Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Το Χαμόγελο του Παιδιού έρχεται στο Μοσχάτο

Δελτίο Τύπου: 1998 – 2011 - 13 χρόνια ζωής στο σπίτι μας στη Νίκαια τελειώνουν, μια νέα ζωή ξεκινάει στο νέο μας σπίτι στο Μοσχάτο. Σας περιμένουμε τη Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011 και ώρα 19.30 για να πούμε όλοι μαζί αντίο στα 13 χρόνια που ζήσαμε στο σπίτι αυτό, τα 26 παιδιά μας και εμείς.

Λόγω οικονομικών δυσκολιών «Το χαμόγελο του Παιδιού» αδυνατεί να παραμείνει στο σπίτι μας στη Νίκαια και έτσι τα 26 παιδιά μας θα μείνουν στο νέο μας ιδιόκτητο σπίτι στο Μοσχάτο. Εάν είχαμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε τους απαραίτητους πόρους για τη λειτουργία του σπιτιού μας στη Νίκαια, θα μπορούσαμε στο καινούριο σπίτι στο Μοσχάτο να στεγάσουμε 25 ακόμα παιδιά, που η απομάκρυνσή τους από το σπίτι τους κρίνεται επιβεβλημένη από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Λίγα λόγια για το Σπίτι που αποχαιρετούμε στη Νίκαια και το σπίτι που θα μας υποδεχτεί στο Μοσχάτο:

Νίκαια, Απρίλιος 1998
«Το χαμόγελο του Παιδιού» ανοίγει τα φτερά του σε μια ήσυχη γειτονιά της Νίκαιας. Ο Δήμος Νίκαιας εκμίσθωσε και παραχώρησε στον Οργανισμό μας ακίνητο επί των οδών Αργυρουπόλεως 9 και Άνω Τζουμαγιάς, για να αξιοποιηθεί και να καλύψει τις ανάγκες μας.

Ξεκινήσαμε δειλά και δημιουργήσαμε έναν χώρο πολλαπλών δραστηριοτήτων, με τη βοήθεια των συνεργείων του Δήμου αλλά και πολλών ιδιωτών. Ο χώρος διαμορφώθηκε σταδιακά. Στην αρχή στεγάστηκε η Κοινωνική Υπηρεσία, η Γραμμή SOS 1056 και η Τράπεζα Ειδών, όπου συγκεντρώνονταν είδη για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών μας και οικογενειών που αντιμετώπιζαν προβλήματα διαβίωσης. Το υπόλοιπο κτίριο διαμορφώθηκε κατάλληλα για τη διαμονή παιδιών. Αρχικά το play room, η τραπεζαρία, η κουζίνα και μετά τα υπνοδωμάτια.

Νίκαια, Δεκέμβριος 1998
Στο σπίτι μπήκαν τα πέντε πρώτα παιδιά μας! Οι χώροι ζωντάνεψαν. Παιδικές φωνές, χαμόγελα και αγωνίες ξεκίνησαν όλα με μία διάθεση αγάπης και φροντίδας. Σιγά σιγά το ένα παιδί διαδέχτηκε το άλλο και σε μικρό χρονικό διάστημα γίναμε μία μεγάλη πολύτεκνη οικογένεια με πρωταγωνιστές τα παιδιά μας.

Νίκαια, Οκτώβριος 2007
Ο Δήμος Νίκαιας λόγω οικονομικών δυσκολιών σταμάτησε να καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα του σπιτιού (ενοίκιο, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ) και όλα πλέον επιβάρυναν «Το χαμόγελο του Παιδιού».

Σήμερα,
Αποχαιρετούμε το σπίτι μας στη Νίκαια, μετά από 13 χρόνια, λόγω των τεράστιων οικονομικών υποχρεώσεων του συγκεκριμένου χώρου. Αφήνουμε πίσω μας 13 χρόνια ζωής. Αφήνουμε τη ζεστή «αγκαλιά» του σπιτιού μας στη Νίκαια, τη γειτονιά μας, τους φίλους μας, τους δασκάλους μας...

Είμαστε όμως ευτυχείς γιατί ένα νέο, υπέροχο σπίτι μας περιμένει στο Μοσχάτο, έτοιμο να ανοίξει την αγκαλιά του στα 26 παιδιά μας. Το νέο μας σπίτι στο Μοσχάτο ξεκίνησε μετά από δωρεά ενός ακινήτου από ιδιώτη, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του. Το συγκεκριμένο οίκημα, κατεδαφίστηκε και χάρη στα GOODY’S με το ARGOUDAKI το 2008, το LIMMAT FOUNDATION και την Τεχνική εταιρεία ΕΜΒΑΤΗΣ Α.Ε., ξεκίνησε η ανέγερση του νέου σπιτιού, που άμεσα θα είναι έτοιμο!

Περισσότερες πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Νίκαια
Τηλ. 2104256040 – Fax 2104256070
e-mail nikaia@hamogelo.gr
Το Χαμόγελο του Παιδιού
Γραφείο Τύπου
e-mail: press@hamogelo.gr
Τηλ: 2103306140

2 σχόλια:

  1. με το καλο να ερθουν,θα τους περιμενουμε με ολανοιχτη αγκαλια κ θα τους βοηθησουμε ολοι οπως μπορουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι σημαντικο για τους Μοσχατιωτες.Δηλωνω εθελοντρια με ολη μου την ψυχη.Αξιζει τον κοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή