Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Πάνω από 1 τόνο τρόφιμα προσέφεραν οι Μοσχατιώτες

Σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, οι κάτοικοι του Μοσχάτου έδειξαν την προσφορά τους στο Καραβάνι Αλληλεγγύης που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου.

Και αν τα "μπράβο" για την πρωτοβουλία της Κοινότητας πρέπει να είναι πολλά (τόσο για τον σκοπό, όσο και για το γεγονός ότι όλοι βοήθησαν, ανεξαρτήτως κομματικής ή παραταξιακής προέλευσης), τα περισσότερα "μπράβο" πρέπει να ακουστούς για όλους τους Μοσχατιώτες που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια, προσφέροντας σακούλες με τρόφιμα από το υστέρημά τους.

Πάνω από 1 τόνο τρόφιμα μαζεύτηκαν στο Καραβάνι και προσφέρθηκαν στις οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη. Σας παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου:

Δελτίο Τύπου

Μία προσπάθεια από όλους για όλους!

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου, από τις 17 έως τις 27 Δεκεμβρίου διοργανώθηκε με επιτυχία το «Καραβάνι Αλληλεγγύης».

Μία συλλογική προσπάθεια από τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου, ανεξαρτήτως πολιτικών παρατάξεων και διαφορετικών κομματικών πεποιθήσεων, η οποία έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τους πολίτες του Μοσχάτου, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά τα κοινωνικά τους αντανακλαστικά.

Στο ειδικό περίπτερο που είχε στηθεί στην Πλατεία Μεταμόρφωσης, τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου δέχονταν τις προσφορές των πολιτών πρωί και απόγευμα. Συγκεντρώθηκαν συνολικά 420 σακούλες με διατροφικά είδη πρώτης ανάγκης:100 κιλά ζάχαρη, 100 κιλά αλεύρι, 300 κιλά ζυμαρικά, 400 κιλά όσπρια, 500 τμχ γάλα, 100 τμχ πολτό ντομάτας, 100 κιλά λάδι, 50 τμχ κονσέρβας, 100 τμχ μπισκότα-κρουασάν και 50 τμχ με διάφορα άλλα υλικά διατροφής.

Τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν διανεμήθηκαν μέχρι τις 31/12/11 από τη Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου σε Ιερούς Ναούς και στα φιλανθρωπικά σωματεία της πόλης μας. Συγκεκριμένα, τρόφιμα δόθηκαν στο συσσίτιο του Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, στο «Χαμόγελο του παιδιού», στην Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου, στο σωματείο «Η Αγάπη Υπάρχει» και στο συσσίτιο του Ι.Ν. των Αγ. Αποστόλων.

Η Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου απευθύνει ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν για την επιτυχή διοργάνωση της προσπάθειας αυτής. Στο Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου Α. Ευθυμίου που αγκάλιασε και στήριξε εξαρχής την προσπάθειά μας, στην αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ.Λουκή για το στήσιμό του περιπτέρου μας, στους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων και στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος για την τεχνική βοήθεια που μας παρείχε.

Κυρίως όμως οφείλουμε να απευθύνουμε ευχαριστίες σε όλους τους κατοίκους του Μοσχάτου που βοήθησαν το καραβάνι, προσφέροντας ό,τι μπορούσε ο καθένας, ιδίως αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάμε.

Οι δράσεις από τη Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου θα συνεχιστούν στο μέλλον, έχοντας στο επίκεντρο κρίσιμα ζητήματα και θέματα που αφορούν την τοπική μας κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου