Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ανοίγουν οι αυλές στα σχολεία Μοσχάτου και Ταύρου

Ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων Μοσχάτου και Ταύρου ανοίγει τις αυλές σχολείων της πόλης. Συγκεκριμένα, τα 1ο, 3ο και 6ο Δημοτικό Μοσχάτου, όπως και το 4ο Δημοτικό μαζί με το ΕΠΑΛ Ταύρου θα ανοίγουν το απόγευμα ώστε τα παιδιά να αθλούνται στο μπάσκετ, στο βόλλεϋ, στο πινγκ - πονγκ και στο χάντμπολ.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Δημάρχου Μοσχάτου - Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, σχετικά με το θέμα, καθώς και την αφίσα:

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ 
ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΥΛΕΣ»

Αγαπητοί γονείς, φίλες και φίλοι,

Ο Αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παιδείας. Η σωματική άσκηση συμβάλει άμεσα στην οργανική και ψυχική προαγωγή των νέων, στοιχεία απαραίτητα για την πνευματική τους ανάπτυξη.

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου μέσω του Τομέα Αθλητισμού, ξεκινά ένα πρότυπο πρόγραμμα, τις «Ανοιχτές  αυλές».  Αποτελεί βασική προτεραιότητά μας η ανάπτυξη του αθλητικού τομέα και ιδιαίτερα του μαζικού, μαθητικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού. Έτσι, σχεδιάσαμε αυτό το πρόγραμμα  που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά που φοιτούν στα Δημοτικά σχολεία  του Δήμου μας και είναι εντελώς δωρεάν.

Οι «Ανοιχτές αυλές» απευθύνονται σε παιδιά 6-12 χρονών. Συνδυάζουν την κινητική προσαρμοστικότητα, τη διαμόρφωση της σωματικής διάπλασης και της πνευματικής καλλιέργειας, καθώς και τη διαμόρφωση του αθλητικού χαρακτήρα και συνείδησης των παιδιών.

Στα πλαίσια του προγράμματος  δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές της πόλης μας να γνωρίσουν τα πιο δημοφιλή και μη, ολυμπιακά αθλήματα, υπό την επίβλεψη έμπειρων και εξειδικευμένων καθηγητών φυσικής αγωγής. Αθλήματα όπως ΜΠΑΣΚΕΤ, ΒΟΛΕΪ, ΧΑΝΤΜΠΟΛ και ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ, διδάσκονται σε σχολικές αυλές και αίθουσες των σχολείων τόσο της περιοχής του Μοσχάτου όσο και του Ταύρου.

Σκοπός μας είναι μέσα από αυτό το πρόγραμμα  να ενεργοποιήσουμε αθλητικά όλους τους μαθητές των σχολείων μας και να τους κεντρίσουμε το ενδιαφέρον, ώστε να ασχοληθούν πιο ενεργά με την άθληση-άσκηση.

Στην προσπάθειά μας αυτή σας προτρέπουμε και σας καλούμε να γίνετε αρωγοί με την συμμετοχή των παιδιών σας.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου

Ανδρέας Γ. Ευθυμίου
 
Δείτε και την αφίσα, με τις πληροφορίες (για να την δείτε σε πραγματικό μέγεθος, κάντε κλικ επάνω σε αυτήν):


4 σχόλια:

  1. Γίνεται μια προσπάθεια να ανοίξουν οι προαύλιοι χώροι σχολείων ,όχι όπως ήταν το χρόνιο αίτημα των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων ‘χώροι για όλα τα παιδιά ’,αλλά σαν ένα πρόγραμμα του δήμου Μοσχάτου – Ταύρου που μοναδικός σκοπός του είναι η δημιουργική απασχόληση των γυμναστών του ΟΝΑ.
    Καλά λένε στα μέρη μου ‘προς τα ολότελα καλή και η Παναγιώταινα’.
    Όπως όλη η Ελλάδα άλλωστε βολευόμαστε και βολεύουμε όπως και όσους μπορούμε!!!!!!
    Αναρωτιέμαι δεν τους έχουν μείνει ελεύθεροι χώροι άθλησης για δωρεάν παροχές στο δήμο μας;;;;;
    Μαρέτσικος Θεόδωρος
    Μέλος ΔΣ Ένωσης γονέων & κηδεμόνων Μοσχάτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κυριε θοδωρε εχεισ βρει ποτε σου κατι καλο
    αλλα εσυ εισαι νεοφιλευθεροσ σοσιαλιστησ
    ποια η προσφορα σου στην κοινωνια μονο κριτικη και αρνηση μηπωσ δεν ησουνα γραμματεας τοπικησ μαιμου
    ο προηγουμενοσ δημαρχοσ δεν σου αρεσε ο τωρινοσ το ιδιο μονο ο δικοσ σου τα λεει καλα για πεσ μασ στουσ αλλουσ δημουσ τι γινεται ανοιγουν οι αυλλεσ των σχολειων και εσυ κανεισ αντισταση για ποιανου το ωφελοσ εισαι η αντιδραση και οτι πιο αναχρονιστικο υπαρχει στην κοινωνια εσυ και οι ομοιοι σου μονο κομπλεξ και ιδεα και λογια μεγαλα και συκοφαντιεσ σα δεν ντρεπεσαι γιαυτο τα ακουσε και η απο τον ....γιατι τησ αρεσε η λασπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι λέω εγώ που όλα τα βλέπουμε κάτω από το μικροκομματικό πρίσμα και τα κριτικάρουμε... Δυστυχώς, το μόνο που ξέρουν κάποιοι είναι να πετάνε σκατά στον ανεμιστήρα και όποιον πάρει ο χάρος, μόνο και μόνο για να κανουν την κριτική τους...

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή