Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Η ομιλία Σπανάκη στην Πρωτοχρονιάτικη πίτα (φωτό)

Δελτίο τύπου, φωτογραφίες και την ομιλία του επικεφαλής του συνδυασμού, Βασίλη Σπανάκη, μας απέστειλαν οι "Ενωμένοι Πολίτες", από την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΑΚΗΣ : «Η εποχή μας χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη μεταξύ μας»

Μέσα σε πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Την πίτα ευλόγησε ο προϊστάμενος του Ι.Ν.Μεταμόρφωσης Σωτήρος Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Κατσαφαρόπουλος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της πόλης μας, του τοπικού τύπου και τν blogs καθώς και της εκπαιδευτικής κοινότητας του Μοσχάτου και του Ταύρου, οι βουλευτές Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Αργύρης Ντινόπουλος.

Στην ομιλία του-την οποία σας παραθέτουμε-ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βασίλης Σπανάκης αναφέρθηκε στις άμεσες προτεραιότητες του Δήμου και στις άμεσες διεκδικήσεις που πρέπει να αυξηθούν, όπως της παραμονής του ΟΑΕΔ στο Μοσχάτο, της ΔΥΟ καθώς και της επαναφοράς του Αστυνομικού Τμήματος στο Κέντρο της πόλης.

Ακολουθεί αναλυτικά η ομιλία του :

Φίλες και Φίλοι,

Κατ’ αρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω κάθε έναν και κάθε μία ξεχωριστά που ένα τόσο κρύο απόγευμα που μία τόσο βροχερή μέρα αφήσατε πίσω τις υποχρεώσεις σας και είστε κοντά στη δημοτική μας παράταξη, μία δημοτική παράταξη που οι πολίτες του Μοσχάτου και του Ταύρου την τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και η σημερινή σας παρουσία επιβεβαιώνει την διαχρονική πορεία της, διότι στις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας ο αγώνας της επιβίωσης στη δύσκολη
καθημερινότητα δεν είναι θέμα ταχύτητας αλλά θέμα αντοχής.

Επιτρέψτε μου όμως να σας εκφράσω τις ευχές μου για μια νέα καλή χρονιά γεμάτη υγεία, αισιοδοξία και χρονιά χωρίς κινδύνους για την πατρίδα μας. Για την πατρίδα μας που περνά δύσκολες ώρες, δύσκολες ώρες που περνούν το κατώφλι κάθε ελληνικής οικογένειας, μιας κρίσης οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής που κτυπά κάθε ελληνικό σπίτι.  

Η εποχή μας χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη μεταξύ μας!

Είναι μια εποχή δοκιμασίας και απαξίωσης θεσμών, αξιών και αρχών. Διανύουμε μία κρίσιμη περίοδο που η Ελλάδα ψάχνει να βρει τον ρυθμό της προκειμένου να εξασφαλίσει ένα αξιόπιστο οικονομικό πρόγραμμα που θα σιγουρέψει την χρηματοδότηση της και κατ’ επέκταση την επιβίωση της για την επόμενη τριετία. Μιας εποχής με παράξενο και ξενόφερτο λεξιλόγιο, όπως τρόικα, PSI, προσαρμογή αλλά και λέξεις που δεν είχαμε συνηθίσει στο καθημερινό μας λεξιλόγιο όπως εφεδρεία, απολύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, παραμονή στο ευρώ, αναδιάρθρωση, επιμήκυνση, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, κούρεμα μισθών και συντάξεων, ποσοστό κουρέματος ελληνικού χρέους και άλλες πολλές.

Όμως το κυριότερο νοιώθουμε ότι κλονίζεται η εθνική μας ταυτότητα, πληγώνεται η εθνική μας υπερηφάνεια σε μία εποχή της παγκοσμιοποίησης και της πλήρους αναζήτησης νέων οικονομικών μοντέλων. Αδιαμφισβήτητα βιώνουμε μία εποχή ιστορική-μετάβασης σε μία νέα άγνωστη εποχή όχι μόνο για την Ελλάδα όχι μόνο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά για τον κόσμο γενικότερα.

Μίας μετάβαση που μεταφράζεται σε πράξεις καταναγκαστικές και εξάρτησης από τρίτους από εταίρους, από δανειστές που πολλές φορές πράττουν και ως δυνάστες.

Δυνάστες που έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδα την οικονομία της χώρας μας με επίσημα ποσοστά ανεργίας που για το 2012 προσεγγίζουν το 25%. Να σας θυμίσω ότι σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή τον Μάιο του 2011 η επίσημη ανεργία έφθασε το 16,6% ποσοστό ιστορικό.
Φυσικά, τα ως άνω νούμερα αφορούν μόνο την επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία, η οποία είναι πάντα μικρότερη από την κανονική, καθώς ως εργαζόμενος "λογίζεται" ακόμα και όποιος δούλεψε έστω για μια ώρα την εβδομάδα.

Και ερωτάται κανείς ποιοι είναι οι πραγματικοί δυνάστες, αυτοί που μας δανείζουν και μας ζητούν να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά μας ή αυτοί που δεκαετίες ολόκληρες επέτρεψαν στους δανειστές μας να κάνουν την Ελλάδα παραδεισένια χώρα για να παίρνει δανεικά λέγοντας τη δεκαετία του ’80 το γνωστό «Τσοβόλα δώστα όλα» και διευρύνοντας τον Δημόσιο Τομέα με κάρτες μόνο της κλαδικής με διαδικασίες αδιαφάνειας με νοοτροπίες νοσηρές που υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας μας, τη δεκαετία του ’90 μιλώντας για εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη της οικονομίας μέσω του χρηματιστηρίου και τη δεκαετία του 2000 με τον υπέρογκο υπερδανεισμό για την εκτέλεση της Ολυμπιάδας, το μαγικό «λεφτά υπάρχουν» και το «μαζί τα φαγάμε».

Όλα αυτά όμως το 2012 εξηγούνται σε φαινόμενα όπως, οι συνταξιούχοι ή τα περήφανα γηρατειά-για να σας επαναφέρω στις μνήμες άλλες εποχές-να προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες να αγωνίζονται καθημερινά διεκδικώντας τα δικαιώματα τους, οι νέοι να αναζητούν την οποιαδήποτε εργασία ανεξάρτητα από το τι σπούδασαν ή από το τι θα ήθελαν να κάνουν, οι γονείς να ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους και των εγγονιών τους και όλα αυτά γιατί κάποιοι γνωστοί άγνωστοι κατάντησαν την Ελλάδα από χώρα των νοικοκυραίων σε χώρα των μουσαφιραίων χωρίς μακροπρόθεσμο σχεδιασμό χωρίς ευαισθησία για τις επόμενες γενιές.
     
Φίλες και Φίλοι,

Σίγουρα εσείς όλοι δεν ανήκετε στην κατηγορία αυτή που έχετε προδώσει τις αρχές και τις αξίες σας, εσείς όλοι εδώ έχετε αγωνισθεί τίμια, ειλικρινά αγνοώντας οποιαδήποτε μικροπολιτική και προσωπική σκοπιμότητα. Δεν ανήκετε σε εκείνους τους βολεμένους με 2 ή 3 μέλη της οικογένειας σας στο Δημόσιο Τομέα και ένα μέλος της οικογένειας σας να έχει βγει στη σύνταξη από τα 50, όπως συμβαίνει σε ορισμένες οικογένειες που σήμερα έχουν θράσος να μιλούν για το παρελθόν. Αυτοί που την Αυτοδιοίκηση την έβλεπαν διαχρονικά ως μία πηγή ενίσχυσης του οικογενειακού τους εισοδήματος από τις θέσεις του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου, του Προέδρου του Νομικού Προσώπου με μισθούς που ξεπερνούν τα 2.200 ευρώ και προσεγγίζουν αρκετά μεγάλα ποσά. Και είμαι περήφανος που τα στελέχη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης μας και οι νυν και οι πρώην αγωνίσθηκαν, αγωνίζονται και θα εξακολουθούν να αγωνίζονται για το καλό της περιοχής μας και για το Μοσχάτο και το Ταύρο χωρίς καμία οικονομική απολαβή, χωρίς μισθό, αλλά με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής μας. Είμαι περήφανος για την δημοτική παράταξη «Ενωμένοι Πολίτες» για όλους εσάς που καθημερινά ασχολείστε με τα τεκταινόμενα στην πόλη μας, μία πόλη που προσπαθεί να βρει τον ρυθμό της από μία συνένωση που κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμα γιατί έγινε. Που μία κυβέρνηση νύχτα αποφάσισε να ενοποιήσει Δήμους χωρίς οικονομικούς πόρους, με πρόσθετες και δαπανηρές αρμοδιότητες, χωρίς τη θέσπιση συγκεκριμένων κριτηρίων και δεν φθάνει αυτό ένωσε το Μοσχάτο με τον Ταύρο για να μετακομίσει έπειτα με την έμπρακτη ανοχή της Δημοτικής Αρχής τη ραχοκοκαλιά της Δημόσιας Διοίκησης στην Καλλιθέα. Και πολύ φοβάμαι ότι στον κρυφό σχεδιασμό τους μπορεί να έχουν και την μελλοντική συνένωση του Δήμου μας με την Καλλιθέα.

Και όταν λέμε ραχοκοκαλιά εννοούμε τον ΟΑΕΔ που από την Δευτέρα έπειτα από πολλά χρόνια κλείνει και οι άνεργοι συμπολίτες μας αλλά και οι επιχειρήσεις θα εξυπηρετούνται από τον ΟΑΕΔ της Καλλιθέας, την ίδια ώρα που η περιοχή μας αριθμεί περισσότερους από 10.000 ανέργους και ισόποσες επιχειρήσεις που καλούνται να εξυπηρετούνται από την Καλλιθέα, όταν ο ελληνικός λαός και η Ευρωπαϊκή ένωση έχει πληρώσει εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη του δικτύου του ΟΑΕΔ.

Και όταν λέμε ραχοκοκαλιά εννοούμε τη Δ.Ο.Υ Μοσχάτου που ήδη η βασική της Υποδιεύθυνση, η Υποδιεύθυνση  Ελέγχου έχει μετακομίσει στην Καλλιθέα παρά τις αρχικές εξαγγελίες του Υπουργείου για συγχώνευση της Δου Α’ και Β΄Καλλιθέας με τη ΔΟΥ Μοσχάτου με έδρα το Μοσχάτο. Σήμερα βέβαια θα συμβεί το εξής παράλογο οι φορολογούμενοι που κατοικούν στον Ταύρο εξυπηρετούνται από εφορίες των Αθηνών, την ΙΣΤ’ και την ΣΤ’ Αθηνών και οι φορολογούμενοι που κατοικούν στο Μοσχάτο από την Καλλιθέα. Και όλα αυτά σε έναν νέο Καλλικρατικό Δήμο, τον νέο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου που ενώνει την πρωτεύουσα της χώρας με το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδος το 2012.

Και ερωτάται κανείς; Φταίει η τρόικα για όλα αυτά ή η αδράνεια και η ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής. Φταίει η περικοπή των δαπανών που θέλουν να κάνουν οι οργανισμοί ή η έλλειψη πρωτοβουλίας από τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του που όλοι μέρα ασχολούνται με μικρορουσφέτια του στυλ ποιο δένδρο θα κλαδέψουν ή σε ποια κολόνα θα βάλουν φως όταν η Κεντρική Διοίκηση αποδυναμώνει, απαξιώνει μία περιοχή με προοπτικές, μία περιοχή με ιστορία, με παρόν αλλά και μέλλον.

Βέβαια οι ανησυχίες επεκτείνονται και για τις υπηρεσίες του Ι.Κ.Α Μοσχάτου και Ταύρου διοικητικές και υγειονομικές. Δηλαδή η Κεντρική Διοίκηση  για το 2011 για το μόνο που έκρινε ότι μας αξίζει είναι ένας ξενώνας μεταναστών. Δυστυχώς, αυτήν την εικόνα και αυτόν τον δυναμισμό εκπέμπουν τα πρόσωπα που μας διοικούν. Και το λέω αυτό για να απαντήσω και να τονίσω ότι η δημοτική μας παράταξη θα είναι παρούσα και στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Ιουνίου του 2014 σε 30 μήνες από σήμερα, γιατί έχει υποχρέωση να είναι δίπλα σας με τον θεσμικό της ρόλο, ουσιαστικά, δυνατά, συγκροτημένα.

Φίλες και Φίλοι,

το αμαρτωλό παρελθόν όπως θα διαβάσατε σε σχετικό έντυπο της παράταξης μας κουβαλάει πολλά κουσούρια που σίγουρα για αυτά ευθύνονται οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις που διοίκησαν τον Δήμο τις τελευταίες δεκαετίες. Δημοτικές παρατάξεις άμεσα εξαρτημένες από την κομματική ιεραρχία του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος που με διάφορα τρυκ της εκάστοτε εποχής έριχναν σε πολλούς την μπανανόφλουδα της ανεξάρτητης και ακομμάτιστης φωνής! Σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι μιλούν σαν να ήρθαν από άλλο πλανήτη, σαν να μην είχαν θέση ευθύνης στο Δήμο κατά το παρελθόν.
Οι ίδιοι άνθρωποι που τους βαρύνουν οι πλημμύρες του Κηφισού, η μη αξιοποίηση της παραλίας, η εγκατάλειψη του βόρειου και βορειοανατολικού Μοσχάτου, των Σφαγείων, της Πλατάνας και των Περιβολίων στον Ταύρο. Όμως αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι ξεχνούν ότι όχι μόνο είχαν θέση ευθύνης, όχι μόνο είχαν καρέκλα στο Δήμο αλλά είχαν και μισθό! Σήμερα που μιλάμε και δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε χρωστάμε-σύμφωνα με την υποχρεωτική απογραφή από τον Νόμο που έγινε πριν λίγους μήνες-12.000.000 στις τράπεζες οι οποίες μας έχουν δεσμεύσει το 50% των εσόδων από τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου Μοσχάτου μέχρι την ολική εξόφληση των δανείων καθώς και το 100% των εσόδων από ανταποδοτικά τέλη του Δήμου Ταύρου και για τον Ταύρο το 83% του ΤΑΠ και σημαντικό μέρος των ΚΑΠ.

Να σας πω ότι το 2010 πληρώσαμε 1.256.835,16 ευρώ σε τοκοχρεολύσια και το 2011 1.476.000,00 ευρώ όσο δηλαδή θα
στοίχιζαν δύο βρεφονηπιακοί σταθμοί. Την ίδια ώρα που 2 στα 3 παιδιά δεν μπορούν να φοιτήσουν σε δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό. Βλέποντας βέβαια η νέα Δημοτική Αρχή - με τον πρώτο βαθμό συγγένεια με τις δημοτικές αρχές του παρελθόντος - πανικοβλήθηκε και επέφερε τον Απρίλιο αύξηση στα Δημοτικά Τέλη και σε Μοσχάτο και σε Ταύρο της τάξεως του 5%.     

Φίλες και Φίλοι,

Ξέρω ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, αλλά επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι σήμερα που μιλάμε τρίτοι διεκδικούν από τον Δήμο μας και απαιτούν πάνω από 51.000.000 ευρώ στα ελληνικά δικαστήρια, την ίδια ώρα που οι οφειλές προς τους προμηθευτές του Δήμου προσεγγίζουν τα 6.000.000 ευρώ, τα απλήρωτα τιμολόγια έχουν πλημυρίσει τα συρτάρια της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου και ο Δήμος εδώ και χρόνια για διάφορους λόγους αδυνατεί να εισπράξει τα έσοδα του κυρίως από τις μεγαλο - επιχειρήσεις της περιοχής μας είτε αυτές λειτουργούν μέρα είτε νύχτα σε αντίθεση με τα νοικοκυριά που μέσω της ΔΕΗ εισπράττει μέχρι και το τελευταίο εκατοστό του σπιτιού τους.
Έφθασε πολλές φορές ο Δήμος μας σε φάσεις να αδυνατεί να γεμίσει με πετρέλαιο τα σχολεία μας, την ίδια ώρα που τα παιδιά της περιοχής δεν είχαν ούτε βιβλία να ξεκινήσουν τη σχολική χρονιά.
Να φανταστείτε ότι το Πράσινο Ταμείο είχε υπολογίσει 1.400.000 για το 2011 για τον Δήμο μας για την αξιοποίηση δύο σημαντικών χώρων σε χώρους πρασίνου και λόγω προχειρότητας δεν εκταμιεύθηκε το 2011 ούτε ένα ευρώ. Την ίδια ώρα που υπάρχουν σοβαρές ανάγκες ανάπλασης χώρων της περιοχής μας, όπως του οικοπέδου στη συμβολή των οδών Σολωμού και Λυκούργου, του οικόπεδο έναντι του Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, του παλαιού εργοστασίου Κασιμάτη στη συμβολή των οδών Κηφισού και Σολωμού γεγονός που θα έλυνε και ένα χρόνιο πρόβλημα των ιδιοκτητών των οικοπέδων της Κηφισού, της οδού Θεσσαλονίκης, του οικοπέδου Ιλισού, Άνδρου και Μακεδονίας για το Μοσχάτο καθώς και την ανάπλαση και ανάπτυξη περιοχών όπως τα Περιβόλια, η Πλατάνα, η Παναγίτσα, τα Σφαγεία, η Πλατεία Λαού, οι Φαρμακαποθήκες στην περιοχή του Εσταυρωμένου στον Ταύρο.
Φίλες και Φίλοι,

Ένα είναι βέβαιο ότι η δημοτική μας παράταξη, η παράταξη «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» θα συνεχίσει να βρίσκεται στην καθημερινότητα της πόλης με προτασιακό λόγο, ασκώντας ουσιαστική και εποικοδομητική αντιπολίτευση και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ζητήματα που αφορούν άμεσα την πόλη μας όπως :

1)    Άμεση προώθηση των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου ενέργεια που θα εξασφαλίσει άμεσα εργασία σε δεκάδες συμπολίτες μας όπως ανακοίνωσε σήμερα η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης περίπου 188.000.000 θα δαπανηθούν μέσω των Περιφερειών για τα Προγράμματα αυτά. Η επόμενη εβδομάδα είναι καθοριστική για την Περιφέρεια Αττικής.

2)    Την άμεση βελτίωση των οικονομικών με επιμήκυνση του υφιστάμενου δανεισμό προκειμένου να μειωθεί το ταμιακό πρόβλημα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την άμεση συνεργασία Δήμου και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

3)    Την άμεση δημιουργία Δ.Ο.Υ Μοσχάτου-Ταύρου προκειμένου να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της περιοχής μας από μία υπηρεσία που θα εδρεύει στα όρια του Δήμου.

4)    Την άμεση μεταφορά των καταργούμενων υπηρεσιών, όπως του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ όπως φημολογείται αλλά και προγραμματίζεται από το συγκεκριμένο ίδρυμα σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου

5)    Την τόνωση της διεκδίκησης για άμεση μεταφορά του αστυνομικού τμήματος στον κεντρικό ιστό της πόλης του Μοσχάτου σε μία εποχή που η ανασφάλεια των κατοίκων αυξάνει

6)    Την άμεση λειτουργία του σταθμού του Προαστιακού του Ταύρου και η αναβάθμιση της γειτονικής περιοχής

7)    Την ενίσχυση της Δημοτικής Συγκοινωνίας και την άμεση και γρηγορότερη σύνδεσης της με τον ΗΣΑΠ σταθμοί Ταύρος και Μοσχάτο

8)    Την μεταφορά του ενός Γυμνασίου του Ταύρου στο κτίριο του ΕΠΑΛ στην περιοχή του Εσταυρωμένου προκειμένου τα παιδιά που κατοικούν σε περιοχές όπως τον Αγ. Γεώργιο, τα Μανιάτικα, τον Εσταυρωμένο, την Πλατάνα και τα Περιβόλια να μην χρειάζεται να περνούν καθημερινά την οδό Πειραιώς.

9)    Την αποτροπή δημιουργίας του αγωγού της οδού Ελευθερίας

10)    Την δημιουργία του νέου σταθμού ΗΣΑΠ στην περιοχή Ταξιάρχες έργο ενταγμένο από την Διοίκηση του ΗΣΑΠ στο ΕΣΠΑ. Άκουγα χθες τον Υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη να δηλώνει ότι το 2012 είναι το έτος ΕΣΠΑ.

11)    Την άμεση αξιοποίηση της παραλίας με συγκεκριμένο ρόλο του Δήμου και την παραχώρηση  αυτής μέχρι νεοτέρας. Ο μοναδικός εγγυητής αξιοποίησης της παραλίας του Δήμου μας είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι.

12)    Τη συνεργασία με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων για τη συντήρηση και επέκταση σχολικών μονάδων

13)    Για την άμεση δημιουργία δύο βρεφονηπιακών σταθμών σε Μοσχάτο και Ταύρο

14)    Για την στενότερη συνεργασία με φορείς όπως η εκκλησία που διαδραματίζουν ένα σπουδαίο ρόλο στην εποχή που ζούμε. Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω δημόσια τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τον συμπολίτη μας Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ Παπανικολάου για την πρωτοβουλία τους μέσω της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Αποστολή να δημιουργήσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο στον Δήμο μας.

15)    Θα αγωνιστούμε για περισσότερα έργα σε μια εποχή δύσκολη με περιορισμένα μέσα προκειμένου να υλοποιήσουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου που η παράταξη μας έχει ψηφίσει. Επίσης, θεωρούμε πρώτης προτεραιότητας ανάγκη τη δημιουργία σύγχρονης πολιτικής ανακύκλωσης, κομποστοποίησης απορριμμάτων, της συνεργασίας με οικολογικές οργανώσεις προκειμένου να γίνουμε ένας Δήμος πρότυπο οικολογικής συμπεριφοράς.

16)    Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχισθεί η καύση των καλωδίων και καλώ όλες τις παρατάξεις να συνεργαστούμε αλλά με συγκεκριμένη ατζέντα για την εξάλειψη αυτού του παράλογου φαινομένου. Όχι με κινήσεις επικοινωνίας αλλά με πράξεις ουσίας.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια προτασιακού λόγου θα εξακολουθήσει να δραστηριοποιείται η παράταξη μας αφήνοντας πίσω όλους αυτούς που τοποθετούν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον της πόλης.

Η δική μας προφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι αυτοδιοικητική, είναι συγκεκριμένη, είναι ξεκάθαρη και δεν εξαρτάται από κανέναν κομματικό φορέα. Με λίγα λόγια δεν έχουμε κηδεμόνες, είμαστε ανεξάρτητοι γιατί εμείς δεν έχουμε υποχρεώσεις που έρχονται από το παρελθόν γιατί πολύ απλά δεν πήραμε αυτοδιοικητική προίκα. Εμείς την προίκα της δημοτικής μας παράταξης την χτίσαμε μόνοι μας, αγωνιζόμαστε χωρίς μισθό για την περιοχή μας και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το Μοσχάτο και για τον Ταύρο, για τον Ταύρο και το Μοσχάτο.
Σε αυτήν την προσπάθεια σας θέλουμε όλους δίπλα μας ακόμη και τους βουλευτές που με καίριες ερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς να μεταφέρουν τις ανάγκες της περιοχής.

Η αυτοδιοίκηση σίγουρα όπως όλο το πολιτικό σύστημα περνάει μία κρίση αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πάψουμε να διεκδικούμε.

Καλώ τον Ανδρέα Ευθυμίου και τους επικεφαλείς των άλλων παρατάξεων να συνεργαστούμε, να θέσουμε μία συγκεκριμένη ατζέντα προβλημάτων που πρέπει να επιλύσουμε τους επόμενους 30 μήνες αφήνοντας πίσω αγκυλώσεις του χθες, πετώντας κομματικές ταυτότητες, να δώσουμε προς κάθε κατεύθυνση πως η γειτονιά μας το Μοσχάτο, ο Ταύρος, ο νέος Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία.

Δεν είναι η εποχή που διοικεί η μικροπαρέα του κομματικού σωλήνα γιατί πολύ φοβάμαι ότι ο κ. Ευθυμίου έχει πέσει σε αυτή την παγίδα.

Σε μια εποχή που η Αυτοδιοίκηση καλείται να διαδραματίσει έναν έντονο κοινωνικό ρόλο επιβάλλεται η συνεργασία, η συνεννόηση, όλων των φορέων, δεν περισσεύει κανείς!

Ζούμε μία εποχή που χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη !

Χρειάζεται άμεσα η Δημοτική Αρχή να εκλέξει τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης προκειμένου ο πολίτης να έχει τον άμεσο εκπρόσωπό του και να σταματήσει ο Δήμαρχος να εγκλωβίζεται στη διάσπαση του συνδυασμού του. Δεν υπάρχουν περιθώρια για χάσιμο χρόνου.

Πρωτεύει η προώθηση ενός οργανωμένου σχεδίου, ενός ολοκληρωμένου προγραμματισμού για την πόλη μας, για τον Δήμο μας στο 2012 που Τμήματα κλείνουν σε διάφορες δομές του εξαιτίας και της Έλλειψη προσωπικού, η εμπορική αγορά σε Μοσχάτο και Ταύρο χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ την Δημοτική Αρχή κοντά για να οδηγηθούμε με πρωτοβουλίες σε τόνωση της εμπορικής αγοράς, οι Ιστορικές ομάδες τα ιστορικά σωματεία ο ιστορικός Φωστήρας, ο Α.Ο.Μ όλα τα σωματεία αξίζουν κινήσεις ουσίας και όχι επικοινωνιακού χαρακτήρα από τον Δήμο,

Στον Πολιτισμό απαιτείται πιο καλή δουλειά από ειδικούς. Ας μην ξεχνούμε ότι στην πόλη μας υπάρχουν τα ιστορικά ποτάμια Ιλισός και Κηφισός, σημαντικό μέρος του Ελαιώνα, μέρος των Μακρών Τειχών και η ιστορική οδός Πειραιώς που οφείλουμε να αναδείξουμε.

Χρειάζεται ενίσχυση των κοινωνικών δομών με την ανάπτυξη Κέντρων Συμβουλευτικού χαρακτήρα για την οικογένεια, για την γυναίκα, για τον άνεργο.

Ολοκληρωμένη πολιτική για την προστασία των ζώων συστηματική και ξεκάθαρη Φιλοζωική πολιτική για να αποφεύγονται φαινόμενα όπως αυτά των τελευταίων ημερών με τον δολοφόνο ζώων στην περιοχή μας.

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες ,

Δεν θα ήμασταν απόψε εδώ αν δεν πιστεύαμε ότι
Ο Δήμος μας έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει την κρίση σε μοναδική ευκαιρία για την ανάπτυξη του
Και όταν λέμε ανάπτυξη του εννοούμε την καλύτερη παροχή υπηρεσιών για τους νέους, για τα σχολεία, για τους Ανέργους και τις Επιχειρήσεις, με την ενίσχυση και αναβάθμιση του Γραφείου Ανέργων και Επιχειρήσεων, την αναβάθμιση των εγκαταλελειμμένων παιδικών χαρών σε διάφορες γωνιές της περιοχής μας, για την Τρίτη Ηλικία με τις καλύτερες παροχές των υπηρεσιών των ΚΑΠΗ Μοσχάτου και ΚΑΠΗ Ταύρου.

Φίλες και Φίλοι,

Το μέλλον της Αττικής είναι στην περιοχή μας!!!

Κλείνοντας θέλω εκ μέρους της δημοτικής μας ομάδας του Κώστα Πηνιώτη, του Μιχάλη Τριβιζάκη, του Σταμάτη Καζαντζή, του Λευτέρη Χαρμπάτση, της Νατάσας Λεγάκη και του Ανδρέα Χατζηχρήστου να ευχαριστήσω κάθε ανώνυμο και επώνυμο συμπολίτη μας για τα θέματα που μας ζητά να αναδείξουμε-να ξέρουν θα είμαστε στο πλευρό τους, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα τοπικά blogs για τις ουσιαστικές παρεμβάσεις τους και όλους εσάς που μας στηρίζετε !

Καλή Χρονιά σε όλους και Χρόνια Πολλά !
Η εκδήλωση έκλεισε με την βράβευση από τον Βασίλη Σπανάκη και την Δημοτική Ομάδα του «Χαμόγελου του Παιδιού» για την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία.
Το φλουρί της κεντρικής πίτας κέρδισε ένα κοριτσάκι από το Χαμογέλο του Παιδιού, τα φλουριά της κλήρωσης κέρδισαν ο πρώην Υποψήφιος Δήμαρχος Ταύρου κ. Δρόσος Μακρής και ο συμπολίτης μας κ. Αντώνης Μποφίλιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου