Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Φωτιά στην Τενέδου - Πρόβλημα με την λαϊκή στο σημείο

Δυσάρεστη σύμπτωση αποτελούν οι φωτιές που συμβαίνουν στην περιοχή μας τις τελευταίες μέρες. Σήμερα (4/10), άλλη μια φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στην οδό Τενέδου, πολύ κοντά στο 3ο Νηπιαγωγείο Μοσχάτου.

Από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία η κουζίνα ενός σπιτιού στη συγκεκριμένη οδό, η οποία είναι κάθετη στην οδό Σολωμού και πολύ κοντά στον Κηφισό ποταμό, έπιασε φωτιά και μεγάλο μέρος της κάηκε, με το σπίτι να έχει υποστεί πολλές φθορές.

Η αντίδραση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και η φωτιά δεν επεκτάθηκε, όπως υπήρχε κίνδυνος να συμβεί. Η κρισιμότητα, όμως, του θέματος είχε να κάνει με την παρουσία των πάγκων της λαϊκής αγοράς (Τρίτη, σήμερα, και ως γνωστόν, στο Μοσχάτο έχει λαϊκή) στην περιοχή, η οποία έχει συζητηθεί και κατά το παρελθόν.

Η οδός Τενέδου είναι αδιέξοδο, επομένως πρόσβαση στον δρόμο υπάρχει μόνο από την οδό Σολωμού. Οι πάγκοι της λαϊκής απλώνονται κατά μήκος της Τενέδου, με αποτέλεσμα να κόβεται η πρόσβαση με οποιοδήποτε όχημα. Ακόμα και γονείς του παρακείμενου νηπιαγωγείου έχουν διαμαρτυρηθεί, γιατί δυσκολεύονται να παραλάβουν τα παιδιά τους. Το θέμα είχαν πάει κάτοικοι στο Δημοτικό Συμβούλιο, πριν δύο χρόνια, αλλά η κατάσταση δεν έχει αλλάξει.

Κάτοικος της περιοχής είναι και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Πηνιώτης, ο οποίος είχε αναφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι υπάρχει ανάγκη να μην κλείνει ο δρόμος της Τενέδου, έχοντας φέρει και τις υπογραφές των κατοίκων που ζητούν το ίδιο πράγμα και ο οποίος ήταν παρών στην φωτιά και τον ευχαριστούμε που μας μετέφερε την είδηση.

Ευτυχώς, όταν ξέσπασε η φωτιά σήμερα οι περισσότεροι πάγκοι είχαν μαζευτεί, καθώς ήταν μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου