Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ο Γιάννης Βούρος στην Βουλή για το ΙΚΑ του Μοσχάτου

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη κατέθεσε ο βουλευτής Β΄Αθηνών κ. Γιάννης Βούρος, σχετικά με τον Ενιαίο Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, ο νέος φορέας αν και τέθηκε σε λειτουργία από την 1η Ιουνίου 2011, η οργάνωσή του παρουσιάζει σοβαρά κενά. «Μόνον όταν ο ΕΟΠΥΥ, υπογραμμίζει, θα είναι σε θέση να παράσχει καλύτερες πραγματικά υπηρεσίες για τους πολίτες θα επιβεβαιωθεί η αξία του. Προς το παρόν αυτό ακόμη δεν έχει συμβεί».

Επικαλούμενος την καταγγελία του δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, σύμφωνα με την οποία έντονες φημολογίες θέλουν την απομάκρυνση από την περιοχή των ιατρείων του ΙΚΑ και των διοικητικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να ανησυχούν σοβαρά οι πολίτες, ο κ. Βούρος ερωτά τον κ. Κουτρουμάνη εάν έχουν βάση οι ανησυχίες των πολιτών του συγκεκριμένου Δήμου. Επίσης, αν υπάρχουν κι άλλες περιοχές στη χώρα όπου οι πολίτες θα αναγκάζονται να μετακινούνται σε άλλες περιοχές για τις στοιχειώδεις ιατρικές ανάγκες τους.

Προς τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη

Θέμα: Παροχές υπηρεσιών υγείας από τον ΕΟΠΥΥ στον δήμο Μοσχάτου – Ταύρου

O Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, για μια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με ενιαίους κανόνες για όλους τους ασφαλισμένους, ήταν και παραμένει μια αναγκαιότητα.
Ο νέος φορέας τέθηκε σε λειτουργία από την 1η Ιουνίου, ωστόσο η οργάνωσή του παρουσιάζει ακόμη σοβαρά κενά. Μόνον όταν ο ΕΟΠΥΥ θα είναι σε θέση να παράσχει καλύτερες πραγματικά υπηρεσίες για τους πολίτες θα επιβεβαιωθεί η αξία του. Προς το παρόν αυτό ακόμη δεν έχει συμβεί.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες ο νέος υγειονομικός χάρτης της πρωτοβάθμιας υγείας προβλέπει σε κάθε γωνιά της χώρας σημεία για εύκολη πρόσβαση των ασφαλισμένων. Όμως, σύμφωνα με καταγγελία του δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, έντονες φημολογίες θέλουν την απομάκρυνση από την περιοχή των ιατρείων του πρώην ΙΚΑ και των διοικητικών υπηρεσιών ακόμη, έχοντας ανησυχήσει σοβαρά τους πολίτες, πολλοί από τους οποίους είναι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας με δυσκολίες μετακίνησης.

Ερωτώ τον κ. υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη

• Έχουν αληθινή βάση οι ανησυχίες των πολιτών του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και αν ναι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα;

• Υπάρχουν κι άλλες περιοχές στη χώρα όπου οι πολίτες θα πρέπει να μετακινούνται σε άλλες περιοχές προκειμένου να αντιμετωπίσουν στοιχειώδεις ιατρικές ανάγκες τους;

Ο ερωτών Βουλευτής

2 σχόλια:

  1. Απο τον ΙΟΥΝΙΟ 2011 η δημοτικη παραταξη ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ εχει προειδοποιησει για τα ιατρεια του ΙΚΑ Μοσχατου και φθασαμε στον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2012 για να κινητοποιηθουν καποιοι!!!ευχομαι να μην αργησαμε και μετα κλαφουναμε-που λεμε και στο χωριο μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο σας κ. Βούρο. Πρώτα ψηφίζετε τα μνημόνια που επιβάλλουν την κατάργηση των μισών Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ και μετά χύνετε κροκοδείλια δάκρυα για τον ΟΑΕΔ του Μοσχάτου. Τέτοια υποκρισία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή