Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Συνέλαβαν σπείρα που έδρασε και στο Μοσχάτο


Στην εξάρθρωση συμμορίας Ελλήνων που λήστευε πολίτες στο δρόμο προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες ηλικίας από 35 έως 43 ετών, ένας εκ των οποίων είναι αστυφύλακας που υπηρετεί σε υπηρεσία της ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας, τα μέλη της σπείρας, πριν μια εβδομάδα, στην Εκάλη, χρησιμοποιώντας βαριοπούλα ακινητοποίησαν 75χρονο ημεδαπό και του αφαίρεσαν μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των -20.000- ευρώ, διάφορα προσωπικά έγγραφα και κάρτες τραπεζών.

Στις 14 Οκτωβρίου στο Μοσχάτο, με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν 66χρονο ημεδαπό και με χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -150- ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου με το οποίο και διέφυγαν.

*** Σημείωση του Μοσχάτο Live!: Για το θέμα της κλοπής αυτοκινήτου είχαμε γράψει εδώ.

Κατά τη σύλληψή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν,  7.895 ευρώ, ένα περίστροφο, κινητά τηλέφωνα, η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν, καθώς τα μπουφάν και τα κράνη που φορούσαν στη ληστεία της Εκάλης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Τρίτη, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο 37χρονος Αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

(Πηγή: News247.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου