Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Mr. X: Εβδομάδα εκδηλώσεων

Η εβδομάδα που μας πέρασε είχε μπόλικο προσκήνιο και παρασκήνιο. Χαρακτηρίστηκε από την κουβέντα που έγινε σχετικά με την κατασκευή του νέου σταθμού ΗΣΑΠ στην περιοχή της Εκκλησίας των Ταξιαρχών, αλλά και από δύο συγκεντρώσεις ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά.

Την Τρίτη, στην Γράμμου, ο αρχηγός της γαλάζιας παράταξης στο Μοσχάτο, Βασίλης Σπανάκης μάζεψε κατοίκους της περιοχής του... Βόρειου Μοσχάτου (ωραίος όρος ε;) και τους ανέπτυξε το σκεπτικό του γύρω από την αναγκαιότητα ύπαρξης σταθμού ΗΣΑΠ στην περιοχή. Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι υποβαθμισμένη και χρειάζεται μια ένεση και ο σταθμός του ΗΣΑΠ είναι μια λύση προς αυτήν την κατεύθυνση. Εκτιμώ ότι ο σταθμός θα γίνει, αλλά πιο εύκολο για τον Σπανάκη θα ήταν να το κάνει αν δεν ήταν υποψήφιος δήμαρχος της πόλης (καταλαβαίνετε τους λόγους). Η συγκέντρωση είχε 60-70 κατοίκους περίπου, έντονη όμως ήταν και η πράσινη παρουσία, αφού είδαμε τον Άρη Κρεμμύδα και διάφορα άλλα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Δεν χρειάζεται να σας πω αν οι παρόντες κάτοικοι συμφωνούν με το έργο, το έδειξαν τα χειροκροτήματα προς το πρόσωπο του Σπανάκη.

Την Τετάρτη έκανε το ντεμπούτο της η Κίνηση Ενεργών Πολιτών. Μπορεί η συγκεκριμένη κίνηση να μην είναι προσωποπαγής, θεωρώ όμως ότι ο πρωταγωνιστής της είναι ο Άρης Κρεμμύδας. Στην συγκέντρωσή αυτή (που παρακολούθησαν 180 άτομα περίπου), ο Κρεμμύδας ξεκαθάρισε ότι η Κίνηση Ενεργών Πολιτών δεν αποτελεί πρόκριμα παράταξης. Και πάλι παρατηρήθηκε, πολιτικά, ετερόκλητο κοινό, καθώς υπήρχε κόσμος από όλα τα κόμματα αλλά και υποστηρικτές διαφόρων υποψήφιων δημάρχων. Η συζήτηση κυμάνθηκε σε ωραία πλαίσια, οι ομιλητές χαιρέτησαν το ξεκίνημα της δράσης της Κίνησης και τόνισαν πως όλες αυτές οι Κινήσεις (όπως και η Μεσοποταμία, για παράδειγμα) συνεισφέρουν στην διόρθωση των προβλημάτων της πόλης μας. Για κακή τους τύχη, την ίδια ώρα συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης με το φλέγον θέμα του νέου σταθμού του ΗΣΑΠ, με αποτέλεσμα να είναι μειωμένη η παρουσία δημοτικών συμβούλων οι οποίοι επιθυμούσαν να παρευρεθούν, ενώ παρατηρήθηκε και το φαινόμενο δημοτικοί σύμβουλοι να πηγαινοέρχονται από την εκδήλωση στην συνεδρίαση και αντίστροφα (ευτυχώς που ήταν κοντά). Για να μην με πει κανείς συνομωσιολόγο, θεωρώ ότι τυχαία συνέπεσε το Δημοτικό Συμβούλιο με την εκδήλωση...

Γενικά, απ' ό,τι φαίνεται τα αίματα ανάβουν και θα ανάψουν περισσότερο όσο πλησιάζει ο Καλλικράτης και κατ' επέκταση οι εκλογές. Αυτό φαίνεται και από την επίθεση που δέχεται το μπλογκ από συγκεκριμένους κύκλους. Το μπλογκ αποτελεί πλέον πυλώνα ενημέρωσης και κριτικής των κακώς κειμένων. Δεν ξέρω τι πρόκειται να κάνουν τα παιδιά που διαχειρίζονται το μπλογκ, δικό τους είναι στην τελική και αυτοί αποφασίζουν. Όσο όμως φιλοξενούμαι εδώ, θα συνεχίσω να γράφω απρόσκοπτα. Και αν χρειαστεί, θα προστατεύσω με όλες μου τις δυνάμεις αυτό το εγχείρημα των παιδιών για κάτι διαφορετικό. Και τότε, θα μιλήσω ανοικτά.


Mr. X

2 σχόλια:

  1. Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΡΕΜΥΔΑ ΗΤΑΝ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΧΑΙΡΟΜΟΥΝΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. otan les poli oraia ti enoeis.les kai itan makaronada, pitsa n soufle .tekmiriomeni itan n areologies san kai autes pou elege san antidimarxos tou papantwni.

    ΑπάντησηΔιαγραφή