Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Καταγγελία για τον "Δάσκαλο" από την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Μοσχάτου καταγγέλει τον υπογράφοντα κειμένου που δημοσιεύτηκε σε τοπικό ιστολόγιο ως "Δάσκαλο", σε σχέση με το θέμα των Ανοιχτών Αυλών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταγγελία γίνεται με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου την Ένωσης, στο οποίο συμμετείχαν τα 4 από τα 5 μέλη της.


ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Μοσχάτου, κατόπιν ανάρτησης κακόβουλης – προσβλητικής – παραπλανητικής – ψευδούς και δόλιας αναφοράς κάποιου «Δάσκαλου» (όπως υπογράφει) που αναρτήθηκε σε τοπικό ιστολόγιο με τίτλο «Καταγγελτικά ήθη και έθιμα» στις 10/11/11, είναι υποχρεωμένη να απαντήσει για την αποκατάσταση της αλήθειας:

Ο εν λόγω «Δάσκαλος» έχει μπλέξει την παιδαγωγική του ιδιότητα με αυτή του μέλους αντιπολιτευτικής δημοτικής παράταξης και του τιμωρού σε θέματα παντός επιστητού. Σε όλα έχει γνώμη και άποψη, με γνώμονα πάντα το μικροκομματικό του συμφέρον και την αυτοπροβολή του.

Έτσι λοιπόν, μπήκε στον κόπο να κατηγορήσει την  Ένωση ότι τάχα θα καταγγείλει τρεις Διευθυντές σχολείων του Μοσχάτου για την καθυστέρηση του προγράμματος «Ανοιχτές Αυλές» του Δήμου μας, πράγμα το οποίο δεν συνέβη ποτέ.

Ούτε τέθηκε καμία ψηφοφορία στην Συνέλευσή μας στις 9/11/11. Η μόνη αναφορά για το θέμα ήταν η διαπίστωση ότι το πρόγραμμα καθυστέρησε για έναν και πλέον μήνα γιατί η Σχολική Σύμβουλος στην οποία ανήκουν τα σχολεία του Μοσχάτου, για δικούς της λόγους, καθυστέρησε αδικαιολόγητα να εκδώσει σχετική άδεια, ενώ ο αντίστοιχοι Σχολικοί Σύμβουλοι του Ταύρου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την εξέδωσε σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Το αποτέλεσμα ήταν τελικά, το πρόγραμμα αντί να ξεκινήσει αρχές Οκτωβρίου να ξεκινήσει μέσα Νοεμβρίου.

Πάγια θέση της Ένωσης, εδώ και 8 χρόνια, είναι το άνοιγμα των αυλών των σχολείων, έχοντας καταθέσει προτάσεις και ιδέες. Σήμερα, σε πείσμα των καιρών, οι αυλές επιτέλους ανοίγουν, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει το εγχείρημα. Εμείς οφείλουμε να στηρίξουμε την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις, μπαίνοντας μπροστά, σε συνεργασία με τον Δήμο, τους οικείους Συλλόγους μας και όλους τους εμπλεκόμενους στην σχολική κοινότητα.

Με τους εκλεκτούς Διευθυντές κ. Γερασιμόπουλο, κα. Νίκα και κ. Μπερή που εμπρηστικά αναφέρει ο «Δάσκαλος» έχουμε άριστες σχέσεις και επικοινωνία. Αποκλειστικός σκοπός του εν λόγω «Δασκάλου» δεν είναι όσα προαναφέραμε στην αρχή της ανακοίνωσης και που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, είναι και η διάρρηξη των στενών σχέσεων γονέων και εκπαιδευτικών που πάντα βρίσκονται σε στενή συνεργασία με κοινούς σκοπούς και εκδηλώσεις για το καλό των παιδιών μας και την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου.

Τίποτα δεν μας χωρίζει. Πολλά μας ενώνουν.

Υ.Γ.: Ο λόγος που βάζουμε τα εισαγωγικά στην λέξη Δάσκαλος είναι για να μην υπάρξει καμία σύνδεση του συγκεκριμένου με τους υπόλοιπους αγαπητούς Δασκάλους που εκτιμάμε αφάνταστα και νιώθουμε ασφάλεια αφήνοντας τα παιδιά μας στα χέρια τους.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΣΠΥΡΟΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΑΪΝΑΚΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ

7 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ !!!! Κάποιοι που είναι απλά αντιπολίτευση χωρίς όφελος πρέπει να μπαίνουν στη θέση τους ειδικά όταν κάνουν τέτοια ξεφτιλισμένα τρικ...Δυστυχώς η ασυδοσία δίνει και παίρνει. Μαζί σας για τις αυλές, σε τέτοιες εποχές η κοινωνική συνεργασία και συνεννόηση είναι το μοναδικό μας όπλο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο αντιπολιτευτικός λόγος είναι βασικό και απαραίτητο στοιχείο της δημοκρατίας. Και ποτέ δεν πρέπει να φιμώνεται. Ο αντιπολιτευτικός λόγος όμως πρέπει να διέπεται και από τους στοιχειώδεις κανόνες ηθικής. Όχι μόνο πολιτικής ηθικής αλλά και κοινής ή αλλιώς κοινωνικής ηθικής. Παρακολουθώ κι εγώ τα καμώματα του Δάσκαλου ενίοτε. Κάποιες φορές είναι εύστοχος στις παρατηρήσεις του, κάποιες άλλες φορές όμως και δυστυχώς τις περισσότερες, δίνει στην αντιπολιτευτική του ιδιότητα μεγαλύτερη βαρύτητα από την υποχρέωση του να βλέπει με καθαρό βλέμμα τα γεγονότα και πέφτει σε μια παγίδα που απαξιώνει τον ρόλο του και σαν εκπαιδευτικού αλλά και σαν ενεργού πολίτη του δήμου μας. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά αλλά κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα με την καταγγελία τής Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων για τον εν λόγω δάσκαλο.
    Με το συνωμοτικό του τρόπο συμπεριφοράς και την και με την υπερκινητικότητα που τον διακρίνει στήν μονότονη αντιπολιτευτική του δράση δεν προσφέρει τίποτα και πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παλληκάρια της φακής, ότι έμαθε ο κ.Ζώταλης τα ίδια έμαθαν κι άλλοι όπως ο κ. Μπερής.Αφού ξέρετε πολύ καλά ότι τα μετέφερε ο κ΄.Μαρέτσικος καταγγείλτε κι αυτόν.Άλλωστε σε αυτό είστε άριστοι.
    Εχετε βρει το μπελά σας μ αυτό το "δάσκαλο".Βλέπετε δεν είναι όλοι ξεσκονίστρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια μόνο παρατήρηση.Πόσες συμμετοχές είχαμε τις πρώτες ημέρες του προγράμματος?Ας βγάλει η ένωση μια ανακοίνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΤΙΣ ΑΥΛΕΣ .ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΨΙΧΟΥΛΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΥΛΕΣ ΤΟ ΖΗΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΟΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ . ‘Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣ ΛΕΝΕ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟ ΕΤΡΕΞΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΣΧΕΔΟΝ ΜΟΝΙΤΗΣ ΄’ΧΩΡΙΣ,ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΚΤΑΝΗ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΑΝΤΑ. ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ .Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΣΥΧΑΡΗΤΙΡΙΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΤΕ ΕΡΓΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΚΟΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή