Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Συνεχίζεται η κατάληψη της ΔΕΗ στο Μοσχάτο

Συνεχίζεται έως αυτήν την ώρα η κατάληψη, που άρχισε από το απόγευμα της Τετάρτης, στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ. Την ώρα που ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ.Παπακωνσταντίνου ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν.Φωτόπουλος δηλώνει: «Θα δώσουμε τη μάχη να μην κόψουν το ρεύμα στους φτωχούς ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι για τα τέλη».

Η κατάληψη στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ στην οδό Πειραιώς στο Μοσχάτο ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης, με στόχο να εμποδίσει την έκδοση λογαριασμών που θα περιλαμβάνουν και το ειδικό τέλος ακινήτων.

Οι συνδικαλιστές προειδοποιούν ότι θα παραμείνουν εκεί για όσο χρειαστεί προκειμένου να μην εκδοθούν οι λογαριασμοί ρεύματος.

Αμεση ήταν η παρέμβαση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τόνισε: «Στη σημερινή εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, κανείς δεν δικαιούται να παίζει παιχνίδια που μπορεί να κοστίσουν ακριβά στη χώρα. Καλώ άμεσα τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να αποχωρήσει από το κτήριο, όπου εμποδίζεται η έκδοση λογαριασμών της ΔΕΗ και έχω δώσει ρητές εντολές στη Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση».

«Έχουμε και άλλες λύσεις σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς», ανέφεραν πηγές της διοίκησης της ΔΕΗ που ρωτήθηκαν για τις επιπτώσεις της κατάληψης από τη ΓΕΝΟΠ στο μηχανογραφικό κέντρο έκδοσης των λογαριασμών ρεύματος.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, μιλώντας σε τηλεοπτικά κανάλια το πρωί της Πέμπτης, κατηγόρησε το Δημόσιο ότι χρωστά εκατομμύρια στη ΔΕΗ, και τόνισε: «Να φροντίσουν οι κύριοι να πληρώσουν αυτά που χρωστάνε στη ΔΕΗ και να αφήσουν τις απειλές εναντίον του κόσμου για τα χαράτσια. Να πληρώσουν αυτοί που "έφαγαν" δημόσιο χρήμα».

Ο κ. Φωτόπουλος επισήμανε: «Είναι απαράδεκτο να απειλείται ο φτωχός κόσμος ότι θα του κόψουν το ρεύμα. Είναι απαράδεκτο να μην μπορεί να κάνει διακανονισμό. Θα δώσουμε μάχη για να μην κόψουν το ρεύμα σε αυτούς που δεν θα πληρώσουν το χαράτσι».

1 σχόλιο:

  1. ayta eipe o ftwxos fwtopoulos? einai poly wrimo na perimenoun na steiloun tous fouskwmenous logariasmous 2 meres prin thn hmeromhnia plhrwmhs...

    alla xehasa, o fwtopoulos exei ekptwsh ston logariasmo opws kai oloi oi aloi pou lene oti den efagan...

    a re koproskyla, mporei na mhn klepsate lefta opws alloi, alla ta trwte kanonika edw kai xronia.

    oust!

    o syndikalismos mas efage...

    ΑπάντησηΔιαγραφή