Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Μοσχάτο (πραγματικά) Live!

Συχνά γινόμαστε δέκτες παραπόνων αναγνωστών για την ώρα που η απορριματοφόρα του Δήμου βγαίνει για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Το φορτηγό βγαίνει σχεδόν καθημερινά τις ώρες 2-4 το πρωί, ώρες κοινής ησυχίας, αντί για το ξημέρωμα.

Σήμερα όμως, δύο αναγνώστες μας έστειλαν φωτογραφίες με την απορριματοφόρα να βρίσκεται στους δρόμους τις ώρες 7-9 το απόγευμα, σε ώρες δηλαδή που υπάρχει αρκετή κίνηση αυτοκινήτων! Αυτό γίνεται, προφανώς, λόγω της αυριανής απεργίας της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ. Να υποθέσουμε, οι υπάλληλοι δουλεύουν σήμερα δύο φορές (πρωί - βράδυ), για να δηλωθούν ως παρόντες αύριο που είναι η γενική απεργία;

Ένα άλλο ερώτημα που γεννάται είναι το εξής: Ποιός έδωσε την εντολή για κάτι τέτοιο; Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου ή ο Επόπτης Καθαριότητας (ο οποίος είναι και Πρόεδρος των Συλλόγου Υπαλλήλων); Ειδικά για τον τελευταίο, ποια είναι η στάση του απέναντι στην απεργία; Θέλει να δουλέψουν οι υπάλληλοι (σαν Επόπτης) ή τους καλεί να απεργήσουν (σαν Πρόεδρος των εργαζομένων, συνδικαλιστής δηλαδή). Η λύση που ακολουθήθηκε εν όψει απεργίας είναι η μεσοβέζικη. Εμείς (άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με την απεργία) δεν θεωρούμε ότι αυτό είναι το νόημα μιας απεργίας. Όταν κάποιος απεργεί, δεν προσέρχεται στην δουλειά του και δεν πληρώνεται. Δεν δουλεύει από χθες για σήμερα για να μην χάσει τον μισθό του.

Τελικά, μάλλον δικαιώνεται ο Mr. X όταν έγραφε ότι κάτι δεν πάει καλά στον τομέα καθαριότητας του Δήμου.

Φωτογραφίες από τις απορριματοφόρες το απόγευμα (κάντε κλικ πάνω σε κάθε μια για να την δείτε σε πραγματικό μέγεθος):


2 σχόλια:

  1. Από την άλλη μεριά, αν συσσωρεύονταν σκουπίδια, πάλι θα γκρινιάζαμε !!!!! Έλεος, όχι γκρίνια για τη γκρίνια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kalutera mia mera skoupidia,para apergospastes kai syntaksh sta 70.
    Xwris agwnes se ligo den tha exoyme lefta na fame gia na mporoyne na mazeuontai kai skoupidia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή