Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες από τον εμπρησμό στο 2ο Λύκειο

Το Μοσχάτο Live! βρέθηκε στο 2ο Λύκειο Μοσχάτου, το οποίο υπέστη εμπρησμό χθες το βράδυ.

Το σχολείο ήταν γεμάτο παιδιά που έδιναν τις εξετάσεις τους (οι οποίες έγιναν κανονικότατα), ενώ παρόντες ήταν και οι καθηγητές.


Συνομιλήσαμε με την Διευθύντρια του 2ου Λυκείου, κ. Ρόκα, η οποία μας ενημέρωσε ότι οι άγνωστοι τοποθέτησαν χαρτιά κάτω από το κλιματιστικό που βρίσκεται έξω από το γραφείο των καθηγητών και ύστερα του έβαλαν φωτιά. Το κλιματιστικό ήταν γεμάτο φρέον, με αποτέλεσμα η φωτιά να φουντώσει και να καεί το κομμάτι της πρόσοψης, όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Η ατμόσφαιρα στο γραφείο των καθηγητών χθες το βράδυ ήταν αποπνικτική, λόγω του καπνού που είχε εισέλθει.



Εντύπωση προξενεί ότι το σχολείο είχε γίνει στόχος και προχθές, όταν άγνωστοι έσπασαν τζάμια, με άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία.


Εμείς θεωρούμε ότι το πλέον σημαντικό σε τέτοιες υποθέσεις, όπως ο εμπρησμός των δύο Λυκείων ή υπόθεση-σοκ με την βασανιστική δολοφονία των χελώνων στο 2ο Γυμνάσιο είναι να βρίσκονται τα κίνητρα των ενεργειών. Ειδικά όταν οι δράστες είναι παιδιά. Είναι καιρός να μπουν ειδικοί επιστήμονες και να εξετάσουν τόσο τα παιδιά, όσο και τις οικογένειες τους, ώστε να βρουν την ρίζα του κάθε προβλήματος.

*** Στο 2ο Λύκειο Μοσχάτου βρέθηκαν το πρωί ο Αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Μοσχάτου Παναγιώτης Μαντζαβάς (ο οποίος είναι και Πρόεδρος του 15μελούς του Λυκείου) και το μέλος του Συμβουλίου, Βασίλης Οικονόμου, οι οποίοι συνομίλησαν με την διευθύντρια και τους καθηγητές για το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου