Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Το Fox News βρέθηκε για ρεπορτάζ στο Μοσχάτο (φωτό)

Το Αμερικάνικο Fox News, ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του πλανήτη βρέθηκε στο Μοσχάτο για να κάνει ρεπορτάζ σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Ο διεθνούς φήμης ανταποκριτής, Greg Palkot, ο οποίος έχει καλύψει, μεταξύ άλλων, τις ταραχές στην Αίγυπτο και την καταστροφή στην Ιαπωνία από τον πυρηνικό αντιδραστήρα, μίλησε με Μοσχατιώτες για την κρίση και την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, το πρωί της περασμένης Τρίτης.

Αρχικά, συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου, Απόστολο Σιώκα. Ο κ. Σιώκας ρωτήθηκε πώς η κρίση έχει επηρεάσει τους νέους ανθρώπους, για την ανεργία, τις αιτίες που έφθασε η Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση αλλά και για τις διαδηλώσεις που θα λάβουν χώρα ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Στη συνέχεια, περπατώντας μαζί με το συνεργείο στο Μοσχάτο, βρήκε, σε τοπικό καφενείο, ηλικιωμένους τους οποίους ρώτησε για το πόσο δύσκολα τα φέρνουν βόλτα μετά τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που έχουν υλοποιηθεί.

Αρκετά πλάνα τραβήχτηκαν από διάφορα σημεία της πόλης μας σε μια προσπάθεια να μεταφερθεί στην Αμερική η καθημερινότητα των Ελλήνων ενώ στο τέλος ο κ.  Palkot δήλωσε ενθουσιασμένος από την ησυχία και την ομορφιά της πόλης μας μα πάνω απ’όλα από τον ελληνικό ήλιο.

Το video πρόκειται να παιχτεί αυτές τις ημέρες στο κεντρικό δελτίο του Fox News, που μαζί με το CNN είναι τα δύο μεγαλύτερα ειδησεογραφικά κανάλια στην Αμερική, αλλά και στον κόσμο. Φυσικά, μόλις το βρούμε θα το αναρτήσουμε και στο blog μας, καθώς πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για το Μοσχάτο.

Για να δείτε τις φωτογραφίες σε πλήρες μέγεθος, κάντε κλικ επάνω σε αυτές.

1 σχόλιο:

  1. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να γίνει ένα ρεπορτάζ ή ακόμα περισσότερο μια δημοσκόπηση μεταξύ αυτών που δηλώνουν "αγανακτισμένοι" με ερώτημα το τί επιδιώκουν.
    Η "κοινή αγανάκτηση" είναι δεδομένη, αλλά υπάρχει άραγε κάποια κοινή λύση, κοινό όραμα, κοινή πρόταση, κοινό συμφέρον;
    Αφού οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν τολμάν να κάνουν την κίνηση αυτή, ας την κάνει ο ξένος δημοσιογράφος που αναφέρετε.
    Όταν βγήκαν στο Σύνταγμα οι πρώτοι αγανακτισμένοι πήγα και συζήτησα μαζί τους πέρα από την "αγανάκτηση", τον σκοπό και τις επιδιώξεις τους και ... έφυγα τρέχοντας και πανικόβλητος για το τί μέλλει να επακολουθήσει στην μετά ΠΑΣΟΚ εποχή όπου όλοι θα επαίρονται για την "ανατροπή" και ο καθένας θα θέλει σαν τρόπαιο να κυριαρχήσουν τα δικά του συμφέροντα.
    Σήμερα θίγονται τα συμφέροντα όλων και εξανίστανται όλοι και αγωνίζονται δίπλα-δίπλα φοροφυγάδες, εφοπλιστές, βιομήχανοι, εργάτες, οικοδόμοι, άνεργοι.
    Άμα τελικά επικρατήσουν οι εργάτες και οι άνεργοι τότε χαλάλι.
    Άμα όμως επικρατήσουν τα συμφέροντα των άλλων, που εκεί πάει τότε χαθήκαμε, και δεν θα μπορούμε να πούμε και τίποτα γιατί ... μαζί αγωνιστήκαμε.



    Όταν θα κυριαρχήσουν τα συμφέροντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή