Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Κόντρα Καραβασέλα - Τουφεξίδη με φόντο τα σχολεία

Πριν λίγες μέρες, είχαμε δημοσιεύσει την απάντηση του Στάθη Καραβασέλα, δάσκαλου και Δημοτικού Συμβούλου σε δημοσιεύματα. Ο Δημοτικός Σύμβουλος, Χάρης Τουφεξίδης απάντησε και ο κ. Καραβασέλας μας απέστειλε εκ νέου απάντηση.

Στην νέα του απάντηση, ο κ. Καραβασέλας συμπεριλαμβάνει και τα γραφόμενα του κ. Τουφεξίδη, τα οποία είναι τα υπογραμμισμένα. Αναλυτικά το κείμενο του κ. Καραβασέλα:

Φαιδρών και σοβαρών…  συνέχεια…

Αγαπητοί φίλοι και….Χάρη

(τα υπογραμμισμένα είναι τα γραφόμενα από τον κ.  Χάρη)

1.Αντιγράφουμε από το προεκλογικό φυλλάδιο του κ. Στάθη Καραβασέλα:

Είναι μέλος:
Συλλόγων και Σωματείων
Συνδικαλιστής στο χώρο των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Αντιπρόσωπος στη ΔΟΕ και στην ΑΔΕΔΥ.
Γραμματέας των τοπικών ΠΑΚ Δ/Ν.
Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1981.
Γραμματέας της Θ.Ο Παιδείας στη Α’ Πειραιά.

Σήμερα:
Είναι Πρόεδρος των Εκπαιδευτικών της Α/θμιας Εκ/σης Καλλιθέας-Μοσχάτου.
Είναι Αντιπρόεδρος της ΜΚΟ «Οι δάσκαλοι του Κόσμου».
Είναι μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου Δασκάλων.
Είναι μέλος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Μοσχάτου και Καλλιθέας.
Μέλος του ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης & Αντιμετώπισης της Εξάρτησης «Σταθμός»
Είναι εθελοντής αιμοδότης στον Δήμο μας.
Είναι δάσκαλος του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου.


1α. Ομολογώ….  τα γραφόμενα στο προεκλογικό έντυπο που είχα στις δημοτικές εκλογές του 2009 αναφέρουν όλα τα παραπάνω.
Ναι στη μέχρι σήμερα ζωή μου υπηρέτησα τον κλάδο μου και πρόσφερα εθελοντικά απ’ όπου ήταν για μένα δυνατό στους συνανθρώπους μου.
Ήταν και είναι για μένα τιμή ότι συνάδελφοι αλλά και Μοσχατιώτες με εξέλεξαν, πάντα με την ψήφο τους,  στις αναφερόμενες θέσεις .
Σε καμία Δεν Διορίστηκα, καμία δεν είναι έμμισθη.

2 Αντιπαρέρχομαι τον διαχωρισμό σου σε «αγαπητοί φίλοι …και εκδότη Χάρη» γιατί είναι αληθής. Ποτέ δεν υπήρξαμε φίλοι. Πως θα μπορούσαμε άλλωστε; Εσύ έχεις τόσες ασχολίες σημαντικές, που να προλάβεις να γίνεις φίλος με έναν …εκδότη; Αλλά το εκδότης προς τι; Για ειρωνεία ή για μείωση της προσωπικότητας μου; Ένα απλό Χάρη θα έφτανε.

2α. Εάν δηλώνεις εκδότης μόνο στην εφορία αλλά δεν επιθυμείς να σε αποκαλούν έτσι δεν το γνώριζα.
Εάν θεωρείς ότι έτσι σε ειρωνεύονται και   μειώνεται η προσωπικότητά σου οφείλεις εσύ να το δεις.
Εγώ ανέφερα απλά, την ιδιότητα του εκδότη, έτσι τουλάχιστο αναφέρει η εφημερίδα Πόλις Όραμα .
Το ότι δεν υπήρξαμε φίλοι το κατανοώ, τους φίλους του ο καθένας τους επιλέγει .

3. Αυτό ως προς τα φαιδρά. Στα σοβαρά τώρα. «Είμαστε στη σχολική χρονιά των μνημονίων και των περικοπών. Η έναρξη της , θα μείνει στην ιστορία ως η χρονιά με τα βιβλία να φτάνουν στα σχολεία με το σταγονόμετρο, το νηπιαγωγείο να είναι το αποπαίδι της εκπαίδευσης, το ολοήμερο σχολείο να μετατρέπεται σε "παιδοφυλακτήριο" και τους εκπαιδευτικούς να βιώνουν τεράστιες περικοπές στις ήδη πολύ χαμηλές αποδοχές τους.» Τι μας είπες τώρα ρε μεγάλε ! Όλα αυτά από ποιούς έγιναν; Εσύ είχες και έχεις καμιά στενή σχέση με αυτούς; Πέρυσι ακόμα κατέβηκες σε δύο εκλογές με την στήριξη αυτών που είναι υπεύθυνοι για όλα τα παραπάνω. Άσε λοιπόν το παραμύθι γιατί πλέον κουράζει πολύ.

3α. Στα σοβαρά τώρα..
Οι θέσεις μου για δημόσια και δωρεάν παιδεία ήταν και είναι αταλάντευτες όσα χρόνια υπηρετώ την εκπαίδευση.
Βλέπε ανακοινώσεις του Συλλόγου εκ/κών ΠΕ Καλλιθέας – Μοσχάτου που για χρόνια φέρουν την υπογραφή μου, απεργίες, πορείες, συγκρούσεις με την όποια πολιτική ηγεσία για το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης και ίσιες ευκαιρίες στη μάθηση.
Θεωρώ ότι με βάση την πολύχρονη πορεία μου, με κρίνουν  οι συνάδελφοι και τους ευχαριστώ που πάντα με εκλέγουν στην πρώτη θέση.

4. Τι μας είπες τώρα ρε μεγάλε ! Όλα αυτά από ποιούς έγιναν; Εσύ είχες και έχεις καμιά στενή σχέση με αυτούς; Πέρυσι ακόμα κατέβηκες σε δύο εκλογές με την στήριξη αυτών που είναι υπεύθυνοι για όλα τα παραπάνω.

4α. Για στενές σχέσεις δεν ξέρω, ούτε τους αυτούς, όταν γράψεις συγκεκριμένα τότε θα σου απαντήσω.
(Και πάντα επώνυμα)

5. Εδώ τη μια δήλωνε ο διαχειριστής του blog, στον κ. Ζώταλη, ότι του έδωσες έτοιμο το αρχικό κείμενο για να το αναρτήσει στο blog του, την άλλη ότι πρέπει να το ξαναδεί γιατί δεν θυμόταν.

5α. Το τι δήλωσαν ο διαχειριστής του blog ή ο κ. Ζώταλης δεν με αφορά, φέρουν πιστεύω οι ίδιοι την ευθύνη των λεγομένων τους.

6. Εσύ δεν ήσουνα μέλος στην επιτροπή παιδείας και συνδικαλιστής;

6α. Ανατρέξτε σε πρακτικά των προηγούμενων ετών να διαβάσετε τις θέσεις μου στη ΔΕΠ ή στο συνδικαλιστικά  όργανα για τη μεταφορά των βιβλίων. Είμαι περήφανος που φέτος οι συνάδελφοί μου δεν έγιναν αχθοφόροι αναλαμβάνοντας τις ευθύνες άλλων.

7. Ας αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν και ας παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο , για τα παιδιά μας , για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο.» Σιγά ρε μεγαλόψυχε. Από την πρώτη πρόταση του σχολίου σου ξεκίνησες με δια-χωρισμό.

7α. Δεν είναι απαραίτητο να πάμε όλοι μαζί, εάν κάποιοι δεν το θέλουν δεν είναι υποχρεωμένοι.
Ευχή μου είναι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε να προτάξουμε το καλό των παιδιών μας, να αφήσουμε αυτά που μας χωρίζουν και ας παλέψουμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο , για τα παιδιά μας για ένα καλύτερο σχολείο.

8. Εδώ ήξερες να στείλεις απάντηση για το άρθρο. Στο άλλο blog δεν ήξερες να στείλεις μια διόρθωση για να μην προκαλεί το «καθόλα αξιόπιστο μέσο»;

8α. Δε σας διαβάζω συχνά, Χάρη, εάν δε μου το ανέφερες κάποιο βράδυ σε ένα καφέ πιθανό να μη το είχα δει και να μην είχα απαντήσει, από δω και πέρα θα σε διαβάζω πιο συχνά
Τέλος επιτρέψτέ μου να μπορώ να επιλέγω ποια blog  είναι αξιόπιστα και το δικαίωμα να διαβάζω  αυτά που κρίνω ότι με ενδιαφέρουν.

9. ΣΣ. Σε όσα "φιλικά" blog και να "απαντήσεις" κ. Καραβασέλα μην ξεχνάς την λαική ρήση "Λαγός την φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του".

9α. Μου είναι συμπαθή αυτά τα χνουδωτά τετράποδα
Δηλώνω ωστόσο  ότι δε γνωρίζω τίποτε για λαγούς, παρά μόνο ότι κάνουν υπέροχο στιφάδο.

Καραβασέλας Στάθης

Πρόεδρος Εκ/κων Π.Ε. Καλλιθέας – Μοσχάτου
Δημοτικός σύμβουλος Μοσχάτου - Ταύρου

11 σχόλια:

  1. Χάρης στιφάδο. Μερίδες δύο. Έφτασεεεεεεεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το συμπέρασμα που εύλογα βγαίνει από όλα αυτά είναι απλό και δυσάρεστο. Ο κ. Τουφεξίδης έχει ξεφύγει.

    Για άλλη μία φορά προσβάλλει τον συνομιλητή του που τολμάει να διαφωνήσει, του φταίνε όλοι και το μόνο που δεν έχουμε δει ακόμα είναι να εξαπολύει κατάρες προς πάσα κατεύθυνση.

    Δυστυχώς είναι συχνό το φαινόμενο κάποιος που γίνεται δημοτικός σύμβουλος να γίνεται δογματικός και αλαζόνας και ο κ. Τουφεξίδης δεν αποτελεί εξαίρεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε Καραβασέλα τα κείμενα που φέρουν την υπογραφή σου ήταν κατόπιν συλλογικών αποφάσεων.Για να μπορείς να βάλεις την υπογραφή σου σαν πρόεδρος, ψήφιζαν Οι Ζώταλης,Ψυχογιός,Μπερής,Μάης,που ανήκουν στην Π.Α.Σ.Κ και ήταν ή είναι μέλη του Δ.Σ. των δασκάλων.Στην δημοκρατία και στους αγώνες που μοστράρεις, κάποιος πρέπει να σου μάθει και τη λέξη συναγωνιστικότητα που δυστυχώς για σένα φαίνεται ότι δεν υπάρχει και το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι η προβολή σου.Στις τελευταίες εκλογές των αντιπροσώπων που κάποιος από τους προαναφερθέντες {Ζώταλης} δεν ήταν στο Ψηφοδέλτιο της Π.Α.Σ.Κ για λόγους που δεν γνωρίζω ήρθατε, μεν πρώτη δύναμη αλλά με μεγάλες απώλειες με αποτέλεσμα να χάσετε τον ένα αντιπρόσωπο.ΕΡΩΤΗΜΑ¨Μήπως θα έπρεπε και ο Ζώταλης να καυχιέται ότι έλειψε αυτός και βουλιάξατε;Λίγη μετριοπάθεια δεν βλάπτει.Δεν είσαι ο μόνος που αγωνίζεται για την παιδεία.Είναι χιλιάδες κόσμος.Γονείς,δάσκαλοι,φοιτητές,μαθητές,και ένα σωρό άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ξερουμε οτι απο λαγους οτι δεν γνωριζεις.Εσυ εισαι καλος στα κουνελια ρε stathis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Δημοτικέ Σύμβουλε ....τι είναι αυτά που μαθαίνω ...ακούστε...στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητάει επανειλημμένος και επίμονα από τον Πρόεδρο να του παραχωρήσουν γραφείο στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ για την ΠΑΡΑΤΑΞΗ του...Δεν σε φτάνει η μια πλευρά της ΠΛΑΤΕΙΑΣ κάθε μέρα έχεις ΛΑΪΚΉ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ...Καλά δεν βλέπετε ανέργους, ανθρώπους να απολύονται και θέλετε γραφεία? ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ την ΜΠΑΛΑ κύριε Δημοτικέ Σύμβουλε Τ.......Ασχοληθείτε με τα προβλήματα του τόπου σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αργοστολίου και Κεφαλληνίας γωνια. Πολεμος πολιτικων Συμμοριών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ασχοληθείτε με τα προβλήματα των δασκάλων, κύριε πρόεδρε,και αφήστε τους λαγούς και τα πετραχήλια! Ντροπή τέτοιες στιγμές που ζούμε...οι κόντρες για εξουσία μας έφτασαν εδώ!Αίσχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ορισμενοι συμπολιτες μας, τεινουν προς τη γραφικοτητα για να μη πω κατι αλλο.Εμας γιατι πρεπει να μας ενδιαφερουν ολα αυτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μιας κ πιασαμε τις λαικες ρησεις,ας μην ξεχασουμε κ τον λαο...Κ ο λαος ξερει οτι την κυρια ευθυνη για το καταντημα μας,στα σχολεια των παιδιων μας αλλα κ γενικοτερα,την εχουν οι δηθεν πολιτικοι,οι εργατοπατερες συνδικαλιστες κ οι εκδοτες.Το οτι οι δυο κυριοι που φαγωνονται παραπανω ανηκουν τουλαχιστον σε δυο απο τις παραπανω κατηγοριες ο καθενας ειναι τυχαιο;Δε νομιζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραίος ο 12:01 !
    Όλα στην πατριδα είναι στραβά, κοινωνία, σχολεία κ.α. Και για όλα αυτά βέβαια φταίνε οι άλλοι "πολιτικοί...κλπ"
    Εμείς οι υπόλοιποι δεν φταίμε για τη σημερινή κατάσταση, απλά γιατι δεν ενδιαφερθήκαμε ποτέ για τέτοια θέματα. Ποτέ δεν τρέξαμε για τα προβλήματα της παιδείας καιτων σχολείων, ούτε γράψαμε έστω κάτι γι΄ αυτά.
    Ο καθένας κρίνεται κύριε απο την προσφορά του, ή την απουσία του.
    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς τον κο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ 3.38
    Συμφωνω απολυτα με τον 12.01. Μαλλον δε θα προσεξατε οτι λεει ¨την κυρια ευθυνη¨.
    Βεβαια,δεν παει να πει οτι οποιος δεν εχει ¨τρεξει¨ η ¨γραψει¨ για τα σχολεια δεν νοιαζεται για την κοινωνια!Εγω,παιδια δεν εχω αλλα ως γιατρος εχω τρεξει και εχω δουλεψει δωρεαν παμπολλες φορες για να λειτουργει οσο καλυτερα γινεται το νοσοκομειο που εργαζομαι(Φανταζομαι οτι το ιδιο κανετε κι εσεις για το σχολειο σας)Δεν μπορειτε ομως με κριτηριο την εθελοντικη συνεισφορα μου στην παιδεια να κρινετε την κοινωνικη μου ευαισθησια η αναισθησια!
    Οσον αφορα τους ¨εργατοπατερες¨ αφηστε τα...Ομολογω οτι δυστυχως υπηρξα ενας απο αυτους και πραγματικα νιωθω τεραστια ευθυνη για το τελμα στο οποιο βρισκεται η Ελλαδα...
    Δε βρισκω το λογω να αναφερθω στους πολιτικους και στους εκδοτες γιατι πιστευω οτι κι εσεις ως εκπαιδευτικος εχετε την ιδια γνωμη με την συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου...Αν παλι δεν την εχετε,τοτε βγητε απο το σχολειο και πηγαινετε για κανενα καφε με κανεναν ενηλικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή