Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

E-mail αναγνώστη για το Πολιτιστικό Κέντρο

Λάβαμε e-mail αναγνώστη, σχετικά με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του Πολιτιστικού Κέντρου. Το δημοσιεύουμε αυτούσιο:



Γιατί καθυστερεί το καινούριο Πολιτιστικό Κέντρο;

Αγαπητό Moschato live,

θα ήθελα να ενημερώσω τους δημότες του Μοσχάτου, αφού δεν μας ενημερώνουν οι αρμόδιοι, σχετικά με το πάγωμα του έργου στην οδό Σολωμού και Κωνσταντινουπόλεως πάνω στην πλατεία Γεννηματά. Αναφέρομαι στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Μοσχάτου, που θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Ο βασικός προϋπολογισμός του έργου υπολογίστηκε γύρω στα 4.000.000 ευρώ! Προκηρύχθηκε διαγωνισμός και ο μειοδότης ανέλαβε το έργο με έκπτωση κοντά στο 43%.

Επομένως, η τελική αξία του έργου έφτανε κοντά στα 2.400.000 ευρώ. Μετά την έναρξή του υπήρξε πρόβλημα στήριξης της οικοδομής και για αυτό έγινε αναμόρφωση του έργου και όπως ήταν λογικό, επιβαρύνθηκε ο δήμος γύρω στις 200.000 ευρώ. Στην πορεία δημιουργήθηκαν και αλλά προβλήματα με την κατασκευή του έργου. Η μόνωση των υπογείων της οικοδομής άρχιζε να μπάζει νερά και χρειάστηκαν κατά τη διάρκεια του χρόνου επιπλέον περίπου 800.000 ευρώ. Το έργο ήταν επιδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως προσέξτε: Ήταν επιδοτούμενο το ποσό των 2.400.000. Το υπόλοιπο ποσό που προέκυψε από τον νέο διαγωνισμό για την ολοκλήρωση του έργου σε νέο μειοδότη, υπολογίζεται ότι θα φτάσει κοντά στο 1.000.000 ευρώ (1.180.000 ευρώ, με 18% έκπτωση), το οποίο θα πληρώσει ο ΔΗΜΟΣ, διότι δεν φρόντισε να σκεφτεί, ότι αυτή η προσφορά έκρυβε παγίδες. Ο αρχικός μειοδότης έχει προσφύγει στα δικαστήρια για να διεκδικήσει το επιπλέον ποσό, το οποίο όπως είπαμε δεν ήταν επιδοτούμενο, με αποτέλεσμα να έχει πάρει τα συνεργεία και το έργο να παγώσει. Σκεφτείτε ότι το έργο ξεκίνησε το 2007 και δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς το πότε θα τελειώσει. Είναι προφανές, ότι υπήρξαν σοβαρές παραλείψεις από την τεχνική ομάδα του δήμου, η οποία φαίνεται, ότι δεν ήταν ειδικευμένη για να δώσει συμπεράσματα με το τι γίνεται με το γεωλογικό φαινόμενο που λέγεται Μοσχάτο και που στα 3 μετρά σκάψιμο συναντάς νερό και άμμο. Στην πορεία φάνηκε ότι το ποσοστό έκπτωσης του μειοδότη τον έδειξε όχι και τόσο αξιόπιστο. Πιστεύω, ότι έπρεπε να μπουν κάποιες δικλίδες στο διαγωνισμό και να μην κυριαρχήσει σαν πρώτο κριτήριο το οικονομικό, για να αναλάβει το έργο κάποιος, που μάλλον δεν είχε την απαιτούμενη(όπως φάνηκε) εμπειρία. Αποδεχόμενοι εμείς την έκπτωση επιβαρύναμε τον δήμο με ένα τόσο μεγάλο ποσό. Υπάρχει πολιτική ευθύνη και πρέπει να μας μιλήσουν για αυτό. Δεν μπορεί να είναι ηλίθιοι οι τεχνικοί της περιφέρειας που είχαν προϋπολογίσει το έργο στα 4.000.000.Τελικα, ο δήμος θα χρεωθεί πάνω από 1.000.000 ευρώ. Να υπήρχε μια προσφορά με έκπτωση 10% να το καταλάβω. Όταν μιλάμε για τέτοια εξωφρενική έκπτωση, είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι κάτι περίεργο συμβαίνει; τα συμπεράσματα δικά σας.

Για το Moschato live

Ένας απλός κάτοικος Μοσχάτου

3 σχόλια:

  1. EPITELOUS NA MA8OUME KI EMEIS TI GINETAI SE AUTH THN POLH!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΘΕ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΛΟΓΕΙΘΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΕΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 6ΤΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή