Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Mr. X: Τα συγκοινωνούντα δοχεία της εξουσίας

Πρώτα απ' όλα σας εύχομαι χρόνια πολλά και καλή Σαρακοστή. Ελπίζω να γιορτάσατε τα Κούλουμα όπως πρέπει, στην παραλία του Μοσχάτου, δηλαδή. Πάντως, όσοι βρεθήκατε στην παραλία και είδατε το υπαίθριο πανηγυράκι που στήθηκε, δεν νομίζω να μείνατε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από το κιτς θέαμα που αντικρύσατε. Ενδεικτικό της πλήρους αποτυχίας της εκδήλωσης είναι ότι ο Δήμαρχος πήγε εκεί στις 12:05 και πέντε λεπτά αργότερα είχε αποχωρήσει, μην μπορώντας να δεχθεί την χαμηλή προσέλευση του κόσμου και το χαμηλό επίπεδο της εκδήλωσης.

Άνω - κάτω το γκαράζ

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίσσονται τους τελευταίους μήνες στο γκαράζ του Δήμου, όπου μαζεύονται κάθε μέρα οι υπάλληλοι καθαριότητας. Γνωρίζω εδώ και καιρό πως κατάσταση έχει εκτραχυνθεί, αλλά περίμενα πως κάποια στιγμή θα εξομαλυνθεί. Τελικά, διαπίστωσα πως συνέβη ακριβώς το αντίθετο.

Δυο πρόσωπα είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της τρομερής αναταραχής. Αναφέρομαι στον κ. Μανώλη Γιαχνάκη, επόπτη καθαριότητας και στον κ. Πέτρο Δημητρίου, προϊστάμενο στον τομέα καθαριότητας (σας ζητώ συγγνώμη αν δεν είμαι ακριβής στην θέση που κατέχουν, αλλά δεν έχω στα χερια μου και το οργανόγραμμα του Δήμου).

Οι περισσότερες καταγγελίες εστιάζονται στο γεγονός πως υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των εργαζομένων της καθαριότητας. Ποιος είναι ο διαχωρισμός; Οι δύο κύριοι έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Ανδρέα Ευθυμίου για την Δημαρχία της πολης μας. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Ευθυμίου είναι Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, δηλαδή πολιτικός τους προϊστάμενος.

Διαχωρίζουν, λοιπόν, τους υπάλληλους σε καλούς κι ευνοούμενούς τους, όταν αυτοί δηλώνουν την ένθερμη υποστήριξή τους στην συγκεκριμένη υποψηφιότητα και στους κακούς και διωκόμενους τους όταν εκφράζουν κάποια διαφορετική προτίμηση.

Λειτουργουν, δηλαδή, εξ ονόματος του κ. Ευθυμίου.

Το γνωρίζει αυτό άραγε ο κ. Ευθυμίου ή έχουν γίνει βασιλικότεροι του βασιλέως; Εδώ θα πρεπει να συμπληρώσω πως ο κ. Γιαχνάκης είναι παράλληλα Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου κι ο κ. Δημητρίου επί πολλά έτη Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ.

Ισως έτσι, κάποιοι κατανοήσουν τα συγκοινωνούντα δοχεία που για χρόνια διαμόρφωναν τους μηχανισμούς που κυβερνούν τον Δήμο μας. Ίσως θα πρέπει σε κάποιους ανθρώπους ο κ. Ευθυμίου να εξηγήσει πως πάνω απ΄ όλα είναι υπάλληλοι του Δήμου και υφιστάμενοί του και πως η πολιτική υποστήριξη που του παρέχουν (και είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους να το κάνουν) δεν μπορεί να γίνεται η νομιμοποίηση τους για να δημιουργούν προσωπικά φέουδα.

Αυτά ως μια μικρή εισαγωγή για το μπάχαλο το οποίο έχει δημιουργηθεί. Θα επανέλθω με πολύ ρεπορτάζ και με την ελπίδα πως κάτι θα αλλάξει. Σκοπός μου είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε επιτέλους να ανοίξει το σύστημα που αλαζονικά βρίσκεται γαντζωμένο στην εξουσία εδώ και πολλά χρόνια.

1 σχόλιο:

  1. OLOI TA KSEROUN ALLA KANEIS DEN EIXE TO THAROS NA MILHSEI.
    TWRA POY KATAREEI TO OIKODOMHMA TOU PAPANTWNH THANOIKSOUN POLLA STOMATA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή