Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Επιστολή στην Ε.ΘΕ.Λ. από τον Δήμο για την στάση του Χ96

Επιστολή στην Ε.ΘΕ.Λ. ΑΕ απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου, Γιώργος Δαμηλάκος, σχετικά με την παύση της στάσης "Γυμνάσιο" στην διαδρομή της γραμμής Χ96 που εκτελεί το δρομολόγιο Αεροδρόμιο - Πειραιάς.

Θυμίζουμε ότι το Μοσχάτο Live! είχε αναδείξει το θέμα, ύστερα από e-mail αναγνώστριας που δημοσιεύσαμε πριν λίγες ημέρες.

Αναλυτικά η επιστολή:

ΠΡΟΣ:
Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο Ε.ΘΕ.Λ. Α.Ε.
κύριο, Κωνσταντίνο Καραγιαννόπουλο

Κοιν.:
Διευθυντή κίνησης Ε.ΘΕ.Λ. Α.Ε.
κύριο, Παναγιώτη Παπαντωνόπουλος

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ «ΓΥΜΝΑΣΙΟ» ΤΗΣ
ΓΡΑΜΜΗΣ Χ96 ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ

Αξιότιμοι κύριοι,

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, με πρόσφατη απόφασή του (ΑΔΑ: 4Α3Ψ46ΨΧΕ3-Ν) ίδρυσε τη στάση με ονομασία «ΓΥΜΝΑΣΙΟ» με Κ.Σ. 320026 που βρίσκεται επί της Λεωφ. Ποσειδώνος και μεταξύ των οδών Στρ/γου Μακρυγιάννη και Πίνδου για την λεωφορειακή γραμμή Χ96 στην κατεύθυνση προς Πειραιά. Αυτή η απόφαση και η δημιουργία της στάσης ανταποκρινόταν πλήρως και στο αίτημα που είχε κατατεθεί από το Δήμο στις 28/4/10 (αρ. πρ.: 4469), όπου και καταγραφόταν η αναγκαιότητά της προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι του Μοσχάτου.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχθεί πλήθος παραπόνων από τους επιβάτες και κατοίκους - επισκέπτες του Μοσχάτου, γιατί ξαφνικά και χωρίς καμία αιτιολόγηση, τα λεωφορεία δε σταματούν στη στάση «ΓΥΜΝΑΣΙΟ». Τόσο ο ΟΑΣΑ όσο και ο Δήμος, ήδη με δελτία τύπου και ανακοινώσεις στα Μέσα είχαν γνωστοποιήσει τη στάση στο κοινό.

Θεωρούμε την επαναλειτουργία της στάσης «ΓΥΜΝΑΣΙΟ» απαραίτητη. Η παύση της κρίνεται αδικαιολόγητη, από τη στιγμή που η ύπαρξή της καλύπτει μεγάλος μέρος των αναγκών του επιβατικού κοινού. Παρακαλούμε όπως εξετάσετε άμεσα το ζήτημα, έτσι ώστε να μας δοθεί μία επίσημη απάντηση σχετικά με την –προσωρινή ελπίζουμε- παύση της και την πιθανότητα επαναλειτουργίας της.

Με εκτίμηση,

ΔΑΜΗΛΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αντιδήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου

1 σχόλιο:

  1. Το προηγούμενο Σάββατο γυρίζοντας από το αεροδρόμιο, το Χ96 δε σταμάτησε ούτε έξω από το Καραΐσκάκη όπου και ήξερα πως κάνει στάση. Κόπηκε ΚΑΙ αυτή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή