Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Σήμερα, Μήδεια στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου - Ταύρου

Μια δωρεάν, αλλή κυρίως καλή πρόταση εξόδου για απόψε το βράδυ είναι το θεατρικό "Μήδεια" (του Μποστ) που θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου - Ταύρου. Πρόκειται για την συμμετοχή του Δήμου Ιλίου στο 4ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Λίγα λόγια για το έργο: Μέσα σε ένα περιβάλλον όπου συνυπάρχουν πρόσωπα της μυθολογίας, ήρωες των τραγωδιών και φιγούρες της νεότερης ιστορίας, μορφές που ισχύουν αλλά ταυτόχρονα ακυρώνονται, ο Μποστ περιγράφει την περιπέτεια ενός ολόκληρου έθνους, του ελληνικού. Με όχημα την ίδια τη γλώσσα, διακωμωδεί, σατιρίζει, παρωδεί, αποδομεί όλη τη νεοελληνική ημιτέλεια. Μας γνωρίζει μια Μήδεια που σφάζει τα παιδιά της μέσα σε μια Ελλάδα που δε διστάζει κάθε τόσο, με ευκολία να μιμείται την ευριπίδεια ηρωίδα.

Μήδεια του Μποστ
Από τη Θεατρική ομάδα του ΔΗ.ΚΕ.Π.Α Δήμου Ιλίου, σε σκηνοθεσία Θανάση Χαλκιά

Παρασκευή 23/9, 20:30
Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου - Ταύρου 
(Σολωμού - Κωνσταντινουπόλεως - Ομήρου)

Είσοδος Ελεύθερη

Φωτό: Jamavous

4 σχόλια:

  1. ΜΕ ΠΟΙΑ ΠΡΑΞΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΣΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ? ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΧΡΥΣΩΣΕΤΕ ΤΟ ΧΑΠΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΥΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ?
    ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ.ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ ΒΡΕΘΟΥΝΕ ΤΑ 5 ΕΚΑΤ.,ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟ ΣΤΑ ΜΠΕΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΘΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑΥΡΟΥ? ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΤΕ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Δεμεντή, ακόμα και αν δεν υπάρχει πράξη μετονομασίας, εμείς θέλουμε να το ονομάζουμε Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου - Ταύρου, αφού ο Δήμος είναι ένας και ενιαίος και ό,τι ανήκει στο Μοσχάτο, ανήκει και στον Ταύρο και ό,τι ανήκει στον Ταύρο, ανήκει και στο Μοσχάτο. Στους δημότες, δηλαδή.

    Μακάρι να ολοκληρωθεί και το Πολιτιστικό Κέντρο στον Ταύρο, αλλά και αυτό Μοσχάτου - Ταύρου θα το αποκαλούμε.

    Μοσχάτο Live!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΡΙΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ.ΣΥΝΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΛΙΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Δεμεντή φοβάμαι πως αν συνεχίσετε έτσι θα μπείτε στο κλαμπ των γραφικών.
    Σας δείχνουν το δάσος (ένα διαδημοτικό φεστιβάλ) και εσείς κοιτάτε το δέντρο (ονομασία του Πολιτιστικού Κέντρου από ένα μπλογκ).
    Ήμαρτον που λέει και ο Γεωργίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή