Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Η εισήγηση της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου για τις ιερόδουλες

Η Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου ψήφισε ομόφωνα την παρακάτω εισήγηση που αφορά τις ιερόδουλες που εκδίδονται στην περιοχή κοντά στο 2ο Γυμνάσιο:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα επί των οδών Λεωφ. Ποσειδώνος και Καποδιστρίου ομάδα ιερόδουλων προσπαθεί να προσελκύσει πελατεία κατά τις βραδινές ώρες με τον κίνδυνο να μετατραπεί βαθμιαία η γειτονιά σε «πιάτσα» παράνομου έρωτα. Σκηνές που δεν τιμούν την πόλη μας και δεν συνάδουν με τον οικογενειακό και φιλήσυχο χαρακτήρα της κοινότητάς μας εκτυλίσσονται κάθε βράδυ με τις ιερόδουλες να προσφέρουν αγοραίο έρωτα σε κοινή θέα. Το πρόβλημα εντείνεται αν αναλογιστούμε πως σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται μεγάλα συγκροτήματα κατοικιών, καθώς το 2ο Γυμνάσιο Μοσχάτου και το Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου.

Έχουμε γίνει δέκτες πλήθος δικαιολογημένων παραπόνων από γείτονες της περιοχής, γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολείου καθώς τα πρωινά βρίσκουν τα παρακείμενα πεζοδρόμια ακόμα και την αυλή του Γυμνασίου γεμάτη με άσεμνα και άκρως επικίνδυνα για την δημόσια υγεία αντικείμενα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους εισηγούμαστε και απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση των παράνομων ιερόδουλων από την κοινότητα του Μοσχάτου.

Προς αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε πρέπει να κινηθεί η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές της πόλης και τους κατοίκους της περιοχής δημιουργώντας ένα πλαίσιο επιτυχημένης και αποτελεσματικής συνεργασίας.

Ενδεικτικά προτείνουμε:

Τον άμεσο και έντονο φωτισμό της συγκεκριμένης περιοχής.

Τον καθημερινό και ενδελεχή καθαρισμό πεζοδρομίων και προαύλιου χώρου προς αποφυγήν οποιασδήποτε μετάδοσης ασθενειών και μικροβίων.

Την καθημερινή περιπολία της αστυνομίας και τον έλεγχο νομιμότητας των ιερόδουλων καθώς και των ανθρώπων που τις διακινούν.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως των αντικειμενικών δυσκολιών που υφίστανται για την επίλυση αυτού του προβλήματος με κυριότερες την μετατροπή σε πταίσματος του αδικήματος της παράνομης πορνείας και των οργανωμένων συμφερόντων που κρύβονται πίσω από την διακίνηση αλλοδαπών γυναικών (trafficking) και τα οποία μετά την εφαρμογή μέτρων εκκαθάρισης του κέντρου της Αθήνας επιζητούν «περιφερειακές λύσεις». Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί πως οι ιερόδουλές πρέπει να αντιμετωπιστούν ως θύματα και όχι ως θύτες καθώς οι περισσότερες το κάνουν παρά την θέληση τους και οι πραγματικοί ένοχοι είναι οι διακινητές τους.

Επιπρόσθετα των παραπάνω προτάσεων θα σταθούμε αρωγοί στο πλευρό των κατοίκων σε οποιαδήποτε ειρηνική και νόμιμη ενέργεια προβούν προς επίλυση του προβλήματος.

Την εισήγηση ψήφισαν οι κ.κ. Σιώκας Απόστολος (Πρόεδρος), Ναυπλιώτη Πόπη (Αντιπρόεδρος), Φελλάς Γιώργος, Πλιάτσικας Αθανάσιος, Μιχαλόπουλος Χρήστος, Τέγας Κωνσταντίνος, Λεγάκη Αναστασία, Ζώταλης Δημήτρης και Λουκή Μαρίνα.

Για την συζήτηση που προηγήθηκε μεταξύ κατοίκων και φορέων γράψαμε νωρίτερα.

4 σχόλια:

  1. Επιτέλους κάποιοι ασχολήθηκαν με το πρόβλημα μας που σε λίγο θα είναι πρόβλημα όλου του Μοσχάτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφου προσφορα χωρις ζητηση ΔΕΝ γινεται και αφου
    οι ‘πελατες’ ειναι πιο ξετσιπωτοι απο τις ιεροδουλες
    προτεινω :
    Ομαδα πολιτων –ατρόμητων ομως - να φωτογραφιζει τις
    πινακιδες των αυτοκινητων των ‘πελατων’ και να τις στελνει
    σε ολα τα ΜΜΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα χει θυματα σε λιγο καιρο . Χ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι λες ρε βλακα να φωτογραφιζεις και να τα στειλεις στα ΜΜΕ. Φασιστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή