Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ερωτήσεις στην Βουλή για την εφορία και το ΙΚΑ Μοσχάτου

Ερωτήσεις σχετικά με την μεταφορά της ΔΟΥ Μοσχάτου, αλλά και την απομάκρυνση των ιατρείων του ΙΚΑ (νυν ΕΟΠΥΥ) κατέθεσε στην Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Χαραλαμπόπουλος. Οι ερωτήσεις έγιναν στις 9 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά τα κείμενα:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: α) τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη και β) τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Α. Λοβέρδο

ΘΕΜΑ: Φημολογούμενη απομάκρυνση των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ από το Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου

Τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει έντονη φημολογία, σύμφωνα και με σχετική επιστολή του Δημάρχου Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ευθυμίου, ότι σκοπεύετε να προχωρήσετε σε απομάκρυνση των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ [πρώην ιατρεία ΙΚΑ] αλλά και των Διοικητικών Υπηρεσιών του Οργανισμού από το Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου.
Οι φήμες αυτές έχουν προκαλέσει τέτοια αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, δεδομένης και της διαρκώς αυξανόμενης χρήσης των υπηρεσιών αυτών από τους πολίτες λόγω της οικονομικής στενότητας που έχει πλήξει ανεπανόρθωτα το οικογενειακό εισόδημα.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για τους πολίτες που βρίσκονται στην τρίτη ηλικία και δυσκολεύονται στις μετακινήσεις τους.
Επειδή σκοπός της αναδιάρθρωσης του συστήματος παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ποιότητας ζωής των πολιτών και όχι η υποβάθμισή τους ενώ και η φημολογία για επιμέρους καταργήσεις ιατρείων καθόλου δεν ευνοεί την επιτυχία της επιχειρούμενης μεταρρύθμισης.

Ερωτάσθε:

Α) Σκοπεύετε πράγματι να προχωρήσετε στην απομάκρυνση των ιατρείων και διοικητικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ [πρώην ΙΚΑ] από το Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου; Ποιοι λόγοι επιβάλλουν την απομάκρυνση αυτή;

Β) Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε ούτως ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της περιοχής χωρίς άσκοπες επιβαρύνσεις και μετακινήσεις;

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Βενιζέλο

ΘΕΜΑ: Λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Μοσχάτου

Κ. Υπουργέ,

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.), το Υπουργείο σας έχει ήδη προχωρήσει σε μία σειρά από μεταφορές τμημάτων και συγχωνεύσεις Δ.Ο.Υ..
Όσον αφορά τη Δ.Ο.Υ. Μοσχάτου, το Δικαστικό Τμήμα και το Τμήμα Ελέγχου έχουν μεταφερθεί ήδη στη Δ.Ο.Υ. Καλλιθέας, με αποτέλεσμα να έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι επίκειται η συγχώνευσή της με τη Δ.Ο.Υ. Καλλιθέας και η μεταφορά και των λοιπών τμημάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δ.Ο.Υ. Μοσχάτου όχι μόνο εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους και επιχειρήσεις της περιοχής αλλά εμφανίζει και πάρα πολύ καλές επιδόσεις ολοκλήρωσης υποθέσεων και είσπραξης εσόδων [ποσοστό κλειστών υποθέσεων 59,2 % με συνολική απόδοση 8.705.225 ευρώ για το 2011 ενώ οι δύο Δ.Ο.Υ. της Καλλιθέας εμφανίζουν αντιστοίχως 33,75% κατά μέσο όρο και συνολικές εισπράξεις 4.754.145 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γ.Γ.Π.Σ.]. Εξάλλου, και οι κτιριακές υποδομές της Δ.Ο.Υ. Μοσχάτου έχουν δυνατότητες καλύτερης εξυπηρέτησης και στάθμευσης για το κοινό, όπως αναφέρει και σε σχετική επιστολή του προς τους Βουλευτές ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ευθυμίου.
Επειδή η φημολογία αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία στους πολίτες και τις επιχειρήσεις που εξυπηρετούνται από τη Δ.Ο.Υ. Μοσχάτου

Ερωτάσθε:

Α) Σκοπεύετε να προχωρήσετε στη μετακίνηση και των υπολοίπων τμημάτων και στο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Μοσχάτου;

Β) Ποιοι είναι οι λόγοι που επιβάλλουν τη συγκεκριμένη ενέργεια έναντι άλλων εναλλακτικών;

1 σχόλιο:

  1. θα παρακαλουσα να δημοσιευθουν οι επιστολες που εστειλε ο Δημαρχος προς τους αρμοδιους για να δουμε ποτε ξυπνησαμε σαν Δημος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή