Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

E-mail αναγνώστη: Φαρμακείο - "φωτιά" στο Μοσχάτο

Αναγνώστης μας απέστειλε e-mail στο οποίο αναφέρει περιστατικό που έγινε σε φαρμακείο του Μοσχάτου. Αν και μας γράφει στο e-mail του σε ποιό φαρμακείο αναφέρεται, αποφασίσαμε να μην δημοσιεύσουμε ούτε το όνομα ούτε την διεύθυνση, εφόσον ο αναγνώστης παραμένει ανώνυμος.

Σήμερα στις 11:30 μπήκα στο φαρμακείο της κας *.*. στην οδό *******************************, στο Μοσχάτο για να αγοράσω ένα συγκεκριμένο φαρμακευτικό παρασκεύασμα (όχι φάρμακο) και βιταμίνες (που ως συνήθως είχε την μικρή και ακριβότερη συσκευασία). Στο συγκεκριμένο φαρμακείο είμαι πελάτης λίγους μήνες τώρα και αγοράζω το συγκεκριμένο προϊόν.

Έκανα το λάθος την προηγούμενη φορά να σχολιάσω στην ιδιοκτήτρια ότι η τιμή του προϊόντος ήταν καλή (30 ευρώ) δεδομένου πως το έχω αγοράσει μέχρι και 2 ευρώ ακριβότερο. Σήμερα λοιπόν η κυρία είπε να βγάλει τα σπασμένα.

Χωρίς να με ενημερώσει και αφού χτύπησε την απόδειξη, είπε γελώντας πως αυτά ακριβύνανε "φωτιά" και πως το προϊόν έχει 38 ευρώ! Της θύμισα πως αυτή την συζήτηση την είχαμε ξανακάνει και πως το σκεύασμα ήταν πολύ ακριβό. Εκείνη απάντησε πως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα (σημειωτέον το προϊόν δεν είχε πάνω τιμή ούτε και η κυρία κοίταξε στο κατάλογο των τιμών όπως πάντα έκανε). Την ενημέρωσα πως το συγκεκριμένο προϊόν καθότι σκεύασμα, μπορείς να το παραγγείλεις στο ίντερνετ και να στο στείλουν από μεγάλο οίκο με 29 ευρώ η οικονομική συσκευασία των ΤΡΙΩΝ και εκείνη φυσικά μου απάντησε πως δεν ζω στο εξωτερικό και αυτή είναι η τιμή του. Της έδωσα τα χρήματα περιμένοντας τα ρέστα μου και σχολίασα πως είναι πανάκριβη και πως έχασε έναν πελάτη.

Με μεγάλο θράσος η κυρία άρχισε να φωνάζει πως θα το κλείσει (το φαρμακείο) και της απάντησα φυσικά πως δεν με απειλεί με το να κλείσει το κατάστημά της, αντίθετα μάλλον θα έπρεπε να το κάνει. Η κυρία λοιπόν άρχισε να βρίζει και να λέει πως θα πρέπει να πάω (εγώ) να ψάξω ποιός ακρίβυνε το προϊόν , να βριζω τους Εβραίους που φταίνε και τους Αλβανούς και κάτι τέτοια δημοκρατικά. Πάντα ψύχραιμος της απάντησα πως απλά είναι κλέφτρα.

Η κυρία αυτή έπαθε υστερία- με την ευκαιρία της εισόδου ηλικιωμένης στο κατάστημα άρχισε να ουρλιάζει πως της επιτέθηκα, πως την απειλώ, πως θέλω να τις σπάσω το μαγαζί και ζήταγε βοήθεια.

Όλη αυτή την ώρα δεν μου έδινε τα ρέστα μου (2 ευρώ) και απαιτούσε να της γυρίσω το προϊόν ενώ ΕΙΧΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.

Κάλεσα το 100 από το τηλέφωνό της, μου πήρε το ακουστικό από τα χέρια και μου έδωσε τελικά τα ρέστα μου λέγοντας ψέματα στην αστυνομία.

Περιττό να πω πως γυρίζοντας σπίτι και με μια πιο ήρεμη ματιά (είμαι σίγουρος πως την φασαρία η κυρία την έκανε για να με εκφοβίσει και να μην δω αυτή την λεπτομέρεια), ΠΑΝΩ στο κουτί του σκευάσματος είχε ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ η εταιρία την τιμή: 29,46!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

9 σχόλια:

  1. Τέτοιες πρακτικές είναι που κάνουν τον κόσμο να βλέπει με συμπάθεια το άνοιγμα των επαγγελμάτων ακόμη κι όταν γίνεται με τον τρόπο που γίνεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kala giati den pires ta lefta sou piso na pas sto apenanti farmakio??
    20 farmakia exei to mosxato!!!
    kai kinito den eixes na pareis to 100 alla exeis mail??
    kapos etsi anevazete tis times giati lete orea logia alla kaliteres times den psaxnete stin ousia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυο απλες παρατηρησεις,χωρις να σημαινει οτι παιρνω θεση υπερ καποιας πλευρας.1)απο την ημερομηνια που παρασκευαζεται και συσκεαζεται ενα προιον,ακομα κι αν τυπωθει η τιμη στη συσκευασια,η τιμη του αλλαζει οταν αλλαζουν οι τιμες σε φαρμακα και παραφαρμακα,κατι που αποφασιζει ΜΟΝΟ το κρατος.2)στο τελευταιο χρονικο διαστημα,οι τιμες εχουν αλλαξει 3 φορες κι ο ΦΠΑ 2,συνεπως,ακομα κι αν το σκευασμα ειχε παει στο φαρμακειο μολις ενα χρονο πριν,η τιμη του απο την αναγραφομενη εχει αλλαξει το λιγοτερο 4 φορες. οικοπουλος σπυρος φαρμακοποιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. na mas peite pio farmakeio einai na xeroume ti ginete ki afiste tis anonymies klp klp sto katw katw eseis san blog apla dimosievete afto pou esteile kapios pou den einai anwnumos efoson uparxei email kai ip adress .... den dikazete , gi afto an mporeite peite mas pio farmakeio einai na rixoume mavro stous mavrogialourous !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαίνεται οτι ο κύριος Οικόπουλος έχει δίκιο σχετικά με την τιμή, το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι κυρίως η αντιμετώπιση / συμπεριφορά όμως αυτό είναι 'ερωτηματικό' και για τους δύο. Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως το φαρμακείο αυτό είναι γωνιακό και έχει
    και ένα μεγάλο πεύκο από έξω ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Οικοπουλε,επειδή και εγώ επιχειρηματίας είμαι και διατηρώ κατάστημα πάνω από 20 χρόνια εξηγηστε μου κάτι : όταν αγοράζω εγώ ένα προϊόν και το φπα που επικρατεί εκείνη την στιγμή είναι για παράδειγμα 20% και στο τιμολόγιο μου είναι χρεωμενο το φπα 20% και πληρώνω το αντίστοιχο τιμολόγιο υπολογίζοντας και το ποσοστό κέρδους του προϊόντος μου βγαίνει η τιμή λιανικής. Το αν εμένα μου έχουν ξεμείνει κάποια από αυτα τα προϊόντα και το φπα πλέον έχει φτάσει στο 23% θα αλλάξω την τιμή του προϊόντος μου που μου έχει ξεμείνει ενώ η τιμή που αγόρασα χονδρική συνεπώς και λιανική τιμή έχει υπολογιστεί με 20% φπα? Μιλάτε σοβαρά? Δηλαδή τα εργοστάσια που κατασκευάσουν και συσκευαζουν ένα φάρμακο είναι ηλίθιοι που αναγράφουν την τιμή λιανικής επανω στο σκεύασμα? Μάλλον ψάχνετε για ηλίθιους μου φαίνεται! Ναι βεβαίως και να ανοίξουν όλα τα επαγγέλματα γιατί κάτι τέτοιοι επιτηδιοι υπάρχουν στην κοινωνία και τρώνε άδικα επί χρόνια τα λεφτά του κοσμάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. mou sinevi analogo peristatiko se farmakeio pano stin grammou 2 fores.aplos den episkeftika pote xana to en logo farmakeio.
    distixos omos den iparxei kapoio allo ekei koda opote se ektakti periptosi isos to episkefto.
    as axiotho na min simvei tetoia periptosi.:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τσεκαρετε το κυριε σ ενα αλλο φαρμακειο πρωτα κ μην βιαζεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή