Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Τι συζητήθηκε στην Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου για τις ιερόδουλες

Ένα από τα θέματα που κέντρισαν το ενδιαφέρον στην χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου ήταν και το γνωστό θέμα με τις ιερόδουλες που εκδίδονται στην περιοχή της παραλιακής λεωφόρου, κοντά στο 2ο Γυμνάσιο Μοσχάτο. Ο λόγος ήταν η παρουσία κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι βρέθηκε στο Συμβούλιο για να περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί κοντά στα σπίτια του και να ζητήσουν λύση του προβλήματος από τους φορείς.

Παρόντες στο Συμβούλιο ήταν ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και, όπως αναφέραμε, κάτοικοι της περιοχής.

Οι κάτοικοι δεν μάσησαν τα λόγια τους και περιέγραψαν γλαφυρότατα αυτά που ζουν από την παρουσία των ιερόδουλων κοντά στα σπίτια τους. Ανέφεραν ότι εκτός από τις ιερόδουλες, στην περιοχή εμφανίζονται μπράβοι, τοξικομανείς και διάφορα άλλα κακοποιά στοιχεία, ότι η είσοδος μιας πολυκατοικίας έχει παραβιαστεί ώστε οι ιερόδουλες να έρθουν σε συνεύρεση με τους πελάτες τους στην πρασιά της, ότι οι φωνές όλων όσων βρίσκονται εκεί δεν τους αφήνουν να κοιμηθούν αργά την νύχτα, ότι πολλές φορές η σεξουαλική πράξη τελείται σε κοινή θέα, ακόμα και ότι βρίσκουν απομεινάρια σεξουαλικής πράξης στον δρόμο κάτι που θέτει σε κίνδυνο την υγιεινή των κατοίκων.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, κ. Πριονάς, δήλωσε πως τα χέρια των διωκτικών αρχών είναι δεμένα, καθώς η πορνεία είναι πταίσμα με τον νέο νόμο, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η σωστή αντιμετώπιση εκ μέρους της Αστυνομίας.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, τόνισε πως η Δημοτική αρχή αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα το θέμα και έχει στο πλευρό της το αστυνομικό τμήμα Μοσχάτου, παρά τις ελλείψεις που παρουσιάζει σε προσωπικό. Μίλησε για τα παράνομα κυκλώματα κέρδους που εκμεταλλεύονται αυτές τις γυναίκες. Έδωσε έμφαση στην ύπαρξη του ανίσχυρου κράτους και τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ζωής από τους κατοίκους στην περιοχή που δρουν οι ιερόδουλες, την ανάγκη μιας ενεργούς και κοινωνικά δραστήριας τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να βρίσκονται ανθρώπινες και άμεσες λύσεις σε παρόμοια θέματα που το κράτος, λόγω ανίσχυρης νομοθεσίας, αδυνατεί να αντιμετωπίσει.

Μετά το τέλος της συζήτησης, το Συμβούλιο ψήφισε εισήγηση του Προέδρου του, Απόστολου Σιώκα, με προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου, εισήγηση την οποία θα δημοσιεύσουμε σύντομα.

4 σχόλια:

  1. Εν ολίγοις...πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα άλλο θέμα όμως ήταν και η οδός Γράμμου πάνω στην οποία έχουμε θρηνήσει ένα παιδί και αρκετά ατυχήματα που ανάγκασαν το Δήμαρχο να παραδεχτεί ότι δεν έκαναν τίποτα για την ασφάλεια στο συγκεκριμένο δρόμο και να πει μάλιστα ότι είναι τραγικά απαράδεκτη η δημοτική αρχή.Υποσχέθηκε δε ότι μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία θα λύσει το πρόβλημα.Επίσης θα πρέπει να τονιστεί η αναπάντεχη αλληλεγγύη του προέδρου κ. Σιώκα προς την αστυνομία που δήλωνε αδυναμία σε αντίθεση με τον εκπόσωπο των ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ κ. Ζώταλη που καυτηρίασε τη στάση της αστυνομίας στο θέμα των ιερόδουλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όχι καθόλου. Πρεπει δημος, αστυνομια και κατοικοι να συνεργαστουν αρμονικα για ομαλη και αμεση λυση κι αυτο οπως δειχνουν τα πραγματα θα επιτευχθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι είπε ο κ. Ζωταλης στην κοινότητα για να καταλάβω και εγώ ο αδαής,η αστυνομία δήλωσε αδυναμία ,ο δήμος θα κανε ότι μπορεί (φωτισμό μπάρες και γενικά οι του επιτρέπετε)το πρόβλημα όμως παραμένει,ο κ.Ζωταλης δεν άκουσα να λέει κατ κάποια πρόταση μόνο λόγια και αντιπολίτευση.Στο χωριό μου λεμέ κο κο -κο κο άλλα αβγό τίποτα .Το όλο θεία το γελά και το κοροϊδεύει οπού βρίσκετε φτύνει πια η υποκρισία.Ο απλοί πολίτες να πάρουμε την καταστήσει στα χέρια μας χωρίς φωνές και φασαρίες μονό με την παρουσία μας στο χώρο θα πετύχουμε περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή