Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Εκδήλωση με τον Μανώλη Γλέζο

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καλλιθέας - Μοσχάτου και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μοσχάτου διοργανώνουν από κοινού εκδήλωση με κεντρικό ομιλιτή τον εμβληματικό Μανώλη Γλέζο, Επίτιμο Διδάκτορα της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Η εκδήλωση έχει ως θέμα την αλλοτρίωση της Γλώσσας.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη να γίνει την Δευτέρα, 1η Μαρτίου και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51).

Αν μη τι άλλο, ο Μανώλης Γλέζος είναι επίκαιρος, αφού το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια κόντρα μεταξύ Ελλάδας - Γερμανίας σε πολιτικό επίπεδο. Ως γνωστόν, ο Μανώλης Γλέζος έγινε το σύμβολο του αντικατοχικού αγώνα εναντίον των Γερμανών, όταν κατέβασε την σημαία των Ναζί (μαζί με τον Απόστολο Σάντα) από την Ακρόπολη κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Πέρα από την δράση του, κατέχει τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, ενώ έχει συγγράψει 5 βιβλία, το ένα εκ των οποίων (Το φαινόμενο της αλλοτρίωσης στη γλώσσα - 1977) αφορά το θέμα για το οποίο είναι καλεσμένος στην εκδήλωση.

Η πρόσκληση της εκδήλωσης:

2 σχόλια: