Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

E-mail αναγνώστη για το ΙΚΑ Μοσχάτου

Αναγνώστης μας απέστειλε e-mail για το ΙΚΑ Μοσχάτου, στο οποίο περιγράφει γλαφυρά τις "υπηρεσίες" που προσφέρονται στους πολίτες. Το δημοσιεύουμε αυτούσιο:

Τον τελευταίο χρόνο, λόγο της κρίσης και της μείωσης του οικογενειακού εισοδήματος μας κατά 50% (ανεργία της συζύγου ύστερα από 19 έτη), σε μία προσπάθεια να μειώσουμε τα έξοδα και να τα βγάλουμε πέρα με όποια αξιοπρέπεια μας μένει, αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες και τους γιατρούς του ΙΚΑ.

Στο κάτω - κάτω εδώ και 22 χρόνια που εργάζομαι (και 19 η σύζυγός μου)του πληρώνουμε χωρίς να τους έχουμε απασχολήσει ποτέ.

Αυτό που συμβαίνει στο ΙΚΑ Μοσχάτου δεν γνωρίζω αν συμβαίνει και αλλού (υποθέτω πως ναι).

Οι Γιατροί δεν είναι ποτέ στην ώρα τους. Φτάνουν με καθυστέρηση έως και 1.5 ώρα (μπορεί να μην έρθουν και καθόλου χωρίς να ενημερώσουν)και φεύγουν έως και 2 ώρες νωρίτερα.

Η γραμματεία βγάζει αριθμούς προτεραιότητας που αν προλάβεις να τους δείς είσαι τυχερός.

Θα πρέπει να περιμένεις αρκετές ώρες νωρίτερα, ούτως ώστε να πάρεις νούμερο με το που τα βγάλουν, αλλιώς σε πρώτη ευκαιρία θα τα μαζέψει άλλος συνάδελφος, εξασφαλίζοντας πως δεν υπάρχουν ασθενείς άρα και λόγος να κάτσουν στην θέση τους.

Αν δεν έχεις νούμερο δεν σε εξετάζουν, ακόμα και αν σκοτώνουν μύγες για να περάσουν την ώρα τους.

Αν τολμήσεις να μιλήσεις σου επιτίθενται όλοι μαζί, βλέπεις τους έθιξες τον συνάδελφο και τον κλάδο.

Η δε συμπεριφορά τους είναι απαξιωτική και πολλές φορές υποτιμητική κάνοντας σε να νιώθεις πολίτης 2ης κατηγορίας έως και παράσιτο, ενώ στην ουσία είσαι εσύ που πληρώνεις τον μισθό τους!

Τώρα αν σχολιάσουμε και τις υπηρεσίες που προσφέρουν θα προκύψει κωμικό ανάγνωσμα.
Για να μην πάρει όλους η μπάλα οφείλω να πω πως δεν ισχύουν τα παραπάνω για τους 2 παιδίατρους, ίσως επειδή έχουν να κάνουν με παιδιά ή είναι ακόμα άνθρωποι.

Όποιος και να είναι ο λόγος σίγουρα ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους.

Θα ήθελα να με ενημερώσει κάποιος για το πως μπορώ να προβώ σε καταγγελία για τα παραπάνω, αλλά με ουσία και όχι σαν τις γνωστές καταγγελίες στο ΙΚΑ που καταλήγουν σε κάποιο συρτάρι ξεχασμένες ή στο πόδι κάποιου γραφείου που κουτσαίνει.

Α. Μ.

13 σχόλια:

  1. Ούτε καν σε συρτάρι δε θα φτάσουν...Αυτοί είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι (όσοι δεν παίζουν σε διπλό ταμπλώ ουσιαστικά ψαρεύοντας πελατεία από το ΙΚΑ) που διαμαρτύρονται για τα κοψίματα...Η συμπεριφορά τους είναι μόνο άξια για σφαλιάρες...Παραδόξως έχω δει και αλλού ότι όντως οι παιδίατροι είναι γενικότερα πιο φιλότιμοι...Αν είναι όμως να φέρεσαι ανάλογα με την ειδικότητα, δεν θα ήθελα ούτε να σκεφτώ πως θα έπρεπε να φέρονται οι γυναικολόγοι ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ας καθησουμε ΜΙΑ φορα στην Ελλαδα να ακουσουμε και την αλλη πλευρα!!!!κατι θα εχει να μας πει!!!!
    Καποιος γιατρος ΙΚΑ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάζοντας τον δημοσιουπαλληλικο κωδικα βλεπω οτι πολλα απο αυτα που περιγραφετε ειναι αξιοποινα.Καλο ειναι να καταγγειλετε τα παντα ολοι να καταγγελουμε να μην φοβομαστε να μην ψαχνουμε για ..κοννέ.. ή ..μεσον... και προς ΘΕΟΥ ΟΧΙ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙΑ.
    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
    ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕΣΩ ΕΜΑΙΛ Η ΔΙΑ ΣΕ
    Συνηγορο του Πολιτη
    Υπουργεια
    ΜΜΕ
    και οτι αλλο εμαιλ βρειτε στο google και ειναι σχετικο.Δεν μπορει καποιος ΔΕΝ θα την θαψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να προσθέσω στα παραπάνω ότι
    1) από τηλέφωνο πληροφορίες δεν δίνουν.
    2) Ποιους γιατρούς και πότε, πρέπει να
    πας στην καφετζού.
    3) Οι περισσότεροι ιατροί πιστεύουν ότι
    μας κάνουν χάρη και μας δέχονται.
    4) Ο οδοντίατρος πολλές φορές απουσιάζει.
    Και εν κατακλείδι εδώ και χρόνια που ρωτάω
    για το θέμα ραντεβού ακούω πάντα το ίδιο.
    "Ο διευθυντής έχει ζητήσει από τα κεντρικά
    να ενταχθεί στο σύστημα, αλλά δεν ακούγεται".
    Σημειωτέον για να κλείσεις ραντεβού στην Καλλιθέα
    σε παραπέμπουν από δίμηνο και άνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αν θελεις να προβεις σε καταγγελια θα πρεπει να πας στον ιατρικο συλλογο και να αναφερεις τον η' τους γιατρους ονομαστικα που σου δημιουργησαν προβλημα,αλλα να ξερεις οτι ειναι χρονοβορο και πρεπει να εχεις σοβαρα επιχειρηματα,οπως ελλειψη ιατρικης περιθαλψης απο τον συγκεκριμενο ιατρο η' λαθος διαγνωση,για να σε παρουν στα σοβαρα,αλλιως αν πας με το αιτιολογικο οτι δεν κανουν την δουλεια τους σωστα χαθηκες,η απαντηση τους θα ειναι η γνωστη....να μη μας κοβανε τους μισθους!καλη σου επιτυχια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. fainetai oti den exei paei pote o anthropos sto ika!kalos hrthes sthn mauri pragmatikothta!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσο θα είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα αλλάξει τίποτα.Ας πάει κάποιος απο αυτούς όλους σε ιδιωτικό νοσοκομείο κτλ και τότε θα καταλάβουν τι πάει να πει δουλεύω.
    Αλλά δεν φταίει άλλος απο εμάς τους ίδιους που δεν τους αρχίζουμε κάθε πρωί στις κουτουλιές!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λυπαμαι,αλλα δεν νομιζω οτι τα πραγματα ειναι ακριβως ετσι.Η υπερβολη ειναι δυστυχως μια απο τις αιτιες που εφερε τη χωρα μας σ'αυτα τα χαλια.Μενω στο Μοσχατο και δυστυχως προβληματα υγειας με φερνουν συχνα στο ΙΚΑ του Μοσχατου που καταγγελετε. Πραγματι υπαρχουν προβληματα, που κατά τη γνώμη μου οφείλονται στην έλλειψη ιατρών κυρίως, και στην γενική οργανωση του Ι.Κ.Α.
    Στο Ι.Κ.Α. αυτό όμως, παρά το συνοστισμό και τα προβλήματα, μπορείς να εξεταστείς την ίδια μέρα και όχι μετά από δύο βδομάδες όπως με τα ραντεβού στο 184. Δεν είναι μόνο,οι παιδίατροι, οι ορθοπεδικοί και οι καρδιολόγοι, παρά τα νούμερα βλέπουν διπλάσιο αριθμό καθημερινά χωρίς διαμαρτυρία.
    Μου έτυχε λόγω της παθήσεώς μου, να τους παρακάλεσω χωρίς νούμερο να με δεχθούν και το έκαναν στο τέλος της σειράς. Δε διαπίστωσα ποτέ, τόσο καιρό καθυστερήσεις γιατρών τέτοιας χρονικής διάρκειας (1 ώρας) και μερικά προβλήματα που είχα απευθύνθηκα προσωπικά στον Διευθυντή που βρήκε συμβιβαστικές λύσεις και με εξυπηρέτησε τελικά.
    Υπάρχουν προβλήματα. Αλήθεια είναι. Όχι όμως έτσι να ισοπεδώνουμε και να απαξιώνουμε τα πάντα και τους πάντες σε τέτοιο βαθμό.
    Ας βάλουμε λίγο το μυάλο μας να δουλέψει. Για το Ι.Κ.Α. φταίνε μόνο οι γιατροί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειμαι 50 ετων και τα τελευταια 5 χρονια λογω προβληματων υγειας με παρακολουθουν 4(τεσσερεις)γιατροι διαφορετικων ειδικοτητων στο ΙΚΑ Μοσχατου.Ειληκρινα ποτε δεν αντιμετωπισα προβλημα και μαλιστα μερικες φορες με εξετασαν και μου εγραψαν φαρμακα χωρις να εχω αριθμο προτεραιοτητας,γιατι ειχαν τελειωσει.Εχω διαπιστωσει την ωρα που περιμενω,οτι πολλοι ασθενεις που περιμενουν για να εξετασθουν δεν ειναι κατοικοι του Μοσχατου αλλα απο πολλες περιοχες της "ΑΤΤΙΚΗΣ",γιατι εξυπηρετουνται αυθημερον..Επισης οτι ενω εχουν γινει πολλες ενοχλησεις και υπομνηματα απο το Διευθυντη στη Διοικηση του ΙΚΑ για να μπει το ραντεβου,συνεχως παραπεμπεται στο μελλον....Πραγματικα διαπιστωνω οτι παντα θα υπαρχουν και ευγνωμονες και αγνωμονες αναλογα με το αν εξυπηρετηθηκαν ή δεν εξυπηρετηθηκαν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΓΚΑΛΟΠ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ''ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ Ή ΟΧΙ ???" ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο προϊστάμενος κατά τη γνώμη μου είναι εξαιρετικός, εξυπηρετικός και πάντα προσπαθεί να δώσει λύση αν πας και παραπονεθείς ενώ για τον ελεγκτή ας μην σχολιάσω καλύτερα -αν δεν κάνω λάθος είναι ένας δερματολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ειλικρινά, όταν έγραψα το αρχικό mail δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση.
    Δεκτά τα σχόλια όσων συμπάσχουν.
    Δεκτά επίσης και τα σχόλια υποστήριξης. Ξέρετε πολλές φορές η συμπεριφορά ενός γιατρού αλλάζει ανάλογα με την μέρα, τον καιρό, το πρωινό του και τις περιστάσεις ή την φάτσα που έχει απέναντι του, ας σοβαρευτούμε.
    Όταν έχεις να κάνεις με τον ανθρώπινο πόνο δεν έχεις δικαίωμα να αλλάζεις συμπεριφορά ανάλογα τον καιρό ή το πως ξύπνησες.
    Το δόντι της συζύγου μου που πετάξανε χωρίς λόγο δεν ξαναφυτρώνει (και ευτυχώς μιλάμε για δόντι και όχι τίποτα σημαντικότερο).
    Η σωτηρία των δοντιών της συζύγου μου πέρναγε από το ιατρείο της Οδοντιάτρου του ΙΚΑ, όπως η ίδια την παρότρυνε, και έτσι έγινε αλλά σε άλλου ιατρού το ιατρείο και όχι σε αυτήν (έτσι για σπάσιμο)και με τα μισά χρήματα από αυτά που ζήταγε.
    Ευχαριστώ τους αναγνώστες και τις συμβουλές τους για την διαδικασία καταγγελίας.
    Νομίζω πως θα ακολουθήσω την οδό μέσω του συνήγορου του πολίτη.
    Ενδιαφέρον όντος θα είχε το γκάλοπ που προτείνει άλλος αναγνώστης.
    Πράγματι αν δεν αντιδράσουμε τότε είμαστε συνυπεύθυνοι και συνένοχοι για την συνέχιση αυτής της κατάστασης.
    Προς τον 50χρονο Ανώνυμο και υποστηρικτή του όλα βαίνουν καλώς στο ΙΚΑ Μοσχάτου, αγαπητέ δεν βλέπω τον λόγο γιατί να είμαι ευγνώμων όταν ο εκάστοτε γιατρός κάνει την δουλειά του (τηρεί τον όρκο του, αν τον θυμάται) και γιατί διαχωρίζεις τους επισκέπτες σε κατηγορίες αυτών που εξυπηρετήθηκαν και αυτών που δεν εξυπηρετήθηκαν ενώ θα έπρεπε όλοι να εξυπηρετούνται.
    Δέχομαι πως σε σχέση με άλλα υποκαταστήματα σε άλλες περιοχές, αυτό του Μοσχάτου μπορεί να δουλεύει καλύτερα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως όλα είναι εντάξει και δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και σε αυτό συνηγορούν και τα παραπάνω σχόλια πολλών συνδημοτών μας που συμφωνούν μαζί μου πιθανόν λόγο και της δικής τους εμπειρίας.
    Προς τον Ανώνυμο που έγραψε πως δεν έχω εμπειρία από το ΙΚΑ.
    Φίλε μου έχεις δίκιο.
    Στα 42 χρόνια της ζωή μου έχω νοσηλευτεί μία μόνο φορά (Κλινική Καλλιθέας) και η εμπειρία μου μέχρι σήμερα έχει να κάνει με ιδιωτικούς γιατρούς και νοσοκομεία στα οποία τιμούν τα λεφτά που σου παίρνουν και σε αντιμετωπίζουν με σεβασμό και ευαισθησία.
    Κάθε χρόνο περίπου 5.000 € κρατούνται από τον μισθό μου για το ΙΚΑ και άλλα τόσα περίπου από την σύζυγό μου (όταν εργαζόταν για περίπου 19 χρόνια).
    Συνολικά αυτά που έχω πληρώσει αρκούν για μακροχρόνια νοσηλεία σε σουίτα του ΥΓΕΙΑ αλλά από ότι φαίνεται όχι αρκετά για να έχω αξιοπρεπή αντιμετώπιση από γιατρούς του ΙΚΑ χωρίς να πρέπει να παρακαλέσω ή να κλαφτώ προκειμένου να κάνουν αυτό για το οποίο έχω προπληρώσει αδρά και θα συνεχίσω να πληρώνω αφού κανείς δεν μου δίνει την επιλογή άλλης ασφάλισης.


    Α.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σας. Απο μερες παρακολουθω τα οσα γραφονται για τους γιατρους του ΙΚΑ Μοσχατου. Ειμαι φαρμακοποιος στην περιοχη και ειλικρινα λυπαμαι για τις υπερβολές και τις ηθελημενες ανακρίβιες που γραφονται. Επιτρεψτε μου να γνωριζω λιγο καλυτερα τους γιατρούς και τη λειτουργία του τοπικού ΙΚΑ.Δεν ξέρω τι προσπαθει να κάνει ο αγανακτισμένος φίλος, παραθέτωντας όλα αυτά τα στοιχεία, λες και είναι ο μόνος που πληρώνει την ασφαλειά του και γιατι είναι τόσο υπέρμαχος των ιδιωτών γιατρών.Εγω μόνο ένα θα ρωτήσω.Ποσες φορες πηγαίνει κάποιος ασφαλισμένος να εξετασθει απο τους γιατρους του ΙΚΑ, και πόσες να του αντιγράψουν φάρμακα αλλων, ιδιωτών γιατρων? Μήπως αυτό λέει κάτι σε μερικούς που κάνουν τους σκληρους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή