Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Έκλεισε το cafe Vertigo στο Μοσχάτο

Η οικονομική κρίση χτύπησε και την καφετέρια VERTIGO στο Μοσχάτο.

Μετά από 4 έτη, το καφέ - μπαρ στο Μοσχάτο έβαλε λουκέτο όπως και πολλά άλλα μαγαζιά στον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου.

Τα ασύμφορα ενοίκια, σε συνδυασμό με την πτώση της αγοράς έφεραν σε δύσκολη θέση τον επιχειρηματία και από την Παρασκευή το πρωί και επίσημα το VERTIGO καφέ - μπαρ είναι παρελθόν για το Μοσχάτο.

Θα πρέπει κάποια στιγμή πριν να είναι πολύ αργά, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων να καταλάβουν ότι τα ενοίκια που ζητάνε είναι εξωφρενικά για την εποχή.

Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τα μεγάλα ενοίκια το μόνο που μπορούν να καταφέρουν είναι να ερημώσουν την τοπική αγορά.

(Πηγή: Μοσχάτο - Ταύρος Life)

6 σχόλια:

  1. Ε οχι ρε παιδια. Και γι αυτο το μαγαζι η οικονομικη κριση φταιει? Ποτε δεν πατουσε ψυχη. Θαυμα ειναι που αντεξε 4 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρίμα γιατί ήταν το πιο όμορφο μαγαζί του Μοσχάτου... Φαίνεται ότι οι Μοσχατιώτες είναι για τίποτα σουβλάκια και καφετέριες που έχουν τάβλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα.
    Η αγορά του Μοσχάτου δυστυχώς φυτοζωεί.Πολλά μαγαζιά κρατιούνται με το ζόρι,χρωστώντας ήδη
    παντού(σε υπέρογκα ενοίκια,στα ασφαλιστικά
    ταμεία-που παρά την κρίση συνεχίζουν να κάνουν αυξήσεις-στους προμηθευτές τους,που κι αυτοί πιέζονται άρα πιέζουν υπέρμετρα κτλ).Έτσι αν δεν τα ενισχύσουμε,έστω και ελάχιστα,να είστε σίγουροι πως ως το φθινόπωρο θα κλείσουν και άλλα.
    Πώς θα τα ενισχύσουμε,θα μου πείτε,που κι εμείς δεν έχουμε πια την πρότερη άνεση;Μα ως ένα βαθμό κάτι μπορούμε να συνεισφέρουμε!Είναι λάθος να τρέχουμε στο κέντρο ή στον Πειραιά
    ή στα πολυκαταστήματα της Πειραιώς και στα... σουπερμάρκετ της Καλλιθέας!
    Ό,τι χρειαζόμαστε υπάρχει στην γειτονιά μας κι αν δεν το έχει κάποιο μαγαζί μπορεί ωραιότατα να μας το φέρει την επόμενη μέρα,ας μάθουμε να παραγγέλνουμε και να περιμένουμε λίγο,δεν είναι κακό!Ας δώσουμε επίσης προτεραιότητα στα μαγαζιά του Μοσχάτου που τα έχουν Μοσχατιώτες.
    Γιατί;Διότι αυτοί είναι παράλληλα και πελάτες στην ίδια αγορά,αφήνουν κι εκείνοι χρήματα στην περιοχή.Και επειδή λίγο πολύ γνωριζόμαστε στο Μοσχάτο ξέρουμε ότι οι μαγαζάτορες αυτοί είναι και οι πιο φιλικοί,γνωρίζουν το αντικείμενό τους,σε εξυπηρετούν προσωπικά,κάνουν καλές τιμές,αληθινές εκπτώσεις,πουλάνε τέλος πάντων καλά πράγματα από άποψη ποιότητας κτλ.
    Νομίζω παράλληλα ότι και οι ιδιοκτήτες πρέπει να μειώσουν γενναία τα ενοίκια και οι έμποροι να κάνουν-τώρα που επιτέλους συστάθηκε και ο σύλλογος-επιπλέον προσπάθειες ζητώντας την θεσμική και όχι μόνο παρέμβαση και του Δημάρχου, ο οποίος τα ξέρει αυτά και δεν θα αρνηθεί να βοηθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ηθελε ο μοσχατιωτης επιχειρηματιας να τον στηριξω, ας εκανε μειωσεις στις τιμες του τωρα που δεν την παλευω οικονομικα. Εμενα, τον μισθωτο, ποιος και ποτε θα με στηριξει; Οταν θησαυριζουν οι επιχειρησεις σου λενε δε σε εχω αναγκη, ας αγορασουν οσοι μπορουν να πληρωσουν οσα ζηταω και τωρα που φυτοζωουν με παρακαλανε, αλλα δε μειωνουν τις τιμες γιατι ισα ισα βγαινουν... Ε ελεος πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέστα ρε φίλε 4:23!!!!... Πασίγνωστο κατάστημα με παπούτσια στη Μακρυγιάννη, πάρα πολλων ετών, είχε κάποια συγκεκριμένα γυναικεία πέδιλα που ήθελα να αγοράσω στην τιμή των 45 ευρώ ενώ στη Φίλωνος τα βρήκα μόλις 29.90!!!!! Πασίγνωστο μαγαζί με ρούχα, επίσης στη Μακρυγιάννη, πάρα πολλών ετών επίσης, έχει παντελόνι τζιν (δεν χρειάζεται να αναφέρω τη μάρκα) 89.90 ενώ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ το έχω βρει και 50% κάτω σε καταστήματα στον Πειραιά και στην Καλλιθέα.
    Αν πραγματικά θέλουν ενίσχυση και βοήθεια από τον κόσμο του Μοσχάτου, ας προσγειώσουν τις τιμές τους στην πραγματικότητα και μην τις αφήνουν να αιωρούνται στον αέρα γιατί δυστυχώς δεν μπορούμε να τις φτάσουμε... Αλλιώς πολύ φοβάμαι πως θα ακολουθήσουν το δρόμο του πασίγνωστου και επίσης πολλών ετών ζαχαροπλαστείου της Μακρυγιάννη, που για να βγάλει τα σπασμένα της ανακαίνισης πουλούσε το γαλακτομπούρεκο 5 ευρώ το κομμάτι...!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή