Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτίο τύπου της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων για τα σχολεία

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Μοσχάτου με δελτίο τύπου μας ενημερώνει για την συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης με το αντίστοιχο Δ.Σ. της Ένωσης του Ταύρου, παρουσία εκπροσώπων των δασκάλων, με θέμα την νέα σχολική χρονιά και τα προβλήματα που έχουν προκύψει:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 12 Σεπτέμβρη 2011 με πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Μοσχάτου, κοινή σύσκεψη του ΔΣ της Ένωσης με το ΔΣ της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Ταύρου και την παρουσία του προέδρου  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Καλλιθέας – Μοσχάτου κ. Καραβασέλα Στάθη και της προέδρου της τοπικής ΕΛΜΕ κας Δανιήλ Μαρίας στα γραφεία της Ένωσης Γονέων Μοσχάτου.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση από τον κ. Καραβασέλα και την κα Δανιήλ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση συνολικά και εκφράστηκε η αγανάκτηση όλων για την κατάσταση στο χώρο της Παιδείας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οι συνεχείς περικοπές στην εκπαίδευση, η έλλειψη εκπαιδευτικών, η ανυπαρξία βιβλίων, η υποχρηματοδότηση των σχολείων είναι κοινά προβλήματα και των δυο βαθμίδων της εκπαίδευσης..

Συζητήθηκε το θέμα των φωτοτυπιών όπου αναφέρθηκε απ’ όλους το μεγάλο κόστος  και ιδιαίτερα ο κ. Σάββας Ιωάννης αντιπρόεδρος της Ένωσης Μοσχάτου και Δημοτικός Σύμβουλος, στην τοποθέτησή του επισήμανε ότι το κόστος δεν θα πρέπει να το επωμιστούν οι Σχολικές Επιτροπές  γιατί έτσι δεν θα μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες.

Ταυτόχρονα, η διαρκής υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους, η ανεργία, το ξεθεμελίωμα όλων των κατακτήσεων των εργαζομένων, επιβάλλουν ευρύτατες συμπορεύσεις του κόσμου της εργασίας

Αποφασίστηκε, επίσης, η πραγματοποίηση μιας νέας συνάντησης των εκπροσώπων των παραπάνω σωματείων ώστε να υπάρξει κοινή ανακοίνωση για να ενημερωθούν γονείς και εκπαιδευτικοί και μέσα από ένα κοινό πλαίσιο δράσης να αποφασιστεί η παραπέρα πορεία

Τονίστηκε ότι η Παιδεία είναι Υπόθεση όλων και ο Δωρεάν Χαρακτήρας της δεν είναι Διαπραγματεύσιμος

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Σακελλαρίου Σπύρος

1 σχόλιο:

  1. και τελικά τι θα γίνει ΔΕΝ θα υπάρξουν φωτοτυπίες?
    Σε άλλους Δήμους ο Δήμος ανέλαβε το κόστος... απλά και ταπεινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή