Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Απάντηση στο "Ζούμε Μοσχάτο"

Λάβαμε σε e-mail την ανάρτηση του Γιώργου Μαρίνου Παπανικολάου στο προσωπικό του blog, Ζούμε Μοσχάτο.

Την ανάρτηση μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Αρχικά, θέλουμε να τονίσουμε ότι θεωρούμε την συγκεκριμένη ανάρτηση καλοπροαίρετη και ότι δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος αντιπαλότητας μεταξύ των δύο blogs. Ο καθένας έχει την γνώμη του, την σκοπιά του και με βάση αυτά γράφει τις σκέψεις του.

Θα θέλαμε να σταθούμε, όμως, σε λίγα σημεία και να απαντήσουμε σε αυτά:

1. Η ανάρτηση μιλάει για πόλεμο ανθρώπων υποψηφίων. Δεν είμαστε άνθρωποι κάποιου υποψήφιου, είμαστε μόνο πολίτες του Μοσχάτου και παρουσιάζουμε ειδήσεις και γνώμες που αφορούν το Μοσχάτο.

2. Δεν έχουμε ως στόχο ανθρώπους και προσωπικότητες, παρά μόνον καταστάσεις. Όταν χρειαστεί να αναφέρουμε ονόματα, το κάνουμε, γιατί πώς αλλιώς μπορεί να παρουσιαστεί μια είδηση; Επίσης, προσέχουμε πάρα πολύ στην φρασεολογία μας. Δεν έχουμε χαρακτηρίσει κανέναν "κλέφτη", "ψεύτη" ή οτιδήποτε που θα μπορούσε να θίξει την υπόληψή του. Εμείς παρουσιάζουμε (και καυτηριάζουμε) καταστάσεις. Όποιος διαφωνεί με αυτά που γράφουμε, ας βγει να μας διαψεύσει.

3. Περί ανωνυμίας: Το blog αυτό δεν είναι τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό ή δημοσιογραφικό συγκρότημα. Μια παρέα είμαστε που θέλουμε να ενημερώνουμε τον κόσμο του Μοσχάτου. Δεν θέλουμε να αναδείξουμε τους εαυτούς μας, παρά μόνον τις καταστάσεις που παρουσιάζουμε και τις απόψεις μας.

4. Νομικές προεκτάσεις: Ο νόμος περί τύπου δεν εφαρμόζεται στα blogs (ιστολόγια), έπειτα από απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά (απόφαση 4980/2009). Περισσότερα, εδώ.

5. Ευχαριστούμε (ειλικρινά) για την συμβουλή, αλλά εμείς δεν απευθυνόμαστε σε αυτούς που μας την φυλάνε, αλλά στους αναγνώστες μας. Αυτοί είναι που κατά εκατοντάδες μπαίνουν καθημερινά, μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους και μας γεμίζουν ευθύνες για την συνέχεια και μας έφεραν στην πρώτη θέση των Μοσχατιώτικων sites/blogs τόσο γρήγορα.

Mε το όνομα που πλέον γνωρίζει όλο το Μοσχάτο,

Μοσχάτο Live!
http://moschato-live.blogspot.com

5 σχόλια:

  1. EMENA M'ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ. ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΡΠΕΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mάλιστα, την εξέλιξη αυτή με την απόφαση 4980/2009, δεν την γνώριζα, είχα μείνει σε παλαιότερη συνέντευξη του Σωτηρόπουλου. Τα ανώνυμα κακόβουλα σχόλια σε αναρτήσει δημιουργούν ποινική ευθύνη στον διαχειριστή του blog, και εκεί έρχονται τα moderation rights που σας ανέφερα. Η κριτική η δική μου εντοπίζεται στο ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για άτομα που δεν είναι δημόσια πρόσωπα. Πρώτον γιατί πολλές φορές δεν μπορούν να υπερασπίσουν τον εαυτό τους και δεύτερον γιατί δεν ηθικά αποδεκτό να κράζουμε μη "επώνυμους". Οι "επώνυμοι" και έχουν τη δυνατότητα να υπερασπίσουν τις προσωπικοτητές τους και οφείλουν να δέχονται κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Noμίζω ότι οι εξελίξεις στο νέο blog με δικαιώνουν... Ο καθένας γράφει ανώνυμα και γράφει ότι θέλει, για όποιον θέλει.. Περαστικά στους θιασώτες της ανωνυμίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. OI NEKROI DEDIKAIONTAI!!

    'H OPWS KALUTERA ELEGE O STALIN:"ASTOUS NEKROUS NA PROXWROUN".

    MALLON ESENA EIXE STO MUALO TOU,OTAN TO ELEGE :).

    ΑπάντησηΔιαγραφή