Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Οδηγίες από τον Δήμο για το χαράτσι

Μετά από τη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011 και την ομόφωνη λήψη απόφασης σχετικά με το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και έπειτα από την ανοικτή συνάντηση-ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στην αίθουσα ΔΣ παρουσία του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου και της αντιπροσωπείας του δικηγορικού συλλόγου Πειραιά, παρέχονται οι κάτωθι οδηγίες:

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΟΜΗΜΕΜΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ (ΕΕΤΗΔΕ)

1. Πηγαίνετε με το λογαριασμό της ΔΕΗ ή γνωρίζοντας το 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής στο ΑΤΜ τράπεζας που είναι συμβεβλημένη με ΔΕΚΟ.

2. Βάζετε την κάρτα σας και επιλέγετε: α) Άλλες συναλλαγές – β) πληρωμές ΔΕΚΟ – γ) ΔΕΗ

3. Πληκτρολογείτε το 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής και όταν σας ζητηθεί το ποσό της πληρωμής, πληκτρολογείτε το ποσό της ΔΕΗ (αφού θα έχετε αφαιρέσει το ποσό του ειδικού τέλους ακινήτων που αναγράφεται πάνω δεξιά στο λογαριασμό ως ΕΕΤΗ ΔΕ). Παίρνετε την απόδειξη.

4. Βγάζετε φωτοτυπία της απόδειξης πληρωμής του ΑΤΜ, του λογαριασμού της Δ.Ε.Η ή του εναλλακτικού προμηθευτή και της ταυτότητάς σας και απευθύνεστε στο αρμόδιο τμήμα που έχει οριστεί από τη Δ ημοτική Αρχή, προκειμένου να υπογράψετε την υπεύθυνη δήλωση.

Για τους κατοίκους της περιοχής του Μοσχάτου, από Παρασκευή 18/11 καθημερινά (εκτός Σαβ.-Κυρ.) 10.00-13.00 στην αίθουσα του ημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51) και για τους κατοίκους της περιοχής του Ταύρου, στο ισόγειο του π. Δημαρχείου Ταύρου (Πειραιώς και Επταλόφου), από Παρασκευή 18/11 καθημερινά (εκτός Σαβ.- Κυρ.)

5. Υπογράφετε εξουσιοδότηση με την οποία επιτρέπετε στον Δήμο να ενεργήσει για λογαριασμό σας, πράττοντας κάθε απαραίτητη ενέργεια για να γνωστοποιηθεί στη ΔΕΗ η πληρωμή από μέρους σας των πραγματικών οφειλών σας προς αυτή.

6. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση για μη πληρωμή του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων αποτελεί δική σας, προσωπική ευθύνη και όχι σύσταση ή υπόδειξη των υπηρεσιών του Δήμου.

Σε ενδεχόμενο διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω μη πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων, ειδοποιείτε αμέσως το Δήμο.

1 σχόλιο:

  1. Κύριοι τής Δημοτικής αρχής.
    Οι αρμοδιότητες σας και τα καθήκοντα σας καθορίζονται από ένα πλέγμα νόμων και διατάξεων.
    Από ποίους νόμους ή διατάξεις αντλείτε το δικασίωμα να βγάζετε τέτοιες ντιρεκτίβες και να καθοδηγείτε τούς πολίτες να παραναμήσουν?
    Αυτός είναι ενας άκρατος λαικισμός που και το τόπο βλάπτει αυτές τίς κρίσιμες ώρες αλλά να είσθε βέβεαιοι ότι και εσάς γελοιοποιεί το λιγότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή