Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Απάντηση Ευθυμίου σε Σωπάκη για την οικονομική κρίση

Με επιστολή - ανακοίνωσή του, ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, απαντάει στην χθεσινή ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "Δράση Τώρα!", η οποία έχει ως επικεφαλής τον Γρηγόρη Σωπάκη.

Αναλυτικά η επιστολή:

Απάντηση Δημάρχου στη δημοτική κίνηση «Δράση- Τώρα»

Η δημοτική κίνηση «Δράση- Τώρα», με χθεσινή ανακοίνωσή της κατηγορεί την δημοτική πλειοψηφία ότι στο μεθαυριανό Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Οκτωβρίου δεν περιλαμβάνεται το θέμα σχετικά με την οικονομική κρίση και τα μέτρα της κυβέρνησης.

Στο προηγούμενο Δημοτικό συμβούλιο που είχατε θέσει το θέμα, είχα απαντήσει οτι θα συζητηθεί στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Και έτσι ακριβώς θα γίνει.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί στην ημερήσια διάταξη του μεθαυριανού Δημοτικού Συμβουλίου έχει συμπεριληφθεί θέμα με τίτλο:

«Συζήτηση για την οικονομική κατάσταση και τις επιπτώσεις της στην κοινωνία». Συνεπώς παραβιάζετε ανοικτές θύρες.

Η στάση της Δημοτικής αρχής είναι ξεκάθαρη. Με ανακοίνωσή μου εδώ και ημέρες αναγνωρίζω το δίκαιο των αιτημάτων των εργαζομένων στους Δήμους αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζω και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στην καθημερινότητα των δημοτών.

Οι σύλλογοι των εργαζομένων γνωρίζουν πολύ καλά και από πρώτο χέρι τη στάση μου και ότι είμαι πάντα δίπλα τους στα προβλήματά που αντιμετωπίζουν.

Επίσης, η παράταξή μας υπερψήφισε σε πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου το ομόφωνο, τελικά, ψήφισμα για την οικονομική κατάσταση στο οποίο « καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση και άπαντες τους Έλληνες βουλευτές να σταθούν στο πλευρό του Έλληνα εργαζόμενου σταματώντας εδώ και τώρα τα μονόπλευρα αντιλαϊκά μέτρα που εξαθλιώνουν τον Έλληνα εργαζόμενο και συνταξιούχο βροντοφωνάζοντας αυτό που ο κάθε Έλληνας εργαζόμενος βροντοφωνάζει, δεν αντέχουμε άλλο».

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων και των νέων καθώς τα μέτρα που εφαρμόζονται, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, είναι άδικα γιατί είναι οριζόντια και πλήττουν, κυρίως, τα χαμηλόμισθα στρώματα και όχι εκείνες τις κοινωνικές κατηγορίες που θα έπρεπε να συνεισφέρουν τα περισσότερα για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση.

Άλλωστε οι δημοτικοί σύμβουλοι και εγώ προσωπικά βρισκόμαστε εξ αντικειμένου δίπλα στους εργαζόμενους γιατί είμαστε και εμείς εργαζόμενοι που βιώνουμε έντονα την κρίση και που έχουμε ανέργους στις οικογένειές μας. Δεν έχουμε καμία εξάρτηση από κομματικά και παραταξιακά συμφέροντα και έχουμε εκλεγεί με μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουμε την πόλη και τους πολίτες της.

Θα ήθελα να δηλώσω απερίφραστα ότι είμαστε αλληλέγγυοι στους δοκιμαζόμενους πολίτες και ιδιαίτερα στις περισσότερο ευπαθείς ομάδες ενώ ο Δήμος ως κοινωφελής Οργανισμός οφείλει να λαμβάνει πάντα υπόψη του το «κοινό καλό».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου