Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Η θέση του Α. Λιβάνιου για τον νέο σταθμό ΗΣΑΠ

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δημοτική Αλλαγή - Νέα Εποχή", Αντώνης Λιβάνιος, μας έστειλε το παρακάτω κείμενο σχετικά με την κατασκευή του νέου σταθμού ΗΣΑΠ. Το παραθέτουμε αυτούσιο:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΘΕΣΗ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ «ΗΣΑΠ»
ΣΤΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Η ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ», ενόψει της δημιουργίας σταθμού του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, στο ενδιάμεσο της απόστασης των ηλεκτρογραμών μεταξύ Καλλιθέας και Μοσχάτου, έχει ξεκάθαρη θέση που δεν αποτελεί μόνο προεκλογική εξαγγελία και προγραμματική δέσμευση, αλλά απόλυτη θέση η κατασκευή του τόσο μεγάλου και σημαντικού έργου. Για την ολοκλήρωσή αυτής της κατασκευής θα αγωνισθούμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε.

Ανεξάρτητα αν μας λυπεί το γεγονός του ότι, μας απέκλεισαν οι σημερινοί ερίζοντες Δήμος και ΗΣΑΠ, από την μελέτη και τον σχεδιασμό, ενός τόσο μεγάλου και σημαντικού έργου, (εμάς δηλαδή που οραματισθήκαμε και προγραμματίσαμε την κατασκευή του), δεν αρνούμαστε την δημιουργία του γιατί εκτός από μεγάλο και σημαντικό, προκαλεί αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, από το γεγονός και μόνο ότι, το συγκεκριμένο μέσο σταθερής τροχιάς είναι το πιο φιλικό στο περιβάλλον.

Θεωρούμε ότι ο αποκλεισμός μας από τον σχεδιασμό αυτό έγινε εσκεμμένα, γιατί η θέση μας για την δημιουργία ενός σταθμού με σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές, με συνείδηση και σεβασμό στο περιβάλλον, ανάδειξη και προβολή των αρχαιοτήτων που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής, δεν ήταν μέσα στους σχεδιασμούς τους. Εμείς παρά ταύτα στηρίζουμε τις ενέργειες εκείνες, που προκαλούν την δημιουργία μιας ισόρροπης ανάπτυξης του συνόλου της πόλης, μέχρι τον οδικό άξονα της οδού Πειραιώς.

Η κατασκευή αυτού του τόσο μεγάλου έργου, δημιουργεί μείζονες ευκαιρίες νέων πηγών και δυναμικών προοπτικών, που θα δυναμώσουν τον κεντρικό ιστό της σημερινής υποβαθμισμένης αγοράς της πόλης, μέσα από την οικιστική και όχι μόνο ανάπτυξη.

Είναι γνωστό ότι, η διεξαγωγή ΛΑΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ, για συναπόφαση μετά από ολοκληρωμένη ενημέρωση των συμπολιτών μας, για τόσο μεγάλα έργα αποτελεί πάγια δέσμευσή μας.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ Π. ΛΙΒΑΝΙΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου