Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Απάντηση του Γιάννη Σάββα προς τον Δημήτρη Ζώταλη

Το θέμα της ενημέρωσης - καταγγελίας του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου σχετικά με τον ξενώνα μεταναστών συνεχίζεται, καθώς ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Σάββας, απάντησε σε τοποθέτηση του δασκάλου του 3ου Δημοτικού Μοσχάτου, Δημήτρη Ζώταλη. Αναλυτικά το κείμενο:

Με έκπληξη διάβασα την παρέμβαση του δασκάλου κ. Ζώταλη σχετικά με την ενημερωτική ανακοίνωση για τον ξενώνα μεταναστών που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού σχολείου Μοσχάτου.

Κύριε Ζώταλη, σαν δημοκράτης και συνδικαλιστής δάσκαλος που είσαστε, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι όλες οι αποφάσεις που παίρνει ένα όργανο είναι συλλογικές και αυτή ψηφίστηκε ομόφωνα από τα 9 μέλη του Δ.Σ., ενώ θετική άποψη είχαν και τα υπόλοιπα 3 αναπληρωματικά μέλη. Επίσης, δηλώνω πως όλα τα μέλη του Συλλόγου είναι εθελοντές, προσφέροντας αμισθί χρόνια τώρα τις υπηρεσίες τους στο σχολείο και στους δασκάλους, για το καλό των παιδιών τους και μόνο.

Θέλω να σημειώσω ότι στα 12 χρόνια που βρίσκομαι στο Σύλλογο του σχολείου, αλλά και στα 6 που είμαι Πρόεδρος του Συλλόγου, έχω συνεργαστεί άριστα με όλους τους δασκάλους ανεξαιρέτως, αλλά και με την Διεύθυνση, πάντα με γνώμονα το καλό των παιδιών του σχολείου και είμαι υπερήφανος που έχω προσφέρει και εγώ ένα λιθαράκι στην αναβάθμιση αυτής της σχολικής κοινότητας.

Επίσης, σαν Σύλλογος έχουμε στηρίξει και υπερασπιστεί τις απεργίες του κλάδου σας, χωρίς να έχουμε ποτέ σχολιάσει αποφάσεις ή ανακοινώσεις σας που έχετε μοιράσει στα παιδιά, οι οποίες, πολλές φορές, δεν είχαν ουδεμία σχέση με εκπαιδευτικά ζητήματα..

Δυστυχώς, είστε ανενημέρωτος καθώς δεν γνωρίζετε ότι δεν έγινε κανένα συμβούλιο του Συλλόγου Διδασκόντων στο 6ο Δημοτικό, παρά μόνο η Διεύθυνση του σχολείου αποφάσισε να μην μοιραστεί η ανακοίνωση, δίνοντας τον δικό της ορισμό στην ελεύθερη έκφραση και στην ελευθερία του λόγου.

Όσον αφορά την ίδια την ανακοίνωση που εκδώσαμε, πρόκειται για μία καθαρά ενημερωτική ανακοίνωση και μόνο, χωρίς ίχνος ρατσιστικού στοιχείου. Το ζήτημα του ξενώνα μεταναστών στο ξενοδοχείο Φοίβος είναι φλέγον και το 6ο Δημοτικό Σχολείο βρίσκεται στην περιοχή, άρα το χρέος του Συλλόγου ήταν να ενημερώσει και να καθησυχάσει τους γονείς. Μετά την απαγόρευση της Διεύθυνσης του σχολείου να μοιραστεί η ανακοίνωση από τους δάσκαλους (όπως γίνεται πάντα για να μην διακόπτεται το μάθημα), ζητήσαμε να μοιραστεί από εμάς η ανακοίνωση μέσα στις τάξεις, κάτι που δεν έγινε δεκτό. Ύστερα, ζητήσαμε να μοιραστεί η ανακοίνωση μέσα σε κλειστό φάκελο, ώστε να μην έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το κείμενο, άλλα ούτε και αυτό έγινε δεκτό. Επαναλαμβάνω, όλα τα αιτήματά μας απορρίφθηκαν από την Διεύθυνση, αφού δεν έγινε ποτέ Συμβούλιο διδασκόντων και αυτό συνέβη πρώτη φόρα σε αυτό το σχολείο.

Κύριε Ζώταλη, η ουσία του θέματος είναι η δημιουργία ξενώνα μεταναστών στο Μοσχάτο και όχι οι ανακοινώσεις Συλλόγων και οι δημόσιες αντεγκλήσεις. Ομολογώ ότι παρακολούθησα με ενδιαφέρον τις απόψεις σας στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου, όπου ήρθατε σε αρκετές αντιφάσεις. Τέλος, ακόμα περιμένω από εσάς μια σαφή απάντηση στο εξής ερώτημα: Είστε υπέρ ή όχι στη δημιουργία ξενώνα μεταναστών στο Μοσχάτο;

Κλείνοντας, θέλω να γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται να ξαναμπώ στη διαδικασία να σας απαντήσω, καθώς έχω να ασχοληθώ με σοβαρότερα θεματα. Άλλωστε οι μόνοι στους οποίους λογοδοτώ για τις πράξεις μου είναι οι Γονείς των παιδιών του 6ου Δημοτικού και οι κάτοικοι του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου που με τίμησαν πρόσφατα με την ψήφο τους.

Γιάννης Σάββας

Πρόεδρος Συλλόγγου 6ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου
Δημοτικός Σύμβουλος Μοσχάτου - Ταύρου

11 σχόλια:

  1. Ζώταλης Δημήτρης17 Ιουνίου 2011 στις 8:44 μ.μ.

    Ο κ.Σάββας αισθάνεται την ανάγκη να απολογείται μόνο στους ψηφοφόρους του.Έτσι δηλώνει κ.Δήμαρχε.Αυτή την αντίληψη κουβαλούν και άλλοι συμβουλοί σας κ.Δήμαρχε;Μου είναι αδιανόητη αυτή η αντίληψη ενός Αιρετού.Κ.Δήμαρχε σας προσβάλλει ανεπανόρθωτα.Θα πρέπει άμεσα να τον επαναφέρετε στην τάξη.Εκτός και αν θεωρείται ότι είστε δήμαρχος μόνο των ψηφοφόρων σας πράγμα το οποίο είμαι ο τελευταίος που θα ισχυριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Επίσης, δηλώνω πως όλα τα μέλη του Συλλόγου είναι εθελοντές, προσφέροντας αμισθί χρόνια τώρα τις υπηρεσίες τους στο σχολείο και στους δασκάλους, για το καλό των παιδιών τους και μόνο."


    ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !!!
    ΕΣΑΣ ΔΗΛΑΔΗ κ ΣΑΒΒΑ Η ΕΝΑΣΧΟΛΙΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΕΦΕΡΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ??
    ΘΕΜΙΤΟ ΜΕΝ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ...ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ "ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ"

    ΑΜΙΣΘΙ ΜΕΝ , ΚΑΠΟΙΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΔΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Σάββα διάβασα μετά μεγάλης προσοχής και τις τρεις ανακοινώσεις μιας και με ενδιαφέρει πολύ το θέμα και έβγαλα το εξής συμπέρασμα.Ο κ.Ζώταλης αναπτύσει ένα σωστότατο σκεπτικό για το θέμα που έχει επίκεντρο το παιδί και τίποτα παραπάνω.Αντιθέτως εσείς εμπλέκετε προφανώς από αδυναμία να μπείτε στην ουσία του θέματος που αφορά το παιδί,τοπικά συμβούλια,ψηφοφορίες,δημοτικά συμβούλια,εκλογές,αμισθί υπηρεσίες,σχολιάζεται προσβλητικά την Δντρια,και ένα σωρό άλλα που δεν μπαίνουν στην ουσία αυτού που αναπτύσει ο κ.Ζώταλης.Εν κατακλείδι λοιπόν.Χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή όταν μέσα σε όλα αυτά υπάρχει ο κρίκος που λέγεται ΠΑΙΔΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε 108 είναι κακοπροέρετο το σχόλειο σου. Ολοι έχουμε κάποιο πράγμα στο πίσω μέρος του μυαλού μας.Ακόμα κι εσύ!!! Ο Σάββας μίλησε για αμισθί και όχι για κέρδος. Αμα θές να πούμε για κέρδος ,τότε κερδισμένη είναι η τοπική κοινωνία που έχει ανθρώπους σαν τον Σάββα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί διαστρεβλώνετε συνεχώς κύριε Ζώταλη τις δηλώσεις που δεν σας αρέσουν;
    Θα μου πείτε πως αυτές τις μικροσυνδικαλίστικες μεθόδους έχετε μάθει τόσα χρόνια.
    Δεν μένετε στην ουσία των πραγμάτων αλλά στις επικοινωνιακές εντυπώσεις.
    Δηλαδή πού θέλετε να λογοδοτεί ο κύριος Σάββας;
    Σε εσάς προσωπικά;
    Μήπως θέλετε να σας καταθέσει τα προσωπικά του διαπιστευτήρια;
    Μήπως σας γοητεύει η αίγλη του παπικού αξιώματος και νομίζετε πως έχετε το αλάθητο;
    Στους γονείς του σχολείου του λογοδοτεί και στους κατοίκους του Μοσχάτου Ταύρου.
    Οι οποίοι βεβαίως τον έχουν τιμήσει με την ψήφο τους και την στήριξή τους.
    Όχι όλοι φυσικά και ούτε απευθύνετε κατά αποκλειστικότητα σε αυτούς.
    Από βγαίνει το δικό σας αυθαίρετο συμπέρασμα πως απολογείται μόνο σε ψηφοφόρους του είναι απορίας άξιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. polu agrio kai eirwniko vlema exei o savas sthn photo pou tou valate...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα..."

    ΑΝ, λέμε τώρα ,ΑΝ είσαστε ακόμα στην ίδια δημοτική παράταξη και δεν είχατε διασπαστεί για να σώσετε και οι δυο το Μοσχάτο από τους κακούς, θα διαφωνούσατε;
    Φτάνει πια, δε θέλουμε άλλους σωτήρες που παλεύουν δήθεν αμισθί για το καλό του τόπου.
    Τόσα χρόνια δε βαρεθήκατε να προσφέρετε; Τόσο ιδεαλιστές είστε, που θυσιάζεστε για το κοινό καλό; Ε, σταματήστε πια. Κουραστήκατε και μπορεί να κάνετε κακό χωρίς να το θέλετε καλοί μου συνδικαλιστές!!!
    Πότε θα κατατάβετε ότι τα κόμματα δεν έχουν θέση στο σχολείο;
    Αφήστε την εκπαιδευτική κοινότητα μόνη της. Μπορεί να τα καταφέρει και χωρίς εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ¨Ενας ταπεινός γονέας20 Ιουνίου 2011 στις 11:02 π.μ.

    Κύριε Σάββα διάβασα ένα άρθρο του κ.Μάνου Χρήστου καθηγητή,στο moschatonews με τίτλο "συλλόγων άλωσις"που δημοσιεύτηκε ατις 14-12-2008 και ένα άλλο με τίτλο "μας πήρανε χαμπάρι αλλά εμείς το βιολί μας"πάλι του κ.Μάνου.Εκεί αναφέρονται πράγματα προτόγνωρα για τη λειτουργία της ένωσης, το ρόλο των συλλόγων και καταγγέλονται εμμέσως πλην σαφώς οι διαδικασίες εκλογών στο 3ο γυμνάσιο αφού 2 υποψήφιοι ήταν ταυτόχρονα και μέλη της εφορευτικής επιτροπής.Επίσης ερωτάσθε από τον κ. Μάνο γιατί μείνατε εκτός της ομοσπονδίας γονέων και τι κάνατε όλα αυτά τα χρόνια που ήσασταν πρόεδρος για να γίνεται δεκτοί από την ομοσπονδία.ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΑ;Με την ευκαιρία σας αναφέρω ότι δεν πρέπει να καυχάστε για τα αυτονόητα δηλ.των αμισθί υπηρεσιών σας εκτός και αν γνωρίζετε κάποιον με το ίδιο αντικείμενο να αμοίβεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 12 ολόκληρα χρόνια είστε στα μέσα και στα έξω των σχολείων της περιοχής μας κύριε Σάββα;Και καμαρώνετε;Που αλωνίζατε στα σχολεία και μας προκύψατε και δημοτικός σύμβουλος;Κι αυτή,
    ασχέτως του ύψους αμοιβής,δεν είναι αμισθί
    "προσφορά"!
    Μην μας προσφέρετε όμως άλλο, κύριε Σάββα μου,
    ξεκουραστείτε κι εσείς λιγάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 344 Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια........................... προσέξτε μην πάθετε τίποτα από το πολύ δηλητήριο............. διακρίνω μεγάλη πίκρα.................. περαστικά..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή