Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Μοσχάτου στο Γηροκομείο

Λάβαμε το παρακάτω κείμενο από τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Μοσχάτου και το παραθέτουμε αυτούσιο:

Στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Κοινωνινής Μέριμνας Μοσχάτου οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι του Γηροκομείου απόρων ήταν φέτος όλοι κουρεμένοι και χτενισμένοι.

Μία ημέρα πριν και συγκεκριμένα το μεσημέρι της 26ης Ιανουαρίου 2010 το κομμωτήριο “PASSION for hair & body” (Ρήγα Φεραίου 49 – Μοσχάτο τηλ. 2109425005) και ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Μοσχάτου έδειξαν στους ηλικιωμένους ότι τους αναγνωρίζουν το δικαίωμα να δείχνουν και να νιώθουν περιποιημένοι και -γιατί όχι - όμορφοι .Ο ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου “PASSION for hair & body” Θέμης και το προσωπικό αυτού, δύο νέα παιδιά η Ρούλα και ο Κωνσταντίνος, έβαλαν όλη τους την τέχνη και όλη τους την αγάπη ,για να ομορφύνουν τα πρόσωπα των ηλικωμένων κουρεύοντας και χτενίζοντας τα μαλλιά τους. Για την αφιλοκερδή τους προσφορά εισέπραξαν το χαμόγελο της ευχαρίστησης των ηλικιωμένων και τις θερμότερες ευχές τους,ενώ υπήρξαν στιγμές που η συγκίνηση ήταν διάχυτη.

Πηγή έμπνευσης για την πρωτοβουλία αυτή του Συνδέσμου Επιστημόνων Μοσχάτου αποτέλεσαν επιστημονικές έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας,τα πορίσματα των οποίων έδειξαν ότι η περιποίηση και η αισθητική βελτίωση της εικόνας του προσώπου των ηλικιωμένων συμβάλλει καθοριστικά στην ψυχική ανάταση αυτών. Πολύ περισσότερο όταν οι ηλικιωμένοι ζουν σε γηροκομείο και όχι σε περιβάλλον οικογένειας. Ακόμη περισσότερο δε όταν οι ηλικωμένοι είναι άποροι. Η περιποίηση του προσώπου τους συντελεί στην ψυχική τόνωση και ενθάρρυνσή τους, τους κάνει να αισθάνονται ότι δεν είναι «ξεγραμμένοι» και είναι ισχυρό αντίδοτο στη μελαγχολία και την κατάθλιψη .
Ο νεοσύστατος Σύνδεσμος Επιστημόνων Μοσχάτου ξεκινά την πορεία του με πολλά σχέδια και με τη φιλοδοξία να δώσει ένα ηχηρό επιστημονικό παρόν στην πόλη μας δείχνοντας ταυτόχρονα το ειλικρινές του ενδιαφέρον για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από φροντίδα.

Επικοινωνία με τον Σύνεσμο Επιστημόνων Μοσχάτου στο: http://epistimonesmoschatou.blogspot.com/ και στα τηλέφωνα:210 4812804, 697 2323865, 6944 617688

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου