Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Η βράβευση των πληρωμάτων του Καρναβαλιού

Ολοκληρώθηκε και τυπικά χτες το Καρναβάλι 2010 του Δήμου Μοσχάτου με τις βραβεύσεις των πληρωμάτων που πήραν μέρος στην μεγάλη παρέλαση στην τέντα.

Τις βραβεύσεις τις έκανε ο Δήμαρχος της πόλης, Ταξιάρχης Παπαντώνης. Αυτό ήταν το τελευταίο Καρναβάλι για τον Δήμαρχο, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ζωντανός ο θεσμός και μετά από αυτόν, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον συνεργάτη του, όλα αυτά τα χρόνια και εμπνευστή του Καρναβαλιού, Αντιδήμαρχο Γρηγόρη Παπαδόπουλο.

Ο κόσμος που πήγε στην εκδήλωση ήταν λιγοστός, ενώ πολλοί από αυτούς που βραβεύθηκαν δεν ήταν εκεί να παραλάβουν το βραβείο τους. Ενδεικτικό της κακοδαιμονίας του φετινού Καρναβαλιού είναι το γεγονός ότι το φορτηγάκι του κέτερινγκ τράκαρε, με αποτέλεσμα η εκδήλωση να καθυστερήσει να ξεκινήσει 30 λεπτά.

Θα θέλαμε να κλείσουμε το θέμα Καρναβάλι με μια μικρή αποτίμηση από την δική μας πλευρά. Είναι θλιβερή η εικόνα που αντικρύσαμε χτες με λιγοστά άτομα να δηλώνουν το παρόν και συνήθως τέτοιες ήταν οι εικόνες από τις φετινές εκδηλώσεις. Είναι κρίμα το Καρναβάλι του Μοσχάτου να έχει απαξιωθεί έτσι και να αντιμετωπίζεται συχνά με χλεύη από τους συμπολίτες μας. Μπορεί σαν θεσμός να μην λέει τίποτα σε πολλούς, δεν παύει όμως να αποτελεί ένα χαρακτηριστικό της πόλης μας, ένα τοπόσημο, αν θέλετε.

Έτσι εμείς δεν θέλουμε να καταργηθεί το Καρναβάλι. Θέλουμε να δυναμώσει. Θέλουμε να μπουν νέα πρόσωπα στον θεσμό αυτόν, με φρέσκες ιδέες. Να γίνονται βραδιές δυνατές για την νεολαία, αλλά και όμορφες για τις υπόλοιπες ηλικίες. Να γίνει κάτι καινοτόμο και δυναμικό, να μην βαλτώνει χρόνο με τον χρόνο. Πολιτισμός και Μοσχάτο είναι δύο λέξεις που δεν έχουν και μεγάλη σχέση μεταξύ τους. Έχετε δει κάποια πολιτιστική δράση από το Πνευματικό Κέντρο που να στοχεύει στους νέους; Έχετε δει κάποια πρωτοβουλία; Καλοί οι παραδοσιακοί χοροί και το εργαστήρι κοπτικής - ραπτικής, αλλά οι νέοι θέλουν άλλα. Θέλουν μοντέρνες ιδέες, θέλουν δύναμη, θέλουν ψυχαγωγία και διασκέδαση μαζί και όχι τα τετριμμένα κλισέ που τους προσφέρονται. Και το Καρναβάλι μας είναι μια καλή αφορμή να τα δώσει αυτά τα πράγματα. Αρκεί να επανασχεδιαστεί ο τρόπος υλοποίησης του.

Φωτογραφίες από την χθεσινή εκδήλωση:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου