Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ένα σχόλιο διαφορετικό από τα άλλα - Μια ιστορία ζωής

Στην ανάρτηση σχετικά με τα χρήματα που χρειάζονταν για τα φάρμακα του Ρήγα, ο οποίος πριν λίγες μέρες υπέκυψε στα τραύματά του, λάβαμε ένα σχόλιο, αρκετά διαφορετικό από τα άλλα.

Η αναγνώστρια που μας το έστειλε μοιράζεται την προσωπική της ιστορία και εμείς θεωρούμε ότι αυτό το σχόλιο, που είναι διαφορετικό χρειάζεται να το διαβάσουν όλοι όσοι επισκέπτονται το blog.

Γι' αυτό το παραθέτουμε, αφού το ξαναγράψαμε (χωρίς να αλλάξουμε τίποτα), ώστε να γίνει διαβαστεί εύκολα. Γιατί αξίζει να διαβαστεί:

Καλημέρα σε όλους εσάς τους παραπάνω φιλόζωους και μη. Θα ήθελα να σας πω λίγο από την δικιά μου ιστορία. 

Είμαι παιδί μιας πρώην καλά οικονομικά οικογένειας που μας κακοποιούσε όλους ο πατέρας μας με κάθε τρόπο. Η μητέρα μου έτρωγε ένα καράβι ξύλο. Όσο για μένα, αν εξαιρέσουμε τα καψίματα, τα κοψίματα, ξύλο και βασανιστήρια, συν όλες τις άλλες μορφές κακοποίησης.

Τα χρόνια μου αυτά παρακάλεσα τους συγγενείς μου, τους δάσκαλούς μου, φίλους, γείτονες και όποιον μπορούσε να με βοηθήσει, να με σώσει, να με πάρει από αυτήν την κατάσταση.

Όλοι λέγανε το καημένο και μετά γύριζαν την πλάτη και έφευγαν.

Συνάντησα άπειρους σαν τον παραπάνω άγνωστο που προτιμάει να δώσει την βοήθεια στα ορφανά κτλ. και που εγώ θα ορκιζόμουνα ότι δεν έχει βοηθήσει κανέναν στην μικρή μίζερη ζωή του, γιατί εμένα μου τα πήραν κάποτε όλα και έμαθα να δίνω και στους ανθρώπους και στα ζώα.

Έζησα πολλά χρόνια στο εξωτερικό και σπούδασα παιδαγωγός και αυτό που έμαθα ήταν να ξεχωρίζω τους καλούς από τους κακούς και υπάρχει ένας απλός κανόνας: Ο καλός ποτέ δεν θα ξεστομίσει "μην δώσεις, μην βοηθήσεις" είτε για ανθρώπους είτε για ζώα. Να μάθετε όταν οι άνθρωποι βοηθάνε να μην είστε αρνητικοί, γιατί μπορεί μια μέρα να ξυπνήσετε στην άκρη του δρόμου και ο μόνος που να δεχτεί να σας ζεστάνει να είναι ένας σκύλος.

Κάποτε στην ηλικία των 12 χρονών, έφυγα μια νύχτα και αφού με χτύπαγε ο αξιότιμος πατέρας μου για τόσες ώρες, κατέληξα να κοιμάμαι στον δρόμο, σε μια γωνιά, παγωμένη από το κρύο και την βροχή.

Οι μόνοι που ήρθαν να με ζεστάνουν ήταν κάτι σκύλοι σαν τον Ρήγα.

Από τότε όποιον Ρήγα βρω, τον φροντίζω, γιατί μπορεί αύριο να μου σώσει και εμένα και εμένα το παιδί ή να σώσει το δικό σου. Η αγάπη και η φροντίδα είναι κάτι που όσο και αν δίνεις ποτέ δεν τελειώνει. Το λέει κάποιος άνθρωπος που το στερήθηκε σε όλα του τα παιδικά χρόνια. Και παρεμπιπτόντως, μέσα στα χρόνια που ήμουν φιλόσκυλη, βρήκα και πολλούς ανθρώπους που βοήθησα μέσα από αυτό.

Εύχομαι στους ανθρώπους που κατηγορούν τους φιλόζωους να τους συμβεί ακριβώς αυτό που πρέπει στην ζωή τους για να μπορέσει να τους ξυπνήσει την ανθρωπιά μέσα τους. Καλή σας μέρα, από έναν άνθρωπο λίγο κατώτερο από εσάς τους πολύ ανώτερους.


Αναγνώστρια

14 σχόλια:

  1. ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΟΠΕΛΙΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΩ ΠΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΧΛΩΡΙΔΑ4 Ιανουαρίου 2012 στις 11:14 μ.μ.

    Αγαπώ κι εγώ τα ζώα και τα φροντίζω. Αλλά απ' αυτό μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να απευθύνουμε κατάρες αυτές τι άγιες μέρες νομίζω ότι πάει πολυ.
    Ξέρω κι εγώ μια άλλη συγκινητική ιστορία με μία κοπελλίτσα από φτωχή οικογένεια που προσεβλήθη από κυστική εχινοκοκκίαση από κάποιο άλλο σκυλί σαν τον ΡΗΓΑ.
    Σταματείστε λοιπόν αυτή την υστερία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ προσωπικά δεν κατηγόρησα κανέναν άνθρωπο που θέλει να βοηθήσει ενα σκύλο, το έχω κάνει και εγώ στο παρελθόν, αυτό που με ενόχλησε είναι ότι ποτέ στα 34 μου χρόνια δεν είδα τέτοια ευαισθητοποίηση και τέτοια κινητικότητα σε κάποιο αντίστοιχο περιστατικό που αφορούσε συνάνθρωπο μας. Βλέπω καθημερινά άστεγους συνανθρώπους μας που κοιμούνται μέσα στο τσουχτερό κρύο χωρίς να μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε μισό πιάτο φαγητό, τόσα χρόνια δεν έχω δεί το παραμικρό ενδιαφέρον, γιατί, δεν είναι άνθρωποί αυτοί; Πρίν απο 12 μήνες σε σταθμό του Ηλεκτρικού μπήκε ένας τοξικομανής στις αποβάθρες με χτυπημένο, φουσκομένο, παραμορφωμένο πόδι, τυλιγμένο με μια πετσέτα και αρκετό αίμα, κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να τον βοηθήσει, να τον ρωτήσει αν είναι καλά, αν χρειάζεται κάποια βοήθεια, να καλέσει ενα ασθενοφόρο να τον πάρει, τους χάλασε τόσο πολύ την αισθητική που το μόνο που κάνανε ήταν να φωνάξουνε τον Security να τον απομακρύνει. Θα μπορούσα να μιλάω βδομάδες ολόκληρες για περιστατικά που έχουνε συμβεί αλλά δεν έχει νόημα.

    Και θα το ξαναπώ, ψυχή δεν έχει μόνο το σκυλάκι αλλά και το αρνί, περιμένω να δω την αντίδραση σας στην γενοκτονία των αρνίων την κυριακή του πάσχα. Επίσης ψυχή δεν έχει μόνο το δελφίνι (the cove, πολύ καλό ντοκυμαντέρ) έχει και ο γαύρος, σήμερα 11:00 η ώρα πήγα στην λαική και δεν πρόλαβα τίποτα, τον τσακίσατε εσείς οι φιλόζωοι. Τελικά πήγα στο κρεοπωλείο και αγόρασα 2 κιλά χοιρινές να κάνω καμιά τηγανιά, στον δρόμο είδα την φιλόζωη, ακτιβίστρια κουμπάρα μου με τα 2 της σκυλάκια, μου ζήτησε να τις φυλάξω τα κόκκαλα σε μια σακούλα να περάσει να τα πάρει! Θα ταίσει τα σκυλιά τις με το πτώμα ενός άλλου ζώου, αυτό δεν είχε ψυχή; Γιατί δεν το ταίζει χορτόσουπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ θα ήθελα να δω την αντίδραση ορισμένων φιλόζωον, αν έβλεπαν τον Ρήγα να δαγκώνει μια γάτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΣΑΣ ...ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ...
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΘΕΙΟ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕ ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΟΝΤΙΟΥ ΣΕ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ...ΕΕΕΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο,τι πιο συγκινητικο εχω διαβασει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1 - 0

    ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ........
    ΓΙΑ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΚΑΥΓΑ ΠΡΩΤΟΙ
    ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΝ ...
    ΑΥΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ...ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣΣΣ

    ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΓΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΡΝΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ψυχή δεν έχει μόνο ο σκύλος, ψυχή έχουνε επίσης και τα:

    1)Εκατομύρια τσιντσιλά, κροκόδειλοι και άλλα ζώα που γδέρνονται ζωντανά για το δέρμα τους, ποτέ νεκρά γιατί αν πεθάνει πρώτα το ζώο μαδάει η τρίχα. Αν πάρω την έγκριση του Admin ανεβάζω και βίντεο, το γνωστό που κυκλοφορεί στο Youtube με τα ρακούν. Μια χαρά σας βλέπω πάντως όλους να κυκλοφορείτε με δερμάτινο παπούτσι, μπουφάν, τσάντα και πορτοφόλι. Αυτά τα ζώα τα καημένα δεν είχανε ψυχή;

    2)Ψυχή επίσης έχουνε και τα πειραματόζωα, κάθε χρόνο περί των 10 εκατομυρίων σκυλιών, ποντικιών κτλ χρησιμοποιούνται σε πειράματα χημικά και μη, για φάρμακα, σπρέι, κολώνιες, σαπούνια, αλλεργίες κτλ, έχετε δεί βίντεο; Και απο αυτό θα σας ποστάρω, υπάρχει στο Youtube αλλά δεν θυμάμε όνομα, θα ανέβει σύντομα πάντως. Ψυχή επίσης έχουνε και τα σκυλιά που δοκιμάζονται σε αυτοκίνητα για τέστ σε ζώνες ασφαλείας, αερόσακους κτλ, τι νομίζατε, μόνο κούκλες χρησιμοποιούνε; Αυτά είναι που βλέπει η πεθερά.

    Αν εσύ χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου ανώτερη απο εμένα, εγώ σε χαρακτηρίζω υποκρίτρια και ανθρωπάκι. Δεν είσαι φιλόζωη, ο φιλόζωος αγαπάει όλα τα ζώα του πλανήτη και δεν κάνει διακρίσεις, εσύ αγαπάς μόνο τα σκυλιά και κυρίως το δικό σου. Το βραδάκι όμως που βγαίνεις έξω για ποτό, μια χαρά φοράς τις κολώνιες σου, τις τσάντες σου και τις μπότες σου τις δερμάτινες, και μην μου πείς ότι κυκλοφορείς με πλαστικές σαγιονάρες γιατί δεν θα σε πιστέψω. Ξέρεις πόσα σκυλιά τοποθετήσανε σε μια αίθουσα ψεκασμένη με καλλυντικό για να δούνε αλλεργικές αντιδράσεις; Όχι 1-2 αλλά δεκάδες χιλιάδες, έτσι νόμιζες ότι κυκλοφορεί μια κολώνια, χωρίς δοκιμή; Άλλη φορά να ψωνίζεις μυρτώ με άρωμα λεμονάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. νομιζω εχετε αρχισει μερικοι μερικοι να το παρατραβατε... ειναι αποψεις ολα... Καθε νομισμα εχει 2 οψεις ... Η κοπελα αυτη ειναι ανθρωπος με δυναμη... με τσαγανο και πιστεψε με εγω προσωπικα σε θαυμαζω....καποιος ανωνυμος αναφερει την λεξη ανωτεροτητα... Πιστευω οτι οσοι ανθρωποι σαν και την κοπελα αυτη σαν και μενα που εχω πολεμησει για την ζωη λογω σοβαρου προβληματος υγειας σαν αυτους που εχουν καρκινο στον εγκεφαλο η δεν ξερω και εγω που, ειναι σιγουρα ανωτεροι απο καποιους αλλους... και θα σας πω και τον λογο γιατι εχουμε μαθει τι εστι πολεμαω για την ζωη και γιατι παντα εχουμε στο πισω μερος του μυαλου μας οτι η ζωη δεν ειναι ροδινη... επειδη ομως μετα το θεμα παει αλλου.... Ο ρηγας δεν τα καταφερε τα 35 ευρω που ηταν η αφορμη για ξεκινησει ολο αυτο που εχει ξεκινησει τις τελευταιες μερες δεν χρειαζονται γιατι απλα το ζωντανο δεν ζει...οποτε... οκα απο ενα σημειο και μετα το θεμα παιρνει αλλη διασταση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανωνυμε της 4:44 μμ. Δεν νομιζω οτι το θεμα ξεκινησε απο τα 35ευρω. Κατα τη γνωμη μου ξεκινησε απο την δυσφορια καποιων για τις καταρες και τους καρκινους που ευχηθηκατε εσεις οι υποκριτες ρατσιστες ψευτοφιλοζωοι... στα παιδια καποιου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οκα το ειπα γιατι αμα δειτε κι ολας ,αρκετοι σχολιασαν και πατησαν πανω σε αυτο ...και ισως ηταν κι μια απο τις αφορμες.... =D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σας παραθετω το σχολιο καποιας Κ. Ιωαννας που εκανε ενα σχολιο σε καποια αλλη αναρτηση αυτου του Blog.

    Ιωαννα είπε...

    παρτε λοιπον μια γευση απο τα σχολια των φιλοζωων, για να μη τολμησει καποιος να πει για ανωτερωτητες κατωτεροτητες και ολα τα κουραφεξαλα...

    #1 Margarita Kouka 26-12-2011 20:34
    Πουστη αλβανε καταρα σου δινω ολος ο καρκινος να πεσει επανω σου!!!! γαμημενε

    #9 ΣΠ 27-12-2011 17:33
    ΕΥΧΗ .ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟ.
    ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ

    #11 sp 28-12-2011 08:13
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟ....ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ.

    #16 thanasis 2 29-12-2011 12:32
    ΟΛΟΙ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΑΣ.ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

    θελετε κι αλλα? την επομενη φορα αν χρειαστει...

    Ολα αυτα απο τους φιλοζωους του adespoto

    Τα συμπερασματα δικα σας...

    6 Ιανουαρίου 2012 1:54 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.... Κ ΟΣΑ ΚΑΛΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΑΓΑΠΗ.. ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΥΝΑΤΗ Κ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΟΣΟΥΣ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΝ!!!! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ.... ΧΙΛΙΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή