Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή - διαμαρτυρία για τον χλοοτάπητα στο γήπεδο Μοσχάτου

Αναγνώστης μας απέστειλε κείμενο σχετικά με το γήπεδο Μοσχάτου, στο οποίο ζητάει την αντικατάσταση του χλοοτάπητα:
 
ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Μοσχάτο, Νοέμβριος 2011

Κύριε Δήμαρχε,
κύριοι/ες του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου

Οι παρακάτω υπογραφόμενοι γονείς-κηδεμόνες και πολίτες του Μοσχάτου εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας που αθλούνται στις ακαδημίες και στα αθλητικά σωματεία στο γήπεδο του Μοσχάτου, διότι αρκετά απ’ αυτά ήδη αντιμετωπίζουν πόνους και ενοχλήσεις σε γόνατα, σπονδυλική στήλη κι άλλα μέρη του σώματός τους από την καταπόνησή τους σε ένα γήπεδο εμφανώς ακατάλληλο για αθλητές και διότι σε κάθε αγώνα κινδυνεύουν με σοβαρό τραυματισμό.

Ακόμα και ο πιο αδαής με μια ματιά καταλαβαίνει ότι ο πλαστικός χλοοτάπητας του γηπέδου ποδοσφαίρου που τοποθετήθηκε πριν αρκετά χρόνια, έχει προ πολλού φθαρεί και στην ουσία είναι ένα «τσιμεντένιο» δάπεδο που εγκυμονεί κινδύνους άμεσου ή έμμεσου τραυματισμού σε κάθε αθλητή μικρό ή μεγάλο που αθλείται σ’ αυτόν.

Τα παιδιά μας αποφασίσαμε να τα εντάξουμε στον αθλητισμό που ενισχύει τη σωματική και την πνευματική τους ανάπτυξη. Ο μοναδικός χώρος άθλησης της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου είναι το γήπεδό του, στο οποίο αναπτύσσουν τη δράση τους τα αθλητικά σωματεία του Α.Ε. Μοσχάτου, της Θύελλας και της Αναγέννησης με εκατοντάδες αθλητές, αλλά και σωματεία που παίρνουν μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα.

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου έχει υποχρέωση απέναντι στους πολίτες του και ιδιαίτερα στη νέα γενιά να παρέχει –εκτός των άλλων- και ευκαιρίες άθλησης σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον.  Γι’ αυτό και η εγκατάλειψή του θεωρούμε πως δεν είναι απλά ένδειξη αδιαφορίας, αλλά καθαρά εγκληματική.

Για τους παραπάνω λόγους συνυπογράφουμε το κείμενο διαμαρτυρίας προς τον ιδιοκτήτη και άμεσα υπεύθυνο, το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, καλώντας ταυτόχρονα τις διοικήσεις των αθλητικών σωματείων του Α.Ε. Μοσχάτου, της Θύελλας και της Αναγέννησης να συντονιστούν και να οργανώσουν τη δράση των πολιτών,  ώστε να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τη συντήρηση των εγκαταστάσεων του γηπέδου ποδοσφαίρου και κύρια την άμεση αντικατάσταση του πλαστικού χλοοτάπητα.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε την απόφασή μας να αναλάβουμε πρωτοβουλία α) να θέσουμε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου το παραπάνω πρόβλημα, ζητώντας την άμεση επίλυσή του β) να συντονίσουμε την παρέμβασή μας αναλαμβάνοντας κι άλλες μορφές δράσης που θα επιλέξουμε.

Οι γονείς-κηδεμόνες και οι πολίτες

2 σχόλια:

  1. Ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι μακαρι να αλαξει δν την παλευουμε αλλοοοο μονο τα γδαρσιματα π παθενεις ειναι οτι χειροτεροοοοοο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πρεπει οποσδηποτε να αλλαχτει δεν μπορεις να παιξεις σωστο ποδοσφαιρο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή