Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε παιδάκι στην οδό Γράμμου

Ανάμεσα στα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν στο αυριανό (28/6) Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου είναι και η εισήγηση για την λήψη μέτρων σχετικά με την ασφαλή διάβαση πεζών στην οδό Γράμμου (νυν Ελευθερίου Βενιζέλου).

Είναι αρκετά τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί ανά καιρούς στην οδό Γράμμου με ατυχήματα και τραυματισμούς (ή ακόμα και θανάτους) πεζών. Ο δρόμος είναι ευθύς και διπλής κατεύθυνσης, με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα. Επίσης, είναι γνωστό ότι κοντά στο σημείο αυτό υπάρχουν σχολεία, το 3ο Γυμνάσιο Μοσχάτου, αλλά και τα 4ο/5ο Δημοτικό Μοσχάτου.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου προς τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου, Απόστολο Σιώκα, σχετικά με ένα ατύχημα που συνέβη στα τέλη του περασμένου Μαΐου, όταν ένα αυτοκίνητο χτύπησε ένα κοριτσάκι, προξενώντας του κακώσεις. "Από θαύμα δεν θρηνήσαμε ένα ακόμη θύμα", αναφέρει η επιστολή.

Αναλυτικά η επιστολή (για να την δείτε σε πλήρες μέγεθος, κάντε κλικ επάνω σε αυτήν):


Για τους παραπάνω λόγους, το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στο αυριανό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου.

4 σχόλια:

  1. exoume thrinisei paidaki sthn odo gramou..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Anamenomeno!
    oi yposxeseis toy Papantwni, meta to thanato tou paidioy prin kapoia xronia, eginan kapnos!
    Tha eprepe na ntrepetai tora....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσχετο : Μα τι (και τίνος) βίτσιο είναι να βγάζουν όλους τους κεντρικούς δρόμους Ελ. Βενιζέλου' ;;; Νόμιζα ότι τα ονόματα των δρόμων έπρεπε να διαφέρουν για να μπορούμε να βρίσκουμε άκρη. Από Ελευθυερίου Βενιζέλου σε Ελευθυερίου Βενιζέλου , νισάφι πιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι κάτοικοι που μένουμε εδώ, αυτά τα λέμε καμιά 15 χρόνια, απ'όσο θυμάμαι εγώ βέβαια.Οι πιο παλιοί ίσως να τα λένε και παραπάνω.Όταν γίνεται κάποιο ατύχημα ή δυστύχημα μας θυμούνται όλοι.Διπλής κατευθυνσης δρόμος, χωρίς διαγράμμιση, χωρίς σήμανση, χωρις διαβάσεις και οι καρεκλοκένταυροι στον κόσμο τους.Μην ξεχνάτε οτι η Γράμμου είναι από τους κεντρικούς πολυσύχναστους δρόμους που ενώνουν το Μοσχάτο με την Καλλιθέα και τα αυτοκίνητα που πέρνουν κάθε μέρα χιλιάδες. Ακόμη και τα λεωφορεία αναπτύσσουν ιλιγγιώδεις ταχύτητες(Επαγγελματίες οδηγοί σου λέει μετά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή