεραστει μονο κομπλεξ δειχνει (χωριατικη τακτικη)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ !!!!!!!!!!! ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΚΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΑΣΧΟΛΙΟΣΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΜΕΡΗΜΝΙΣΕ....Η ΕΙΧΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ...!!!! ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ!! ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή