Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Συνεχίζεται η συζήτηση για το ΙΚΑ Μοσχάτου

Αρκετό ενδιαφέρον προκάλεσε το e-mail του αναγνώστη μας, Α.Μ. σχετικά με το ΙΚΑ Μοσχάτου και τη συμπεριφορά των γιατρών προς τους ασθενείς, κάτι που φαίνεται από τον αριθμό των σχολίων στην ανάρτηση.

Ο αναγνώστης επανήλθε και με σχόλιό του προσθέτει περισσότερα για το ΙΚΑ Μοσχάτου και όχι μόνο:

Ειλικρινά, όταν έγραψα το αρχικό mail δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση.
Δεκτά τα σχόλια όσων συμπάσχουν.
Δεκτά επίσης και τα σχόλια υποστήριξης. Ξέρετε πολλές φορές η συμπεριφορά ενός γιατρού αλλάζει ανάλογα με την μέρα, τον καιρό, το πρωινό του και τις περιστάσεις ή την φάτσα που έχει απέναντι του, ας σοβαρευτούμε.
Όταν έχεις να κάνεις με τον ανθρώπινο πόνο δεν έχεις δικαίωμα να αλλάζεις συμπεριφορά ανάλογα τον καιρό ή το πως ξύπνησες.
Το δόντι της συζύγου μου που πετάξανε χωρίς λόγο δεν ξαναφυτρώνει (και ευτυχώς μιλάμε για δόντι και όχι τίποτα σημαντικότερο).
Η σωτηρία των δοντιών της συζύγου μου πέρναγε από το ιατρείο της Οδοντιάτρου του ΙΚΑ, όπως η ίδια την παρότρυνε, και έτσι έγινε αλλά σε άλλου ιατρού το ιατρείο και όχι σε αυτήν (έτσι για σπάσιμο)και με τα μισά χρήματα από αυτά που ζήταγε.
Ευχαριστώ τους αναγνώστες και τις συμβουλές τους για την διαδικασία καταγγελίας.
Νομίζω πως θα ακολουθήσω την οδό μέσω του συνήγορου του πολίτη.
Ενδιαφέρον όντος θα είχε το γκάλοπ που προτείνει άλλος αναγνώστης.
Πράγματι αν δεν αντιδράσουμε τότε είμαστε συνυπεύθυνοι και συνένοχοι για την συνέχιση αυτής της κατάστασης.
Προς τον 50χρονο Ανώνυμο και υποστηρικτή του όλα βαίνουν καλώς στο ΙΚΑ Μοσχάτου, αγαπητέ δεν βλέπω τον λόγο γιατί να είμαι ευγνώμων όταν ο εκάστοτε γιατρός κάνει την δουλειά του (τηρεί τον όρκο του, αν τον θυμάται) και γιατί διαχωρίζεις τους επισκέπτες σε κατηγορίες αυτών που εξυπηρετήθηκαν και αυτών που δεν εξυπηρετήθηκαν ενώ θα έπρεπε όλοι να εξυπηρετούνται.
Δέχομαι πως σε σχέση με άλλα υποκαταστήματα σε άλλες περιοχές, αυτό του Μοσχάτου μπορεί να δουλεύει καλύτερα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως όλα είναι εντάξει και δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και σε αυτό συνηγορούν και τα παραπάνω σχόλια πολλών συνδημοτών μας που συμφωνούν μαζί μου πιθανόν λόγο και της δικής τους εμπειρίας.
Προς τον Ανώνυμο που έγραψε πως δεν έχω εμπειρία από το ΙΚΑ.
Φίλε μου έχεις δίκιο.
Στα 42 χρόνια της ζωή μου έχω νοσηλευτεί μία μόνο φορά (Κλινική Καλλιθέας) και η εμπειρία μου μέχρι σήμερα έχει να κάνει με ιδιωτικούς γιατρούς και νοσοκομεία στα οποία τιμούν τα λεφτά που σου παίρνουν και σε αντιμετωπίζουν με σεβασμό και ευαισθησία.
Κάθε χρόνο περίπου 5.000 € κρατούνται από τον μισθό μου για το ΙΚΑ και άλλα τόσα περίπου από την σύζυγό μου (όταν εργαζόταν για περίπου 19 χρόνια).
Συνολικά αυτά που έχω πληρώσει αρκούν για μακροχρόνια νοσηλεία σε σουίτα του ΥΓΕΙΑ αλλά από ότι φαίνεται όχι αρκετά για να έχω αξιοπρεπή αντιμετώπιση από γιατρούς του ΙΚΑ χωρίς να πρέπει να παρακαλέσω ή να κλαφτώ προκειμένου να κάνουν αυτό για το οποίο έχω προπληρώσει αδρά και θα συνεχίσω να πληρώνω αφού κανείς δεν μου δίνει την επιλογή άλλης ασφάλισης.

Α.Μ.

Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη, όπως την παραθέτει αναγνώστης (ή αναγνώστρια) σε ένα άλλο σχόλιο:

Λυπαμαι,αλλα δεν νομιζω οτι τα πραγματα ειναι ακριβως ετσι.Η υπερβολη ειναι δυστυχως μια απο τις αιτιες που εφερε τη χωρα μας σ'αυτα τα χαλια.Μενω στο Μοσχατο και δυστυχως προβληματα υγειας με φερνουν συχνα στο ΙΚΑ του Μοσχατου που καταγγελετε. Πραγματι υπαρχουν προβληματα, που κατά τη γνώμη μου οφείλονται στην έλλειψη ιατρών κυρίως, και στην γενική οργανωση του Ι.Κ.Α.
Στο Ι.Κ.Α. αυτό όμως, παρά το συνοστισμό και τα προβλήματα, μπορείς να εξεταστείς την ίδια μέρα και όχι μετά από δύο βδομάδες όπως με τα ραντεβού στο 184. Δεν είναι μόνο,οι παιδίατροι, οι ορθοπεδικοί και οι καρδιολόγοι, παρά τα νούμερα βλέπουν διπλάσιο αριθμό καθημερινά χωρίς διαμαρτυρία.
Μου έτυχε λόγω της παθήσεώς μου, να τους παρακάλεσω χωρίς νούμερο να με δεχθούν και το έκαναν στο τέλος της σειράς. Δε διαπίστωσα ποτέ, τόσο καιρό καθυστερήσεις γιατρών τέτοιας χρονικής διάρκειας (1 ώρας) και μερικά προβλήματα που είχα απευθύνθηκα προσωπικά στον Διευθυντή που βρήκε συμβιβαστικές λύσεις και με εξυπηρέτησε τελικά.
Υπάρχουν προβλήματα. Αλήθεια είναι. Όχι όμως έτσι να ισοπεδώνουμε και να απαξιώνουμε τα πάντα και τους πάντες σε τέτοιο βαθμό.
Ας βάλουμε λίγο το μυάλο μας να δουλέψει. Για το Ι.Κ.Α. φταίνε μόνο οι γιατροί?

Για περισσότερες απόψεις αναγνωστών, μπορείτε να επισκεφθείτε τα σχόλια της αρχικής ανάρτησης για το ΙΚΑ Μοσχάτου.

3 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ!!!! ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΝΥΧΤΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΝΟΥΜΕΡΑ!ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΑ ΟΥΤΕ 7 ΗΩΡΑ. ΣΕ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΠΟΤΕ!ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 10ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΝΕ 5ΗΩΡΑ ΣΤΙΣ 3ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΚΟΥΤΟΥΛΑΝΕ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κατάσταση είναι ακριβώς έτσι, και δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oι συνταξιουχοι δηλαδη δεν θα πρεπει να πηγαινουν να εξεταστουν ; Βεβαια εχουν περισσοτερο χρονο ελευθερο και μπορουν να πανε οποτε θελουν για εξεταση...αλλα εχουν και περισσοτερα προβληματα υγειας. Κατα τη γνωμη μου,μονο αν εφαρμοστει το ραντεβου στο ΙΚΑ Μοσχατου,θα βελτιωθει η κατασταση,γιατι ο καθε ενας θα ξερει ποτε εχει ραντεβου και δεν θα περιμενει απο τα αγρια χαραματα,και αν καποιος γιατρος δεν τηρει το ωραριο του,θα ειναι υπευθυνος και θα λογοδοτει αμεσσα,και στο κοσμο που θα περιμενει και στους υπευθυνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή