Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

E-mail αναγνώστη

Λάβαμε το παρακάτω e-mail από τον Γιώργο Κοψιαύτη, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιστημόνων Μοσχάτου και την παραθέτουμε αυτούσια:




Αγαπητό Μοσχάτο-live,

Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις, τα δρώμενα, τις κριτικές και επισημάνσεις που γίνονται απο το πραγματικά εξαιρετικό blog σας. Το προσωπικό μου συμπέρασμα είναι ότι ολοφάνερα πιά η δημοτική μας ζωή έχει ανάγκη από ανανέωση. Ιδιαίτερα τώρα με τον Καλλικράτη έχω να επισημάνω ότι είναι η μεγάλη ευκαιρία να βγούν στο προσκήνιο εκείνοι που έχουν αποδείξει ότι επιλέγουν τον αγώνα για το καλό του τόπου τους και όχι για τις καρέκλες και τη προσωπική τους θεσούλα. Εκείνοι που απαλλαγμένοι απο κρατικοδίαιτες εξαρτήσεις έχουν δοκιμαστεί στο στίβο της εργασίας και μπορούν ανεπηρέαστα να αλλάξουν πολλά και να ανοίξουν νέους δρόμους για όλους μας.

Το αγκάθι που ενδεχόμενα θα αντιμετωπίσει μια τέτοια διαδικασία είναι οι τοπικιστικές συντεχνιακές φατρίες και οι επαγγελματίες ασχολούμενοι με τα δημοτικά που θα αντιδράσουν φοβούμενοι ότι θα χάσουν τις θέσεις που κρατούν εδώ και 4-6 τετραετίες. Λύση όμως υπάρχει και είναι ο δημοκρατικός διάλογος που εξασφαλίζει την ενότητα και επιβάλλει την απόφαση της δημοκρατικής τοπικής κοινωνίας που ξέρει να αναγνωρίζει αλλά και να τιμωρεί.

Η κύρια όμως ομολογία,αποδοχή γιά το Mοσχάτο μας θα πρέπει να είναι ότι "μιλάμε" πλέον για ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΟΧΗΣ!

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι τα προβλήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες δεν αντιμετωπίζονται πλέον με πρακτικές ψευδεπίγραφων υποσχέσεων, κοροϊδίας και λαϊκισμού. Αυτό που πρέπει να κυριαρχήσει ως στρατηγική και να εφαρμοσθεί ανεξαρτήτου κόστους, είναι να διεκδικηθούν αιτήματα που εξασφαλίζουν αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής και συμβάλλουν σε μία διαχρονική διαδημοτική ανάπτυξη.

Όλη αυτή η καινούργια φιλοσοφία της συλλογικότητας που θα πηγάζει μέσα από ανοιχτή διαβούλευση και απο κοινή δράση και προγραμματισμό, θα οδηγήσει στην ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και στην αναβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κλείνοντας επειδή θέλω το Μοσχάτο πιό όμορφο, πιό φωτεινό, απαλλαγμένο από την ανασφάλεια και την εγκληματικότητα, πιό καθαρό, πιό ζωντανό στις γειτονιές του, πιό δραστήριο στην εμπορική αγορά του, πιστεύω ότι μόνο εμείς οι νέοι άνθρωποι, με συλλογικές δράσεις με επιστημοσύνη τεχνογνωσία και πρωτοβουλίες μπορούμε να αλλάξουμε την πόλη μας – την πόλη που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε αγαπήσαμε και ζούμε με τις οικογένειές μας!

Υ.Γ.: Επειδή διαπίστωσα ότι σας αρέσει να παίρνετε τη γνώμη των Μοσχατιωτών για διάφορα θέματα(αν και δέχεστε έντονη κριτική) σας προτείνω να θέσετε σε ψηφοφορία αν συμφωνούν οι συμπολίτες μας με την νομοθετημένη πλέον απόφαση της κυβέρνησης να λαμβάνει κάποιος τοπικός άρχοντας (αντιδήμαρχος,Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ )υποχρεωτικά μόνο ενα απο τους δύο μισθούς του αν έχει σχέση εξάρτησης με το δημόσιο.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Γιώργος Κοψιαύτης
Χημικός Μηχανικός
Μέλος Δ.Σ Συνδέσμου Επιστημόνων Μοσχάτου

3 σχόλια:

  1. TAΔΕ ΕΦΗ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

    «.Ελπίζω ότι όσοι εξ' υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ' εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ/ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της.»
    «.εφ'όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».
    Ιωάννης Καποδίστριας
    πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος, προς την Δ/ Εθνοσυνέλευση

    (και) ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. GIAUTO KI O PAPANTWNHS 8A MEINEI AIWNIOS DHMARXOS.
    DEN XARIZEI EURO!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή