Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Mr. X: Εβδομάδα εκδηλώσεων

Η εβδομάδα που μας πέρασε είχε μπόλικο προσκήνιο και παρασκήνιο. Χαρακτηρίστηκε από την κουβέντα που έγινε σχετικά με την κατασκευή του νέου σταθμού ΗΣΑΠ στην περιοχή της Εκκλησίας των Ταξιαρχών, αλλά και από δύο συγκεντρώσεις ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά.

Την Τρίτη, στην Γράμμου, ο αρχηγός της γαλάζιας παράταξης στο Μοσχάτο, Βασίλης Σπανάκης μάζεψε κατοίκους της περιοχής του... Βόρειου Μοσχάτου (ωραίος όρος ε;) και τους ανέπτυξε το σκεπτικό του γύρω από την αναγκαιότητα ύπαρξης σταθμού ΗΣΑΠ στην περιοχή. Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι υποβαθμισμένη και χρειάζεται μια ένεση και ο σταθμός του ΗΣΑΠ είναι μια λύση προς αυτήν την κατεύθυνση. Εκτιμώ ότι ο σταθμός θα γίνει, αλλά πιο εύκολο για τον Σπανάκη θα ήταν να το κάνει αν δεν ήταν υποψήφιος δήμαρχος της πόλης (καταλαβαίνετε τους λόγους). Η συγκέντρωση είχε 60-70 κατοίκους περίπου, έντονη όμως ήταν και η πράσινη παρουσία, αφού είδαμε τον Άρη Κρεμμύδα και διάφορα άλλα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Δεν χρειάζεται να σας πω αν οι παρόντες κάτοικοι συμφωνούν με το έργο, το έδειξαν τα χειροκροτήματα προς το πρόσωπο του Σπανάκη.

Την Τετάρτη έκανε το ντεμπούτο της η Κίνηση Ενεργών Πολιτών. Μπορεί η συγκεκριμένη κίνηση να μην είναι προσωποπαγής, θεωρώ όμως ότι ο πρωταγωνιστής της είναι ο Άρης Κρεμμύδας. Στην συγκέντρωσή αυτή (που παρακολούθησαν 180 άτομα περίπου), ο Κρεμμύδας ξεκαθάρισε ότι η Κίνηση Ενεργών Πολιτών δεν αποτελεί πρόκριμα παράταξης. Και πάλι παρατηρήθηκε, πολιτικά, ετερόκλητο κοινό, καθώς υπήρχε κόσμος από όλα τα κόμματα αλλά και υποστηρικτές διαφόρων υποψήφιων δημάρχων. Η συζήτηση κυμάνθηκε σε ωραία πλαίσια, οι ομιλητές χαιρέτησαν το ξεκίνημα της δράσης της Κίνησης και τόνισαν πως όλες αυτές οι Κινήσεις (όπως και η Μεσοποταμία, για παράδειγμα) συνεισφέρουν στην διόρθωση των προβλημάτων της πόλης μας. Για κακή τους τύχη, την ίδια ώρα συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης με το φλέγον θέμα του νέου σταθμού του ΗΣΑΠ, με αποτέλεσμα να είναι μειωμένη η παρουσία δημοτικών συμβούλων οι οποίοι επιθυμούσαν να παρευρεθούν, ενώ παρατηρήθηκε και το φαινόμενο δημοτικοί σύμβουλοι να πηγαινοέρχονται από την εκδήλωση στην συνεδρίαση και αντίστροφα (ευτυχώς που ήταν κοντά). Για να μην με πει κανείς συνομωσιολόγο, θεωρώ ότι τυχαία συνέπεσε το Δημοτικό Συμβούλιο με την εκδήλωση...

Γενικά, απ' ό,τι φαίνεται τα αίματα ανάβουν και θα ανάψουν περισσότερο όσο πλησιάζει ο Καλλικράτης και κατ' επέκταση οι εκλογές. Αυτό φαίνεται και από την επίθεση που δέχεται το μπλογκ από συγκεκριμένους κύκλους. Το μπλογκ αποτελεί πλέον πυλώνα ενημέρωσης και κριτικής των κακώς κειμένων. Δεν ξέρω τι πρόκειται να κάνουν τα παιδιά που διαχειρίζονται το μπλογκ, δικό τους είναι στην τελική και αυτοί αποφασίζουν. Όσο όμως φιλοξενούμαι εδώ, θα συνεχίσω να γράφω απρόσκοπτα. Και αν χρειαστεί, θα προστατεύσω με όλες μου τις δυνάμεις αυτό το εγχείρημα των παιδιών για κάτι διαφορετικό. Και τότε, θα μιλήσω ανοικτά.


Mr. X

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Τα εξώφυλλα του τοπικού τύπου (27/02)

Σας παρουσιάζουμε την Μαχητική αυτής της εβδομάδας:

Αποκάλυψη για τον Καλλικράτη

Αναδημοσιεύουμε post από το blog otablog.blogspot.com:

Οπως σας το είχαμε γράψει. Ηρθε η ώρα της αποκάλυψης για τον κ. Ιωακειμίδη του Ρέντη. Σε εκδήλωση για τον Καλλικράτη το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν αν θα σπάσει ο χάρτης των σημερινών Νομαρχιών και αν θα γίνουν συνενώσεις μεταξύ δήμων που ανήκουν σε διαφορετικές σήμερα Νομαρχίες. Τι σας λέγαμε ότι ο κ. Ιωακειμίδης έχει κάνει τις συνεννοήσεις του με τον έτερο απερχόμενο όμως δήμαρχο Παπαντώνη του Μοσχάτου. Τι σας λέγαμε ότι ο κ. Κόκαλης έχει φροντίσει να κάνει συμφωνία των δύο καθώς τα συμφέροντα του απλώνονται σε Μοσχάτο και Ρέντη; Δυστυχώς όμως οι δύο δήμοι ανήκουν σε διαφορετικές Νομαρχίες. Και η απάντηση που πήρε από τον κ. Χλέπα δυστυχώς τον απογοήτευσε. Για λόγους μικρού χρονικού περιθωρείου και σύστασης εκλογικών καταλόγων οι δήμοι που θα ενωθούν θα ανήκουν σε ίδιες Νομαρχίες. Μοσχάτο και Ταύρος φωτογραφήθηκαν και ο κ. Ντερέκας πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κάνει πάρτι.

(Νίκος Χλέπας: Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την εκπόνηση του προγράμματος Καλλικράτης)

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Εκδήλωση με τον Μανώλη Γλέζο

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καλλιθέας - Μοσχάτου και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μοσχάτου διοργανώνουν από κοινού εκδήλωση με κεντρικό ομιλιτή τον εμβληματικό Μανώλη Γλέζο, Επίτιμο Διδάκτορα της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Η εκδήλωση έχει ως θέμα την αλλοτρίωση της Γλώσσας.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη να γίνει την Δευτέρα, 1η Μαρτίου και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51).

Αν μη τι άλλο, ο Μανώλης Γλέζος είναι επίκαιρος, αφού το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια κόντρα μεταξύ Ελλάδας - Γερμανίας σε πολιτικό επίπεδο. Ως γνωστόν, ο Μανώλης Γλέζος έγινε το σύμβολο του αντικατοχικού αγώνα εναντίον των Γερμανών, όταν κατέβασε την σημαία των Ναζί (μαζί με τον Απόστολο Σάντα) από την Ακρόπολη κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Πέρα από την δράση του, κατέχει τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, ενώ έχει συγγράψει 5 βιβλία, το ένα εκ των οποίων (Το φαινόμενο της αλλοτρίωσης στη γλώσσα - 1977) αφορά το θέμα για το οποίο είναι καλεσμένος στην εκδήλωση.

Η πρόσκληση της εκδήλωσης:

* QUIZ *

Ποιος πατέρας δημοτικού συμβούλου και Προέδρου νομικού προσώπου στον Δήμο καθύβρισε τον Γραμματέα οργάνωσης ΠΑΣΟΚ και πώς αντέδρασαν οι παρευρισκόμενοι στο περιστατικό; Ισχύει ότι οι παρευρισκόμενοι υπερασπίστηκαν τον Γραμματέα, παρόλο που κάποιοι είναι πολύ καλοί φίλοι με τον συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο;

Η εισήγηση του Β. Σπανάκη για τον νέο σταθμό ΗΣΑΠ

Σας παραθέτουμε αυτούσια την εισήγηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Νέες Αξίες για το Μοσχάτο", Βασίλη Σπανάκη, σχετικά με την κατασκευή του νέου σταθμού ΗΣΑΠ μεταξύ Μοσχάτου - Καλλιθέας:

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
«ΝΕΕΣ ΑΞΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ»
ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Η Δημοτική Παράταξη «Νέες Αξίες για το Μοσχάτο» θεωρεί την εισήγηση του κ. Παπαντώνη αόριστη, πρόχειρη, γενικόλογη και ότι δεν στηρίζεται σε κανένα σοβαρό επιχείρημα. Εκφράζει τις δικές του πολιτικές απόψεις και όχι τις απόψεις των ειδικών και κυρίως το πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για την δημιουργία ενός νέου σταθμού μεταξύ των σημερινών σταθμών Μοσχάτου-Καλλιθέας. Την εισήγηση του κ. Παπαντώνη δεν την συνυπογράφει κανένας υπηρεσιακός παράγοντας (μηχανικός κ.α) του Δήμου Μοσχάτου. Ο Δήμαρχος της πόλης αγνοεί και υποβαθμίζει τις υπηρεσίες του Δήμου ! ! !
Η Δημοτική μας παράταξη, που εκφράζει το 31% και πλέον του λαού του Μοσχάτου, τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της άμεσης δημιουργίας του νέου Σταθμού στην περιοχή Ταξιάρχες. Άλλωστε για την δημιουργία του Νέου Σταθμού υπάρχουν ώριμες μελέτες, εγκρίσεις Δημόσιων Υπηρεσιών και κυρίως αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Η.Σ.Α.Π. Α.Ε.
Με την δημιουργία του Νέου Σταθμού :
1.Θα δοθεί η δυνατότητα να αναπτυχθεί η ευρύτερη περιοχή της οδού Θεσσαλονίκης και των γύρω δρόμων και κυρίως η οδός Ελ.Βενιζέλου (πρώην Γράμμου).
2.Η ημιπεζοδρόμηση της οδού Θεσσαλονίκης θα δώσει την δυνατότητα σε κατοίκους να γευτούν έναν χώρο περιπάτου και πρασίνου.
3.Θα δοθεί η δυνατότητα να αναδειχθούν όποια αρχαιολογικά ευρήματα βρεθούν και λόγω της επισκεψιμότητας της περιοχής με την ευκαιρία της δημιουργίας του νέου σταθμού.
4.Περισσότεροι κάτοικοι θα πηγαίνουν πεζοί στον νέο Σταθμό που σήμερα αναγκάζονται να πηγαίνουν με το αυτοκίνητο τους στον Σταθμό Μοσχάτου ή Καλλιθέας
5.Σύμφωνα με τις μελέτες το 88% των επισκεπτών του νέου Σταθμού θα είναι πεζοί.
6.Για τις χρήσεις γης & τους όρους δόμησης την αρμοδιότητα έχει ο Δήμος Μοσχάτου. Σήμερα επιτρέπεται νότια της οδού Θεσσαλονίκης η χρήση της γενικής κατοικίας και δεν την χαρακτηρίζει η αμιγής κατοικία όπως αναφέρει ο κ. Παπαντώνης στην εισήγησή του.
7.Αδιαμφισβήτητα ο νέος σταθμός θα εξυπηρετήσει μεγάλο μέρος συμπολιτών μας.
8.Η απόσταση μεταξύ Μοσχάτου και Καλλιθέας είναι υπερβολικά μεγάλη και μία από τις μεγαλύτερες αποστάσεις του Η.Σ.Α.Π στο σύνολο του δικτύου του. Η απόσταση του Νέου Σταθμού από τον Σταθμό Μοσχάτου θα είναι στα 750 μέτρα ενώ από τον Σταθμό Καλλιθέα στα 820 μέτρα. Οι αποστάσεις αυτές ξεπερνούν κατά πολύ τον μέσο όρο της απόστασης σταθμών Πρωτευουσών της Ευρώπης.
9.Δεν θα γίνει ουδεμία μείωση ελεύθερου χώρου και η είσοδος του σταθμού θα απαιτήσει μόλις 60 μέτρα. Αντιθέτως, ο νέος σταθμός θα δημιουργήσει νέους ελεύθερους χώρους.
10.Για την δημιουργία του Νέου Σταθμού έχουν γνωμοδοτήσει θετικά αρκετές Υπηρεσίες μεταξύ αυτών η ΚΣΤ’ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ και η ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής !
11.Για την δημιουργία του Νέου Σταθμού στην περιοχή Ταξιάρχες δεν θα ξοδευθεί ούτε ένα ευρώ από τον Δημοτικό Προϋπολογισμό !

Με βάση τα παραπάνω και το πάγιο αίτημα των κατοίκων, η Δημοτική Παράταξη «Νέες Αξίες για το Μοσχάτο» προτείνει την λήψη απόφασης για την δημιουργία του Νέου Σταθμού στην περιοχή Ταξιάρχες μεταξύ των οδών Καποδιστρίου & Ταξιαρχών.

Μετά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Σπανάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση : «Καλώ τον κ.Παπαντώνη και την Δημοτική Αρχή να σκεφτούν το μέλλον της πόλης. Το Μοσχάτο μας χρειάζεται ισόρροπη ανάπτυξη. Ο νέος Ηλεκτρικός Σταθμός στην περιοχή Ταξιάρχες θα βελτιώσει αισθητά την καθημερινότητα μας. Αυτό το λένε όλοι οι ειδικοί. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ειδικότερα τα μέσα σταθερής τροχιάς είναι εκείνα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής όλων των ευρωπαϊκών πόλεων, είναι εκείνα που συμβάλλουν αποφασιστικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτή η αρνητική στάση της Δημοτικής Αρχής και του κ.Παπαντώνη προσωπικά πετυχαίνουν την καθυστέρηση ενός έργου ουσίας και υποδομής για την πόλη μας».

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Παρέμβαση - διόρθωση των Πολιτών Εν Δράσει

Κάναμε λάθος και δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα να το παραδεχτούμε. Εκ παραδρομής, γράψαμε ότι στο χθεσινό συμβούλιο η θέση της παράταξης "Πολίτες Εν Δράσει" με επικεφαλής τον εικονιζόμενο Νίκο Σελλά για την κατασκευή του νέου σταθμού ΗΣΑΠ μεταξύ Μοσχάτου - Καλλιθέας ήταν θετική.

Σε σχόλιο του στην αρχική μας ανάρτηση, ο κ. Σελλάς μας διόρθωσε και υπογράμμισε ότι η θέση της παράταξης που εκπροσωπεί είναι αρνητική. Για να επανορθώσουμε, φέρνουμε το σχόλιό του στην κεντρική σελίδα.

Το σχόλιο του κ. Σελλά αυτούσιο:

Αγαπητέ φίλε,
αναγνωρίζω ότι είναι εύλογο σε ένα "δημοσιογραφικό" κείμενο ενημέρωσης των επισκεπτών του ιστολογίου, να μην αποδίδονται λεπτομέρειες περί των διαμειφθέντων. Όμως από εκεί μέχρι τη διαστρέβλωση του βασικού περιεχομένου των θέσεων των "Πολιτών εν δράσει..." απέχει πολύ. Αν αναζητήσετε και την πρόταση που θέσαμε σε ψηφοφορία, το 4ο σημείο της είναι σαφές : "είμαστε κατ' αρχήν αντίθετοι στη δημιουργία του σταθμού".
Αποκωδικοποιώντας τις βασικές θέσεις μας, σημειώνω:
- Η παράταξή μας είναι φίλη με την ιδέα των ήπιων μετακινήσεων (πεζή και με ποδήλατο), υπεραμύνεται της χρήσης των ΜΜΜ και ειδικότερα αυτών σταθερής τροχιάς.
Ωστόσο,
- Δεν υπάρχει καμία μελέτη σκοπιμότητας που να επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα του σταθμού.
- Είναι αυθαίρετα, πλασματικά και παραπλανητικά τα υποθετικά σενάρια επιβατικής κίνησης στο νέο σταθμό (12.000 ημερησίως, χωρίς αλλαγή κίνησης στους σταθμούς Μοσχάτου και Καλλιθέας, δηλαδή προσέλκυση 6.000 ΝΕΩΝ επιβατών!!!)
- Κάθε έργο υποδομής, δεν κρίνεται μόνο με βάση τις περιβαλλοντικές του επιπτώσεις, αλλά και με βάση την αποστέρηση πόρων από άλλα πλέον αναγκαία έργα, και με βάση τη σκοπιμότητά του (δηλαδή την πραγματική ανάγκη).
- Είμαστε ευλόγως καχύποπτοι για το εάν ο Σταθμός αυτός προορίζεται να εξυπηρετήσει νέες χρήσεις (νυχτερινά κέντρα, εμπορικά κέντρα) επί της οδού Πειραιώς, επεκτείνοντας τη στρεβλή ανάπτυξη του οδικού άξονα που ήδη φτάνει στα όρια Ταύρου-Μοσχάτου.
- Δεν μπορούμε να δεχτούμε ενίσχυση μιας αναπτυξιολάγνας οπτικής για τη βόρεια των γραμμών του ΗΣΑΠ περιοχή της πόλης μας.
- Πέραν των άλλων, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε τις επιπτώσεις από την κίνηση οχημάτων και τις ανάγκες στάθμευσης. Οι όπιες επιπτώσεις δεν κρίνονται αυτοτελώς, αλλά σε σύγκριση με τη συνολική λειτουργία της πόλης και του δικτύου ΗΣΑΠ.

Παράλληλα, επισημάναμε τη μεγάλη ευθύνη της διαχείρισης της υπόθεσης από τον κ. Σπανάκη ως προσωπικής / παραταξιακής υπόθεσης, και από την άλλη την συνευθύνη της δημοτικής αρχής για την αντιπαλότητα, που συσκοτίζει τη συζήτηση γλυρω από το πραγματικό θέμα.

Στο πλαίσο αυτό προτείναμε:
1) Να προσκομιστούν άμεσα όλες οι μελέτες στο Δήμο Μοσχάτου και το Δημοτικό Συμβούλιο.
2) Να διοργανωθεί ημερίδα με συμμετοχή Δήμου Μοσχάτου - ΗΣΑΠ - ΤΕΕ - ΕΜΠ
3) Να γίνει εκτεταμένη δημόσια διαβούλευση.
Στην περίπτωση που όλες οι παρατάξεις συναινούσαν σε μια τέτοια εκδοχή, θα μπορούσε και θα έπρεπε να υπάρξει μια ευελιξία από την πλευρά του ΗΣΑΠ στο χρόνο κατάθεσης της ΜΠΕ για να υπάρχει εύλογος χρόνος συζήτησης και να επιδεικνύεται καλή θέληση.
Με δεδομένο ότι και η δημοτική αρχή και η μείζων αντιπολίτευση παρέμειναν αγκυλωμένες στις αρχικές θέσεις τους (με διαφοροποιήσεις), η πρότασή μας που κατατέθηκε και αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος της αν δεν υπήρχε ομοφωνία συμπληρωνόταν με το 4ο σημείο:
4) Είμαστε κατ' αρχήν αντίθετοι στη δημιουργία του νέου σταθμού.

Για τους "Πολίτες εν δράσει..."
Νίκος Σελλάς

* QUIZ *

Ποιοι έχασαν την ψυχραιμία τους όταν χτες, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μπήκε στην αίθουσα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ταύρου, Δημήτρης Κοντικάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Μοσχάτου, Απόστολο Σιώκα; Το ξάφνιασμα τους ολοκληρώθηκε όταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου, Θανάσης Ντερέκας, ανακοίνωσε την άφιξη του 27χρονου Ταυριώτη Προέδρου. Μάλιστα, το νεαρό της ηλικίας του κ. Κοντικάκη έκανε τους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους να απορήσουν για την θέση που κατέχει, καθώς στο Μοσχάτο δεν συνηθίζεται τόσο νέοι άνθρωποι να παίρνουν τέτοιες θέσεις. Όπως καταλάβαμε, αυτό το τρίγωνο Προέδρων φέρνει πονοκεφάλους...

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Προσωρινό "όχι" από το Δ.Σ. για τον νέο σταθμό ΗΣΑΠ

Συνεδρίασε απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Το κυριάρχο θέμα της σημερινής συνεδρίασης ήταν η κατασκευή του νέου σταθμού του ΗΣΑΠ μεταξύ Μοσχάτου και Καλλιθέας, στην περιοχή της Εκκλησίας των Ταξιαρχών.

Ο Δήμαρχος της πόλης, Ταξιάρχης Παπαντώνης, ανέφερε ότι δεν έχει πειστεί για την αναγκαιότητα της κατασκευής του σταθμού, ενώ τόνισε ότι περισσότερο κακό παρά καλό θα έκανε στο Μοσχάτο. Από την άλλη, είπε ότι το σημερινό "όχι" δεν είναι οριστικό, ζήτησε να συνεχιστεί η διαβούλευση και αν κρίνει ότι υπάρχει αναγκαιότητα κατασκευής και οι προϋποθέσεις αυτή να έχει θετική επίδραση στο Μοσχάτο, θα αλλάξει την γνώμη του. Τέλος, κατηγόρησε τον κ. Σπανάκη για προχειρότητα στις κινήσεις του με σκοπό την γρήγορη δημιουργία του σταθμού, ώστε να τον εκμεταλλευτεί για πολιτικούς λόγους.

Ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΗΣΑΠ, Βασίλης Σπανάκης, στην τοποθέτησή του για το θέμα ανέφερε ότι ο σταθμός είναι απαραίτητος για το Μοσχάτο και κυρίως για την βόρεια περιοχή της πόλης η οποία, όπως είπε, είναι υποβαθμισμένη. Τόνισε ότι υπάρχουν μελέτες περιβαλλοντικές και μηχανικών που γνωμοδοτούν θετικά για το έργο. Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι το "όχι" της πλευράς Παπαντώνη έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο νυν Δήμαρχος δεν θέλει να φανεί ότι ο Β. Σπανάκης κάνει έργο για το Μοσχάτο.

Ο επικεφαλής της παράταξης "Δημοτική Αλλαγή - Νέα Εποχή", Αντώνης Λιβάνιος, εκδήλωσε την πρόθεση του να διοργανώσει λαϊκές συνελεύσεις για το θέμα, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης "Πολίτες Εν Δράσει" Νίκος Σελλάς δεν φάνηκε αρνητικός στην πρόταση του ΗΣΑΠ για την κατασκευή του σταθμού, τόνισε όμως ότι πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Παράλληλα, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την αξιοπιστία των μελετών από πλευράς ΗΣΑΠ.

Η συζήτηση ήταν ζωηρή και δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις μεταξύ των δημοτικών συμβούλων των δύο μεγάλων παρατάξεων.

E-mail αναγνώστη

Λάβαμε από τον αναγνώστη μας Π.Β. το εξής e-mail και το δημοσιεύουμε αυτούσιο:

tha ithela na enhmeroso thn selida sas kai kat epektasi tis dimotikes arxes oti theoro aparadekto en eti 2010 na mhn mporoume na anapneysoume sthn idia mas thn poli. anaferomai sthn disosmia poy vgainei apo tous iponomoys. episeis pisteyo oti einai kai mia pigi molinsis kai asthenion. sas parakalo koitaxte to kai doste epiteloys lisi se ena provlima poy apasxolei toys perisoteroys dimotes edo kai 3 xronia. se periptosi poy den to exete mirisei sas parakalo kante mia volta sth xr smirnis apo thn kanari mexri thn paralia. eyxaristo poy diavasate to minima moy kai elpizo se ena kalitero kai poio katharo mosxato

* QUIZ *

Ποια δημοτική σύμβουλός και Πρόεδρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, η οποία έχει ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας Ευθυμίου, έσπευσε να επιβεβαιώσει πρώτη ότι θα παρευρεθεί στην εκδήλωση των Ενεργών Πολιτών; Εν όψει Καλλικράτη έχει αρχίσει να μπάζει νερά η βάρκα ή οι κινήσεις Κρεμμύδα έχουν προκαλέσει αναστάστωση;

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Μοσχάτο (πραγματικά) Live!

Συχνά γινόμαστε δέκτες παραπόνων αναγνωστών για την ώρα που η απορριματοφόρα του Δήμου βγαίνει για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Το φορτηγό βγαίνει σχεδόν καθημερινά τις ώρες 2-4 το πρωί, ώρες κοινής ησυχίας, αντί για το ξημέρωμα.

Σήμερα όμως, δύο αναγνώστες μας έστειλαν φωτογραφίες με την απορριματοφόρα να βρίσκεται στους δρόμους τις ώρες 7-9 το απόγευμα, σε ώρες δηλαδή που υπάρχει αρκετή κίνηση αυτοκινήτων! Αυτό γίνεται, προφανώς, λόγω της αυριανής απεργίας της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ. Να υποθέσουμε, οι υπάλληλοι δουλεύουν σήμερα δύο φορές (πρωί - βράδυ), για να δηλωθούν ως παρόντες αύριο που είναι η γενική απεργία;

Ένα άλλο ερώτημα που γεννάται είναι το εξής: Ποιός έδωσε την εντολή για κάτι τέτοιο; Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου ή ο Επόπτης Καθαριότητας (ο οποίος είναι και Πρόεδρος των Συλλόγου Υπαλλήλων); Ειδικά για τον τελευταίο, ποια είναι η στάση του απέναντι στην απεργία; Θέλει να δουλέψουν οι υπάλληλοι (σαν Επόπτης) ή τους καλεί να απεργήσουν (σαν Πρόεδρος των εργαζομένων, συνδικαλιστής δηλαδή). Η λύση που ακολουθήθηκε εν όψει απεργίας είναι η μεσοβέζικη. Εμείς (άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με την απεργία) δεν θεωρούμε ότι αυτό είναι το νόημα μιας απεργίας. Όταν κάποιος απεργεί, δεν προσέρχεται στην δουλειά του και δεν πληρώνεται. Δεν δουλεύει από χθες για σήμερα για να μην χάσει τον μισθό του.

Τελικά, μάλλον δικαιώνεται ο Mr. X όταν έγραφε ότι κάτι δεν πάει καλά στον τομέα καθαριότητας του Δήμου.

Φωτογραφίες από τις απορριματοφόρες το απόγευμα (κάντε κλικ πάνω σε κάθε μια για να την δείτε σε πραγματικό μέγεθος):


Τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου (24/02)

Συνεδριάζει αύριο, Τετάρτη 24/02 στις 18:00, το Δημοτικό Συμβούλιο του Μοσχάτου. Αναλυτικά τα θέματα (κάντε κλικ πάνω στα θέματα για να τα δείτε σε πραγματικό μέγεθος):

Νέος σταθμός ΗΣΑΠ - Ψηφοφορία

Τις τελευταίες μέρες έχει μεγαλώσει η συζήτηση για την δημιουργία ενός νέου σταθμού του ΗΣΑΠ μεταξύ Μοσχάτου και Καλλιθέας.

Ήρθε η ώρα να μας πείτε την γνώμη σας. Συμφωνείτε με την δημιουργία ενός νέου σταθμόυ στο Μοσχάτο, κοντά στην περιοχή του Ιλισσού;

Ψηφίστε τώρα και μοιραστείτε την γνώμη σας στα σχολία.

Η ψηφοφορία βρίσκεται στο αριστερό μέρος του blog, στην αρχή της σελίδας.

Δικαίωμα να ψηφίζετε έχετε μέχρι τις 3 Μαρτίου.

Ανοιχτή συζήτηση από τους Ενεργούς Πολίτες Μοσχάτου

Αύριο, Τετάρτη 24/02, στις 19:00, στην Αίθουσα Κοινωνικής Μέριμνας (Κοραή 40), οι Ενεργοί Πολίτες Μοσχάτου διοργανώνουν ανοιχτή συζήτηση για το Μοσχάτο. Αναλυτικά η πρόσκληση (πατήστε πάνω στην πρόσκληση για να την δείτε σε πραγματικό μέγαθος):

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Τα αποτελέσματα των ομάδων μας το Σαββατοκύριακο

Ξέφυγε ο ΑΟ Μοσχάτου στον 1ο όμιλο της Α' Κατηγορίας της ΕΠΣ Πειραιά, αφού την ώρα που κέρδιζε με 3-1 τον Πειραϊκό (εκτός έδρας), ο Ερμής Κορυδαλλού σκόνταφτε στο 0-0 με αντίπαλο της Ολυμπιάδα. Η Αναγέννηση Μοσχάτου έμεινε στο 1-1 με το Νέο Φάληρο, ενώ η Ελευθερία Μοσχάτου έχασε από την Δόξα Πειραιά με το "αγγλικό" 4-3. Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία:



Στην Β' Κατηγορία, η Θύελλα Μοσχάτου γνώρισε απρόσμενη ήττα από τον Πολυκράτη με 1-0, αποτέλεσμα που δεν αλλάζει την βαθμολογία, καθώς η ομάδα βρίσκεται στην 1η θέση με διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες της. Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία:




(πηγή: erasitexniko.com)

Συνάντηση κατοίκων για την αναβάθμιση του Β. Μοσχάτου

Η δημοτική παράταξη "Νέες Αξίες για το Μοσχάτο" διοργανώνει ανοιχτή συνάντηση κατοίκων με θέμα την αναβάθμιση του Βόρειου Μοσχάτου, αύριο, Τρίτη 23/02. Αναλυτικά η πρόσκληση:

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΝΕΕΣ ΑΞΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ» ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ)ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23/2 ΩΡΑ 6:30 Μ.Μ. ΑΙΘΟΥΣΑ «ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ»(ΠΡΩΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ)ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 99 (ΠΡ. ΓΡΑΜΜΟΥ) ΕΝΑΝΤΙ Ι.Ν. ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ

ΣΥΖΗΤΑΜΕ :
1.ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ Η.Σ.Α.Π ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ
2.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΘΕΙ Η ΟΔΟΣ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΠΡΩΗΝ ΓΡΑΜΜΟΥ)
3.ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ & ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
4.ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΠΡΩΗΝ ΓΡΑΜΜΟΥ) & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
5.ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ-ΠΕΖΟΔΙΑΒΑΣΕΙΣ-ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ-ΔΡΟΜΟΥΣ-ΑΓΩΓΟΥΣ ΟΜΒΡΙΩΝ
6.ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ-ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ
7.ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΕΛΑΤΕ :
1.ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ
2.ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ & Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΝΕΟ ΣΤΑΘΜΟ & ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Τα εξώφυλλα του τοπικού τύπου (21/02)

Η Μαχητική αυτής της εβδομάδας:

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Εκδήλωση του 1ου Λυκείου, απόψε

Εκδήλωση στην τέντα (στην πλατεία του Δημαρχείου) διοργανώνει το 1ο Λύκειο Μοσχάτου.

Η ώρα έναρξης της εκδήλωσης είναι 9 το βράδυ, ενώ τους καλεσμένους τους περιμένει φαγητό, μουσική και μπόλικη διασκέδαση.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Η βράβευση των πληρωμάτων του Καρναβαλιού

Ολοκληρώθηκε και τυπικά χτες το Καρναβάλι 2010 του Δήμου Μοσχάτου με τις βραβεύσεις των πληρωμάτων που πήραν μέρος στην μεγάλη παρέλαση στην τέντα.

Τις βραβεύσεις τις έκανε ο Δήμαρχος της πόλης, Ταξιάρχης Παπαντώνης. Αυτό ήταν το τελευταίο Καρναβάλι για τον Δήμαρχο, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ζωντανός ο θεσμός και μετά από αυτόν, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον συνεργάτη του, όλα αυτά τα χρόνια και εμπνευστή του Καρναβαλιού, Αντιδήμαρχο Γρηγόρη Παπαδόπουλο.

Ο κόσμος που πήγε στην εκδήλωση ήταν λιγοστός, ενώ πολλοί από αυτούς που βραβεύθηκαν δεν ήταν εκεί να παραλάβουν το βραβείο τους. Ενδεικτικό της κακοδαιμονίας του φετινού Καρναβαλιού είναι το γεγονός ότι το φορτηγάκι του κέτερινγκ τράκαρε, με αποτέλεσμα η εκδήλωση να καθυστερήσει να ξεκινήσει 30 λεπτά.

Θα θέλαμε να κλείσουμε το θέμα Καρναβάλι με μια μικρή αποτίμηση από την δική μας πλευρά. Είναι θλιβερή η εικόνα που αντικρύσαμε χτες με λιγοστά άτομα να δηλώνουν το παρόν και συνήθως τέτοιες ήταν οι εικόνες από τις φετινές εκδηλώσεις. Είναι κρίμα το Καρναβάλι του Μοσχάτου να έχει απαξιωθεί έτσι και να αντιμετωπίζεται συχνά με χλεύη από τους συμπολίτες μας. Μπορεί σαν θεσμός να μην λέει τίποτα σε πολλούς, δεν παύει όμως να αποτελεί ένα χαρακτηριστικό της πόλης μας, ένα τοπόσημο, αν θέλετε.

Έτσι εμείς δεν θέλουμε να καταργηθεί το Καρναβάλι. Θέλουμε να δυναμώσει. Θέλουμε να μπουν νέα πρόσωπα στον θεσμό αυτόν, με φρέσκες ιδέες. Να γίνονται βραδιές δυνατές για την νεολαία, αλλά και όμορφες για τις υπόλοιπες ηλικίες. Να γίνει κάτι καινοτόμο και δυναμικό, να μην βαλτώνει χρόνο με τον χρόνο. Πολιτισμός και Μοσχάτο είναι δύο λέξεις που δεν έχουν και μεγάλη σχέση μεταξύ τους. Έχετε δει κάποια πολιτιστική δράση από το Πνευματικό Κέντρο που να στοχεύει στους νέους; Έχετε δει κάποια πρωτοβουλία; Καλοί οι παραδοσιακοί χοροί και το εργαστήρι κοπτικής - ραπτικής, αλλά οι νέοι θέλουν άλλα. Θέλουν μοντέρνες ιδέες, θέλουν δύναμη, θέλουν ψυχαγωγία και διασκέδαση μαζί και όχι τα τετριμμένα κλισέ που τους προσφέρονται. Και το Καρναβάλι μας είναι μια καλή αφορμή να τα δώσει αυτά τα πράγματα. Αρκεί να επανασχεδιαστεί ο τρόπος υλοποίησης του.

Φωτογραφίες από την χθεσινή εκδήλωση:




Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Βραβεία Κ.Χ.Θ. 2010

Χτες το βράδυ, στην τέντα, δόθηκαν τα βραβεία του Κυνηγιού Χαμένου Θησαυρού 2010.

Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ωραία, με τους παίκτες και τους συντελεστές του Κυνηγιού να δημιουργούν πολύ κέφι.

Στην 1η θέση βρέθηκε η ομάδα των "Απάτσι", 2οι ήρθαν οι "Ζουλού", ενώ στην 3η θέση βρέθηκε η ομάδα "Sci-entifi.co".

Υπήρξαν υπόννοιες ότι το φετινό Κ.Χ.Θ. θα είναι το τελευταίο. Φυσικά, τα παιδιά από τα πληρώματα φέτος καθολικά απαίτησαν τη συνέχιση του παιχνιδιού με σχετικό σύνθημα. Πρέπει να αναφέρουμε ότι όλη η ομάδα συντελεστών του Κυνηγιού δίνει τον καλύτερό της εαυτό για να πάει καλά το παιχνίδι (και το καταφέρνουν πολύ καλά), χωρίς να έχουν ιδιαίτερη βοήθεια από τον Δήμο, ενώ ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην ψυχή και το μυαλό του παιχνιδιού τα τελευταία χρόνια, την Χριστίνα Λύκου, που ξοδεύει πολλά μερόνυχτα κάθε χρόνο για να είναι όλα σωστά στημένα.

Εικόνες από την χθεσινή βράβευση:


Καρναβάλι 2010 - Το πρόγραμμα 17/02

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για το φετινό Καρναβάλι. Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Mr. X: Τα συγκοινωνούντα δοχεία της εξουσίας

Πρώτα απ' όλα σας εύχομαι χρόνια πολλά και καλή Σαρακοστή. Ελπίζω να γιορτάσατε τα Κούλουμα όπως πρέπει, στην παραλία του Μοσχάτου, δηλαδή. Πάντως, όσοι βρεθήκατε στην παραλία και είδατε το υπαίθριο πανηγυράκι που στήθηκε, δεν νομίζω να μείνατε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από το κιτς θέαμα που αντικρύσατε. Ενδεικτικό της πλήρους αποτυχίας της εκδήλωσης είναι ότι ο Δήμαρχος πήγε εκεί στις 12:05 και πέντε λεπτά αργότερα είχε αποχωρήσει, μην μπορώντας να δεχθεί την χαμηλή προσέλευση του κόσμου και το χαμηλό επίπεδο της εκδήλωσης.

Άνω - κάτω το γκαράζ

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίσσονται τους τελευταίους μήνες στο γκαράζ του Δήμου, όπου μαζεύονται κάθε μέρα οι υπάλληλοι καθαριότητας. Γνωρίζω εδώ και καιρό πως κατάσταση έχει εκτραχυνθεί, αλλά περίμενα πως κάποια στιγμή θα εξομαλυνθεί. Τελικά, διαπίστωσα πως συνέβη ακριβώς το αντίθετο.

Δυο πρόσωπα είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της τρομερής αναταραχής. Αναφέρομαι στον κ. Μανώλη Γιαχνάκη, επόπτη καθαριότητας και στον κ. Πέτρο Δημητρίου, προϊστάμενο στον τομέα καθαριότητας (σας ζητώ συγγνώμη αν δεν είμαι ακριβής στην θέση που κατέχουν, αλλά δεν έχω στα χερια μου και το οργανόγραμμα του Δήμου).

Οι περισσότερες καταγγελίες εστιάζονται στο γεγονός πως υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των εργαζομένων της καθαριότητας. Ποιος είναι ο διαχωρισμός; Οι δύο κύριοι έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Ανδρέα Ευθυμίου για την Δημαρχία της πολης μας. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Ευθυμίου είναι Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, δηλαδή πολιτικός τους προϊστάμενος.

Διαχωρίζουν, λοιπόν, τους υπάλληλους σε καλούς κι ευνοούμενούς τους, όταν αυτοί δηλώνουν την ένθερμη υποστήριξή τους στην συγκεκριμένη υποψηφιότητα και στους κακούς και διωκόμενους τους όταν εκφράζουν κάποια διαφορετική προτίμηση.

Λειτουργουν, δηλαδή, εξ ονόματος του κ. Ευθυμίου.

Το γνωρίζει αυτό άραγε ο κ. Ευθυμίου ή έχουν γίνει βασιλικότεροι του βασιλέως; Εδώ θα πρεπει να συμπληρώσω πως ο κ. Γιαχνάκης είναι παράλληλα Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου κι ο κ. Δημητρίου επί πολλά έτη Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ.

Ισως έτσι, κάποιοι κατανοήσουν τα συγκοινωνούντα δοχεία που για χρόνια διαμόρφωναν τους μηχανισμούς που κυβερνούν τον Δήμο μας. Ίσως θα πρέπει σε κάποιους ανθρώπους ο κ. Ευθυμίου να εξηγήσει πως πάνω απ΄ όλα είναι υπάλληλοι του Δήμου και υφιστάμενοί του και πως η πολιτική υποστήριξη που του παρέχουν (και είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους να το κάνουν) δεν μπορεί να γίνεται η νομιμοποίηση τους για να δημιουργούν προσωπικά φέουδα.

Αυτά ως μια μικρή εισαγωγή για το μπάχαλο το οποίο έχει δημιουργηθεί. Θα επανέλθω με πολύ ρεπορτάζ και με την ελπίδα πως κάτι θα αλλάξει. Σκοπός μου είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε επιτέλους να ανοίξει το σύστημα που αλαζονικά βρίσκεται γαντζωμένο στην εξουσία εδώ και πολλά χρόνια.

Παραφωνίες στον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας

Χτες γράψαμε για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας στην παραλία και για την γιορτή που διοργάνωσε ο Δήμος.

Σχετικά κοντά στο σημείο όπου γινόταν αυτή η γιορτή υπήρχαν αυτές οι τρύπες:



Δεν γνωρίζουμε την χρησιμότητα αυτών των τρυπών (εικάζουμε ότι είναι φρεάτια) και δεν καταλογίζουμε καμία ευθύνη στον Δήμο για την ύπαρξή τους, αφού η παραλία ανήκει στα Ολυμπιακά Ακίνητα, αλλά δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε γιατί δεν καλύφθηκαν από όσους διοργάνωσαν την γιορτή.

Οι τρύπες αυτές έχουν πάνω από 1 μέτρο βάθος και ήταν αρκετά επικίνδυνες, κυρίως για τα μικρά παιδιά που έπαιζαν ανέμελα στο σημείο αυτό.

Επίσης, εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι τα φαγητά από το κέτερινγκ υπήρχαν στο σημείο της γιορτής πριν την έναρξή της. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ανέφερε ότι η γιορτή ξεκινούσε στις 11. Τα φαγητά ξεκίνησαν να μοιράζονται λίγα λεπτά πριν τις 12. Ο κόσμος (ηλικιωμένοι, κυρίως) ζητούσαν να φάνε, αλλά εισέπρατταν την άρνηση των διοργανωτών. Κατά διαβολική σύμπτωση, το μοίρασμα των φαγητών ξεκίνησε 5 λεπτά πριν πάει ο Δήμαρχος στο σημείο εκείνο, για την άφιξη του οποίου, προφανώς, είχαν ενημερωθεί.

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Εικόνες από τα Κούλουμα στο Μοσχάτο

Η παραλία του Μοσχάτου γέμισε για άλλη μια φορά με πολίτες και παιδιά (όχι μόνο του Μοσχάτου, αλλά και όμορων δήμων) που γιόρτασαν την Καθαρά Δευτέρα πετώντας τον χαρταετό.

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πως ο Μοσχατιώτης, κυρίως, ψάχνει αφορμές για να βρεθεί στην παραλία της πόλης του, την αγαπάει και την θεωρεί αποκλειστικά δική του, ακόμα και αν στα χαρτιά δεν είναι. Συνάμα, αποδεικνύεται πως είναι επιτακτική η ανάγκη να διεκδικήσει ο δήμος πιο αποφασιστικά την παραλία μας.

Σε μια γωνία της έκτασης αυτής, στήθηκε και η μικρή γιορτή του επίσημου Μοσχάτου, από τον δήμο, με δωρεάν φαγητά και μουσική. Οι πολίτες όμως δεν συμμετείχαν σε αυτό το κομμάτι, με αποτέλεσμα η προσέλευση σε αυτό το σημείο να είναι μικρή. Δεν έπιασαν τόπο και οι αναρτήσεις στο facebook και τα μηνύματα που στάλθηκαν από δημοτικούς συμβούλους.

Φωτογραφίες από την παραλία και τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας:







Για να δείτε τις φωτογραφίες σε πραγματικό μέγεθος, κάντε κλικ πάνω σε κάθε μια.

Απονομή βραβείων Κ.Χ.Θ. 2010

Αναδημοσιεύουμε το κείμενο, όπως αυτό είναι γραμμένο από το blog του Κυνηγιού Χαμένου Θησαυρού (http://xamenos-thisavros.blogspot.com/)

Απονομή Βραβείων Κ.Χ.Θ. 2010
Show me the money!!!!!!!!!

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010
Ώρα: 20.00 στην Τέντα(Κοραή & Αργοστολίου)

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων, απονομή επάθλων, ειδικών βραβείων και δώρων!!!!! Όλοι εκεί λέμε!!!!!!

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Τα εξώφυλλα του τοπικού τύπου (14/02)

Σας παρουσιάζουμε το εξώφυλλο της Μαχητικής αυτής της εβδομάδας:

Κάντε κλικ πάνω στο εξώφυλλο για το δείτε σε πραγματικό μέγεθος.

Κούλουμα στο Μοσχάτο

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

από τις 11 το πρωί

Μουσική,χορός, μεζέδες
Όλοι μαζί στην παραλία μας

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Οι εκλογές της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, 10/02 οι εκλογές της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Μοσχάτου. Στις εκλογές αυτές, 17 αντιπρόσωποι από κάθε σχολείο (με εξαίρεση το 2ο Δημοτικό που δεν συμμετέχει στην διαδικασία και το 5ο Δημοτικό που δεν πρόλαβε να εκλέξει αντιπροσώπους) ψηφίζουν για να καταρτιστεί Διοικητικό Συμβούλιο στην Ένωση, ενώ από φέτος ψηφίστικαν αντιπρόσωποι της Ένωσης για την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Ελλάδος.

Προφανώς το έργο της Ένωσης αναγνωρίστηκε, αφού το προηγούμενο Δ.Σ. δεν είχε πρόβλημα να επανεκλεγεί.

Τα αποτελέσματα των εκλογών (με έντονα γράμματα αυτοί που εκλέγονται):

Για το Δ.Σ. (2 σταυροί):

Ιωάννης Σάββας: 10
Σπυρίδων Σακελλαρίου: 7
Ευάγγελος Μπόθος: 4
Θεόδωρος Μαρέτσικος: 3

Γεώργιος Ρούσσης: 2
Γεώργιος Μπουρμάς: 1

Για την Ομοσπονδία (2 σταυροί):

Ιωάννης Σάββας: 12
Σπυρίδων Σακελλαρίου: 5
Ευάγγελος Μπόθος: 4
Γεώργιος Ρούσσης: 4

Θεόδωρος Μαρέτσικος: 3
Γεώργιος Μπουρμάς: 3

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο τους.

E-mail αναγνωστών για την βροχή

Μετά την προχθεσινή βροχή, λάβαμε δύο e-mail αναγνωστών, τα οποία παραθέτουμε αυτούσια:

Το πρώτο είναι από τον αναγνώστη Β.Ο. (για να δείτε τις φωτό σε πραγματικό μέγεθος, κάντε κλικ πάνω σε κάθε μια):

"Καλημέρα παιδιά,

σας στέλνω μερικές φωτογραφίες των οδών Χρ. Σμύρνης και Λ. Κατσώνη από την χθεσινή νεροποντή. Αν μπορείτε, βάλτε τις στο σάιτ, μαζί με τον μικρό μου σχολιασμό.

Η απόκτηση της παραλίας από τον Δήμο του Μοσχάτου είναι γεγονός. Τώρα κάθε Μοσχατιώτης μπορεί να χαίρεται την θάλασσα μπροστά στο σπίτι του:


Αφού έρχεται η συνένωση των δήμων, η Βενετία δεν είναι άσχημη λύση, για να έχουμε επιτέλους το μεγαλύτερο Καρναβάλι της Ευρώπης:


Το αριστερό πόδι είναι στο πεζοδρόμιο, ενώ το δεξί πατάει στον δρόμο. Κρύα τα νερά σήμερα!



Το τρόλλεϋ έδεσε στην προβλήτα και περιμένει τους επιβάτες. Δεν φαίνονται στην φωτογραφία οι φουσκωτές βάρκες που θα χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση κινδύνου:


Κουίζ, μόνο για έμπειρους: Βρείτε πού βρίσκεται το πεζοδρόμιο και κερδίστε πλούσια δώρα!



Αυτά. Μόνο πλάκα μπορούμε να κάνουμε, γιατί αλλιώς... Τελικά κανείς δεν έβαλε μυαλό μετά τις μεγάλες πλημμύρες του 2002. Βέβαια, τότε υπήρχαν οι κάμερες και βλέπαμε κάποιον υπεύθυνο... Τώρα τους ψάχνουμε. Και αν ποτέ βρούμε κάποιον καλό είναι να ρωτήσουμε αν έχουμε καθαριστεί τα φρεάτια. Γιατί κοντά σε αυτήν την γωνία υπάρχει φρεάτιο, αλλά απ' ό,τι φαίνεται δεν έχει καθαριστεί.

Σας ευχαριστώ"


Το δεύτερο e-mail έρχεται από τον αναγνώστη Π.Κ. και είναι απλό, λιτό και περιεκτικό:

"Φαίνεται πως οι αρμόδιοι ξέχασαν να αγοράσουν υψηλές μπότες και έτσι δεν βγήκαν εξω στη χθεσινή νεροποντή για να δουν τα χάλια της οδού ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ.
Τι ποτάμι ήταν αυτό ρε παιδιά !!!!"

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Η κοπή πίτας του ΑΟ Μοσχάτου

Την Παρασκευή, 29/01/2010, κόπηκε η πίτα του Αθλητικού Όμιλου Μοσχάτου. Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και τιμήθηκαν αθλητές του ΑΟ Μοσχάτου, καθώς επίσης ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Τότης Φυλακούρης και ο πρώην διαιτητής Κύρος Βασσάρας.

Σας παραθέτουμε φωτογραφίες από την εκδήλωση. Για να τις δείτε σε πραγματικό μέγεθος, κάντε κλικ πάνω σε κάθε φωτογραφία: