Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Forfree.gr: "Ο ποδηλατόδρομος στο Μοσχάτο θυμίζει Ευρώπη"

Στο γνωστό site Forfree.gr, το οποίο έχει ως κεντρικό σύνθημα "Ζήστε την πόλη χωρίς πορτοφόλι", φιλοξενείται ο ποδηλατόδρομος του Μοσχάτου, στην στήλη "Βόλτες", στην οποία υπάρχουν μέρη της Αθήνας που είναι κατάλληλα για περπάτημα ή για ποδήλατο.

Ας δούμε τι γράφει το site για τον ποδηλατόδρομο του Μοσχάτου:

Ποδηλατόδρομος Μοσχάτου

Αν και έχει μήκος μόνο ένα χιλιόμετρο περίπου, μας κάνει να χαιρόμαστε γιατί επιτέλους συναντάμε στην Αθήνα ό,τι θαυμάζουμε στις Ευρωπαϊκές πόλεις. Μας προτρέπει επίσης να φανταζόμαστε τις αθηναϊκές γειτονιές…κάπως αλλιώς, με αντίστοιχους τέτοιους ποδηλατοδρόμους., έτσι που να είναι αναμφίβολα πιο όμορφες αλλά και βιώσιμες.

Για να φτάσετε εκεί:

Φορτώστε το ποδηλατάκι σας στον ηλεκτρικό και κατεβείτε στην Καλλιθέα. Μόλις αποβιβαστείτε από τον σταθμό, κάντε δεξιά στα σκαλάκια που βρίσκονται απέναντι από τον «Γρηγόρη» και ακολουθείστε τον πεζόδρομο της οδού Πατριάρχου Γρηγορίου.

Στο 2ο στενό στρίψτε αριστερά στην οδό Φορνέζη και στο τέρμα της, βρίσκεστε στο ποτάμι (Ιλισσός). Εδώ ξεκινά ο ποδηλατόδρομος, στην οδό Σαλαμίνος, η οποία στη συνέχεια θα μετονομαστεί σε Ιλισσού. Προσέξτε ένα ροζ σπιτάκι με κήπο που εξέχει στο δρόμο: τι καλά θα ήταν αν η πόλη μας είχε περισσότερο χρώμα – φανταστείτε τις πολυκατοικίες βαμμένες με διάφορα χρώματα, δε θα ήταν πιο ωραία;.Όταν τελειώνει ο ποδηλατόδρομος, σας προτείνουμε να συνεχίσετε ως το τέλος της οδού Ιλισσού. Είναι ήσυχος δρόμος, χωρίς μεγάλη έλευση αυτοκινήτων. Θα βρεθείτε στην μικρή παραλιακή, κοντά στη θάλασσα. Έχετε δύο επιλογές. Είτε θα πάτε αριστερά προς Τροκαντερό, είτε δεξιά προς Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Όποιες από τις δύο επιλογές και να κάνετε, θα πρέπει να περάσετε απέναντι, κάτω από την υπόγεια διάβαση, για να βρεθείτε στην παραλία. Στρίψτε στο τέλος της οδού Ιλισσού αριστερά, περάστε με προσοχή το γεφυράκι που έχει το κακό του το χάλι και συνεχίστε ευθεία. Θα περάσετε τη συμβολή με τη Θησέως και στα 300 περίπου μέτρα θα δείτε απέναντι την υπόγεια διάβαση.

Καλή βόλτα!

7 σχόλια:

  1. ΜΑΛΛΟΝ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΜΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΜΑ ΜΟΣΧΑΤΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΖΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟΥ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΥ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ
    ΕΦΤΑΣΑ ΣΤΑ 41 ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΑΘΙΓΓΑΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο δίκιο έχεις συνάδελφε ποδηλάτη!!!! Όποιος κυκλοφορεί έστω και λίγο με ποδήλατο βάζει τα γέλια με αυτό το άρθρο. Είναι ντροπή να χαρακτηρίζουμε ποδηλατόδρομο 1000 μέτρα. Για εμάς που κυκλοφορούμε με ποδήλατο ούτε για ζέσταμα δεν είναι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΙΣ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΣΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΘΕΛΕΤΕ .... ΕΔΩ ΚΑΡΑΒΙΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΙΜΟΥ ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ !!!

    Μ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είπα να μην σχολιάσω καθόλου αλλά με αυτά που διαβάζω δεν μπόρεσα να κρατηθώ. Πραγματικά διαβάζοντας το παραπάνω σχόλιο σχετικά με τις σκανδιναβικές χώρες μπορεί κανείς να εντοπίσει γιατί η Ελλάδα κατάντησε έρμαιο συμφερόντων και καταντήσαμε να πιάσουμε πάτο. Αν δεν μας είχε πιάσει μανία νεοπλουτισμού και μόστρας τα προηγούμενα χρόνια με μόνη έννοια την απόκτηση περισσότερων κυβικών απο το διπλανό και δίναμε μεγαλύτερη σημασία σε ζητήματα όπως αυτό το κατ'όνομα και μόνο έργο υποδομής η ζώη μας σήμερα θα ταν πολύ διαφορετική και ο 'Ελληνας θα χε τώρα περισσότερα όπλα αντίστασης. Γιατί ένας σωστός ποδηλατόδρομος δεν θα ταν μόνο μια κάποια λύση στα προβλήματα κόστους βενζίνης και ΜΜΜ αλλά σχετίζεται άμεσα με το επίπεδο πολιτισμού μας, με τη σχέση μας με το περιβάλλον και το σώμα μας. Οπότε ναι ίσως και να μην μας αξίζει το όνειρο της σκανδιναβίας αφού τελίκα ούτε καν καταλαβαίνουμε κάποιοι γιατί μιλάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μ.Γ. 8:32 μ.μ. για σενα μπορει να μην ειναι χρησιμοι οι ποδηλατοδρομοι αλλα για αλλους ειναι. Προφανως δεν ειχες και στο χωριο σου για αυτο δεν καταλαβαινεις την σημασια του. Στην περιοχη μας αλλα φταινε και ειμαστε ετσι. Πρωτο και σημαντικοτερο ειναι οι ανθρωποι, οπως εσυ ασ πουμε. Με βλαχους δεν παμε μπροστα. Σιγουρα η λεξη ποδηλατροδρομος 1000 μετρων προκαλει γελιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1 χιλιόμετρο ρε παιδιά είναι το Μοσχάτο από άκρη σε άκρη, πόσο περιμένετε να είναι ο ποδηλατόδρομος δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενταξη αλλα τουλαχιστον να μην μας δουλευουν κιολας οσο για τον Μ.Γ ας μην σχολιασω καλυτρερα να γυρισει στο χωριο του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή