Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Η κατάληψη στο Μοσχάτο μπλοκάρει τα χαράτσια

Η –άνευ κοινωνικού διαλόγου– απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τις αποδοχές των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών κατά 40% έως και 60% έχει εξωθήσει τους εργαζομένους ορισμένων σημαντικών υπηρεσιών του υπουργείου αυτού σε ακραίες αντιδράσεις που όμως είναι εν μέρει δικαιολογημένες εξαιτίας της απρόσμενης απώλειας μεγάλου τμήματος του διαθεσίμου εισοδήματός τους και της απότομης εξαθλίωσης στην οποία οδηγούνται.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι υπάλληλοι του πρώην ΚΕΠΥΟ, δηλαδή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι οποίοι συνεχίζουν τις καταλήψεις στα κτίρια τα οποία στεγάζουν τις υπηρεσίες που απασχολούνται. Οι υπάλληλοι της ΓΓΠΣ και του ΓΛΚ πραγματοποίησαν και χθες καταλήψεις και δεν αποκλείουν να συνεχίσουν αυτού του είδους τις κινητοποιήσεις σήμερα και τις επόμενες μέρες.

Αποτέλεσμα, όμως, των διαρκών καταλήψεων στο κτίριο της ΓΓΠΣ στο Μοσχάτο είναι να έχουν «παγώσει» όλες οι δραστηριότητες της υπηρεσίας αυτής. Συγκεκριμένα, λόγω των αντιδράσεων των εργαζομένων της ΓΓΠΣ, έχει «παγώσει» η έκδοση 1.000.000 εκκαθαριστικών φόρου εισοδήματος και 900.000 «πολυεκκαθαριστικών» ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης – τέλους επιτηδεύματος – έκτακτης εισφοράς επί κινητών περιουσιακών στοιχείων.

Από τα εκκαθαριστικά αυτά το Δημόσιο αναμένει έσοδα ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ. Από τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 που υπάρχει επίσης πιθανότητα να καθυστερήσουν αναμένεται άλλο 1 δισ. ευρώ, ενώ δεν γίνεται πλέον ούτε λόγος για τη δυνατότητα έκδοσης και αποστολής εντός του 2011 και του πρώτου εξαμήνου του 2012 των υπολοίπων 1,2 εκκαθαριστικών του ΕΤΑΚ του 2009 και περίπου 2.500.000 εκκαθαριστικών Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2010, 2011 και 2012 από τα οποία θα μπορούσαν να εισπραχθούν τουλάχιστον άλλα 2-3 δισ. ευρώ! Το συμπέρασμα όλων αυτών είναι ότι αυτή τη στιγμή η ΓΓΠΣ δεν λειτουργεί και το Δημόσιο κινδυνεύει να μην εισπράξει εγκαίρως πάνω από 4-5 δισ. ευρώ πολύτιμα έσοδα.

(Πηγή: Ελεύθερος Τύπος)

2 σχόλια:

  1. *******************************************
    Το συμπέρασμα όλων αυτών είναι ότι αυτή τη στιγμή η ΓΓΠΣ δεν λειτουργεί και το Δημόσιο κινδυνεύει να μην εισπράξει εγκαίρως πάνω από 4-5 δισ. ευρώ πολύτιμα έσοδα.
    ******************************************
    Ο Σαμψών είχε πει "Αποθενέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων"
    Οι κύριοι αυτοί λένε "Αποθενέτω η Ελλάδα μετά του μισθού μου."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ . . . ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ Κ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή