Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΤΟΣΥΝ: Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος, ήταν 9 μήνες χωρίς εμπιστοσύνη

Παραιτήθηκε χτες (23/1) ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Μοσχάτου, Πολύδωρος Πατσουράκης, ύστερα από σύντομη θητεία στην κεφαλή του οργάνου.

Ο πρώην, πλέον, Πρόεδρος είχε χάσει την εμπιστοσύνη του Συμβουλίου από τον Απρίλιο του 2011, με ψήφους 1-4 (μόνο ο ίδιος ψήφισε τον εαυτό του, δηλαδή, όταν πριν 2 μήνες είχε κερδίσει την προεδρία με ψήφους 5-2) και ύστερα από 9 μήνες παραιτήθηκε, αφού πρώτα το ΤΟΣΥΝ Μοσχάτου οδηγήθηκε στην απόλυτη απαξίωση.

Σαν Μοσχάτο Live! πιστεύαμε ότι το ΤΟΣΥΝ έπρεπε να είναι ένας θεσμός που εκπροσωπεί τους νέους, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο ρόλος αυτός έχει, πλέον, χαθεί. Το ΤΟΣΥΝ ξεκίνησε δυναμικά, με παρεμβάσεις και εκδηλώσεις, αλλά τον τελευταίο χρόνο ζει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Το ΤΟΣΥΝ δεν ήταν πουθενά, σε καμία εκδήλωση, δεν πήρε καμία πρωτοβουλία, δεν είχε καμία παρέμβαση, δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στην κοινωνία.

Ελπίζουμε ο νέος Πρόεδρος που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της αναβίωσης του θεσμού, πρώτα απ' όλα στις συνειδήσεις.

Σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα, μέλος του ΤΟΣΥΝ Μοσχάτου, είπε τα εξής: "Είναι λυπηρές αυτές οι καταστάσεις και αναλαμβάνουμε όλοι το βάρος των ευθυνών που μας αναλογούν. Η παραίτηση του Προέδρου είναι καθυστερημένη, εδώ και 9 μήνες δεν έχει την εμπιστοσύνη του Συμβουλίου και το ΤΟΣΥΝ φυτοζωεί. Είναι σαν να μην πάρει ο Πρωθυπουργός ψήφο εμπιστοσύνης και να παραμένει με το ζόρι Πρωθυπουργός, τι μπορεί να λειτουργήσει έτσι;

Το τελευταίο διάστημα ζήσαμε την απόλυτη παρακμή ενός θεσμού που έχουμε αγαπήσει και έχουμε στηρίξει. Υπήρξε συμβούλιο που όταν διαφωνούσαμε με τον Πρόεδρο μας έβριζαν εμάς και τις οικογένειες μας και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον μας. Στο τέλος είχαμε φτάσει στο σημείο να μην μας ρωτάει κανείς για τίποτα, ο Πρόεδρος αποφάσιζε και εκτελούσε μόνος του, με βάση το συμφέρον του.

Το λάθος ήταν ότι εξόφλησε παραταξιακά γραμμάτια. Κάποιοι θέλησαν να κάνουν αντιπολίτευση στην Δημοτική Αρχή και βρήκαν το ΤΟΣΥΝ για να παίξουν τα παιχνίδια τους. Τους καταγγέλω γιατί δεν σέβονται τίποτα, ούτε μια προσπάθεια νέων. Στο συγκεκριμένο κομμάτι θεωρώ ότι ο Πρόεδρος ήταν το θύμα και όχι ο θύτης. Αλλά θα έπρεπε να είμαστε εμείς, οι νέοι, που θα αφήναμε τις παρατάξεις εκτός Συμβουλίου. Τέτοιο παράδειγμα δίνουμε στην κοινωνία;

Το ΤΟΣΥΝ μπορεί να ορθοποδήσει αρκεί να το αφήσουν ήσυχο όσοι ενδιαφέρονται όψιμα. Ο Δήμος έχει τα δικά του προβλήματα, ας ασχοληθούν με αυτά και ας αφήσουν τους νέους ήσυχους. Θα πρέπει να γνωρίζουν όμως, ότι οι νέοι θα απαντήσουν όταν πρέπει. Ίσως μέσα από ένα άτυπο όργανο, που κανείς δεν μπορεί να καπελώσει."

14 σχόλια:

  1. Επιτελους μπας και αναπνευσει λιγο το ΤΟΣΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΡΗΜΑ ΜΟΥ ΝΙΑΤΑ ΠΟΥ ΤΣΑΛΑΚΩΘΗΚΑΤΕ...

    ΑΧΧΧΧΧ, 25 ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΤΟ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;; ΑΚΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ 9 ΜΗΝΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o typos den eixe xasei mono thn empistosynh.
    poly fovamai pws exei xasei kai alla pragmata.
    elpizw na hremisoun ligo ta pragmata.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτέλους κάποιος που λέει την αλήθεια. Η παράταξη Κρεμμύδα διέλυσε το ΤΟΣΥΝ. Όταν μπήκε ο Πολύδωρος έπεσαν σαν τα όρνια στο πτώμα για να δείξουν ότι ελέγχουν τους νέους. Και ως συνήθως το διέλυσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το μέλος του ΤΟΣΥΝ δεν έχει όνομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 5:46 δεν φταιει ολη η παραταξη Κρεμμυδα. Ζωταλης και Μπιζανης εχουν την ευθυνη γιατι μπλεχτηκαν και φουσκωσαν τα μυαλα του Πατσουρακη που δεν θελει και πολυ. Αν και ξερω οτι τηλεφωνηματα εχουν πεσει και απο τον ιδιο τον Αρη για το θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κέρδισε η παράταξη Κρεμμύδα. Διάλυσε το ΤΟΣΥΝ με τα μυαλά που κουβαλάει. Μπράβο παιδια . Πολύδωρε και σε 2 χρόνια σε θέλω στο ψηφοδέλτιο του Άρη. Εντελώς τυχαία γαμώτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύδωρε πρόσεχε τους.Με την προαναγγελεία της παραίτησης σου είναι σαν να σου την υπαγόρευσαν
    Σε εξέθεσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγω δεν τα γνωριζω τα παιδια αλλα αυτα που διαβαζω με εκπλησσουν. Με εκπληξη διαβαζω και οσα καταγγελει και το μελος του ΤΟΣΥΝ που μιλαει πολυ συγκροτημενα. Απο τα παιδια περιμενουμε καλυτερες συμπεριφορες και οχι τις ιδιες των μεγαλων. Αλλα τελικα φαινεται οτι δεν εχει σημασια να εισαι νεος αλλα να εισαι πραγματικος ανθρωπος με αρχες. Λυπαμαι που διαπιστωνω οτι κατι τετοιο δεν συμβαινει στην περιπτωση μας.

    Μια μητερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΕΝ ΠΕΙΡΆΖΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΒΆΛΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΣΤΡΆΕΙ. ΟΜΟΡΦΆΝΤΡΑ ΜΟΥ ΠΟΛΎΔΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. KAI KΡΕΜΙΔΑ ΩΜΌ ΓΙΑΤΊ ΤΟΝ ΚΌΒΩ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΆΡΧΕΙ. ΟΜΟΡΦΆΝΤΡΑΑΑΑΑΑΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΈΦΥΓΕ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΥΔΟΡΑΣ.Ο ΤΕΛΕΥΤΑΊΩΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΗ ΤΗ ΠΟΡΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα,
    περιμένω τις προτάσεις όλων των μελών του Το.Συ.Ν για το τι μέλει γενναίσθε.
    Η δική παρέμβαση στο http://moschato.blogspot.com/2012/01/blog-post_5208.html
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή